یعقوب گویلیان مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان اظهار کرد: در جلسه شورای ملی ثبت میراثفرهنگی ناملموس که روز سهشنبه 9 آذرماه سالجاری در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، استان کردستان به دفاع از 10 پرونده میراث ناملموس پرداخت.
مدیرکل اداره میراثفرهنگی کردستان با بیان اینکه تمامی این پروندهها با توجه به ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان از این منطقه انتخاب شده بودند، افزود: سهمیه استان کردستان در سال 1400 تعداد هفت پرونده بود که سه پرونده اضافه بر تعهد استان ارائه و ثبت شد.
گویلیان یادآور شد: خوشبختانه توانستیم این 10 اثر واجد شرایط را که شامل معماری خشکهچین هورامان، رسم جمعانه در هورامان، شیوه تهیه آش آیینی هلوشین، شیوه تهیه نان گیتهمژگی، مهارت ساخت کرسی قرآن، مهارت ساخت شانه چوبی، مهارت ساخت لتری (دوک نخریسی)، شیوه ساخت تسبیح ون، بازی قولان و بازی خلیران، ثبت ملی کنیم.
وی گفت: امید است در راستای حفظ و احیای آثار تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی استان کردستان و معرفی هر چهبهتر این آثار با همکاری بخشهای دولتی و خصوصی، اقدامات و کارهای ارزندهای انجام دهیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان همچنین از اهدای 15 عنوان کتاب به این ادارهکل خبر داد و گفت: به منظور حفظ، اشاعه وغنیسازی موسیقی در سنندج 15 عنوان کتاب در حوزههای مختلف مرتبط با موسیقی به این ادارهکل اهدا شد.
وی خاطرنشان کرد: نوذر اسمعیلی نویسنده توانمند کًرد و ایرانی 15 جلد کتاب نفیس در حوزه موسیقی با موضوعات مختلف موسیقی در مناطق مختلف کردستان، موسیقی ایران در سدههای گذشته، تاریخ موسیقی، مردمشناسی موسیقی، موسیقی تخصصی کٌردی و... را برای استفاده عموم به این ادارهکل اهدا کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان با بیان اینکه موسیقی یکی از پر طرفدارترین هنرها در سنندج است، افزود: این نویسنده هدف از اهدای کتابها را انتخاب شدن شهر سنندج به عنوان شهرجهانی خلاق موسیقی، وجود پتانسیلهای منحصر به فرد در حوزه موسیقی کًردی و همچنین وجود هنرمندان برجسته و صاحب نام و سبک کردستانی در سطح ملی عنوان کرده است.
گویلیان ضمن تقدیر و تشکر از نویسنده توانمند این مجموعه کتاب نفیس اظهار داشت: با توجه به اهمیت منابع اطلاعاتی در کتابخانهها و در راستای مجموعه سازی منابع مبتنی بر نیاز مخاطبان و خط مشی کتابخانه تخصصی این اداره کل، کتابهای اهدا شده با موضوع موسیقی کٌردی کمک شایانی به غنی سازی کتابخانه استان خواهد کرد.
وی گفت: اهدای کتاب، اهدای آگاهی و دانایی است و این اداره کل از هرگونه اقدام شایستهای در این زمینه استقبال خواهد کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان افزود: کتابخانه این اداره کل با داشتن کتابهای نفیس و مفید در زمینههای مختلف فرهنگی و هنری واقع محل در موزه مردمشناسی خانه کًرد آماده بازدید و استفاده علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ کردستان است.
نظر شما