یمانی چند ماه پیش از ظهور حضرت ولی عصر(عج) حکومت یمن را به دست می گیرد

ارتباط میان روایات و نشانه‌ها در مورد خروج یمانی و آنچه که امروز در یمن رخ می‌دهد در نشستی به همت انجمن مهدویت حوزه با حضور کارشناسان این عرصه بررسی شد.


به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین کورانی، پژوهشگر عرصه مهدویت در نشست بررسی خروج یمانی و تطبیق‌های معاصر با بیان این که ارایه نشانه‌هایی از سوی انبیا و اوصیا،‌ روشی الهی است،‌اظهار داشت:‌ حضرت آدم(ع) علامت‌هایی برای آمدن حضرت ادریس(ع)‌دادند و این پیامبر الهی نیز علامت‌هایی برای نبوت حضرت نوح(ع) تبیین کردند و این روند ادامه داشت، تا این که حضرت عیسی(ع) در انجیل، علامت‌هایی را برای ظهور حضرت محمد(ص) ارائه نمودند.

وی خاطر نشان کرد: یکی از علامات قطعی ظهور حضرت بقیه‌الله(عج) «خروج یمانی» است. روایات پیامبر اسلام(ص) و ائمه معصوم(علیهم‌السلام) تصریح دارند که او چند ماه پیش از ظهور حضرت ولی عصر(عج)، قیام خواهد کرد و حکومت یمن را به دست خواهد گرفت؛ او زمینه‌ساز و سخنگوی امام است و جنبش‌ او هدایت‌کننده‌ترین جنبش است.
وی حکومت عدل الهی را بشارتی از سوی حضرت رسول اکرم(ص) دانست و اذعان نمود: حاکم شدن عدل الهی بر زمین،‌ حتمی است و دوران آن نیز کوتاه نیست. نبی اکرم(ص) نیز درباره این حکومت عادلانه که توسط حضرت مهدی(عج) در جهان حاکم می‌شود، نشانه‌هایی بیان داشته‌اند که از جمله یمانی، سفیانی، خراسانی و... است.
حجت‌الاسلام والمسلمین کورانی افزود: بر اساس روایات، یمانی ممدوح و مورد تمجید قرار گرفته است که چند ماه قبل از ظهور حضرت، حاکم یمن می‌شود و زمینه‌ساز حکومت ولی عصر(عج) می‌باشد. در مقابل او نیز سفیانی قرار دارد که دشمن اهل‌بیت(علیهم‌السلام) می‌باشد.


وی با اشاره به تطبیق‌هایی که همواره در تاریخ به وجود آمده است و با شکست روبرو شده است،‌ اذعان داشت: انسان باید بر اساس این نشانه‌ها نسبت به ظهور امیدوار باشد البته نباید تطبیق قطعی داد، بلکه باید امید داشت.
این پژوهشگر عرصه مهدویت، ادامه داد: یمانی کسی است که پیرو اهل‌بیت(علیهم‌السلام) است و سفیانی نیز مخالف اهل‌بیت(علیهم‌السلام) می‌باشد؛ از سوی دیگر شیعه به عنوان محب و پیرو و سلفی‌ها نیز به عنوان دشمن اهل‌بیت(علیهم‌السلام) هستند؛ بنابراین، می‌توان امید داشت که جریانات امروز جهان که در کشورهای مختلف،‌از جمله یمن رخ می‌دهد، می‌تواند از نشانه‌های ظهور حضرت حجت(عج) باشد.
وی با تأکید بر این که امید‌واری با تطبیق قطعی تفاوت دارد، اظهار نمود: اگر ما امید داشته باشیم که جریانات اتفاق افتاده در جهان،‌ مقدمات ظهور باشد،‌ خوب است، ‌ولی این که تطبیق قطعی بدهیم،‌ اشکال دارد و ممکن است با تحقق نیافتن آن، آسیب‌هایی در جامعه به وجود آید.


حجت‌الاسلام والمسلمین کورانی در پایان با بیان این که این امیدواری باید بر اساس اصول عقلانی باشد، تصریح کرد: اگر نسبت به نشانه‌های ظهور، ناامید باشیم، به اعتقادات ما آسیب‌هایی بزرگ وارد می شود که جبران آن دشوار است.
در ادامه این نشست،‌ حجت‌الاسلام آیتی،‌ دبیر علمی نشست، در سخنانی درباره تطبیق رویدادها مصادیق روایی آن اظهار داشت:‌ برای تطبیق باید چند مطلب صادق باشد، نخست این که روایت در مقام بیان نشانه‌ها است. این گونه نباشد که هر سخنی که از شیعه و سنی در این عرصه مطرح است،‌ به عنوان نشانه در نظر گرفته شود.
وی شفافیت دلالت را از دیگر ضروریات، برای تطبیق دانست و ادامه داد:‌ شفافیت انطباق، ضرورت دیگری است که باید به آن توجه داشت. باید دید،‌ آنچه که در حدیث وجود دارد،‌ دقیقاً در فرد و حادثه موجود نیز وجود دارد؟
حجت‌الاسلام آیتی، نفی احتمال دیگر را لازمه تطبیق دانست و گفت: زمانی که چند مرحله، محقق نباشد، نباید تطبیقی صورت گیرد.
انجمن مهدویت حوزه‌ با برگزاری نشست علمی با حضور اساتید،‌کارشناسان و پژوهشگران عرصه مهدویت، به بررسی خروج یمانی و تطبیق‌های معاصر پرداخته است.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 112375

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha