به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، مرواربافی هنری زیبا با اشتغال زایی بالا است که در مناطق مختلف ایران رواج دارد. صنعتی پر رونق که ملایر از مراکز مهم تولید آن به شمار رفته و در کنار منبت، افق روشنی را پیش روی اسن شهرستان گشوده است.
مرواربافی که هم جنبه تزئینی دارد و هم کاربردی پس از منبت با برند جهانی، دومین صنایع دستی مهم شهر جهانی انگور است و اساس تولید آن هم استفاده در تاکستانها بوده است.
حمل خوشههای انگور، نگهداری نان یا ساخت ابزار کشاورزی از موارد کاربرد این هنر در گذشته بوده و امروز هم ظروف مختلف، انواع سبدهای تزئینی، گلدان و میز تلویزیون همگی از چوب نازک مروار بافته میشود.
ایجاد شهرک نمایشگاهی گامی مهم برای رونق مرواربافی
رئیس مجمع مرواربافان ملایر در این باره میگوید: 15 سالی است که مروار میبافم؛ ابتدا تنها کار میکردم، اما پس از 4 سال به دلیل وجود ظرفیت مناسب تواید این محصول در شهرستان و سودآوری مناسب کار را گسترش دادم.
داوود مجیدی میافزاید: با تولید محصولات بافته شده از چوب مروار برای 120 نفر اشاغلزایی کرده و سالیانه 500 هزار قطعه محصول تولید میکنیم.
وی با اشاره به حمایت خوب مسئولان از صنعت مرواربافی در ملایر تصریح میکند: هرچند محصولات ما به مناطق مختلف کشور و برخی کشورها صادر میشود، اما رونق بیشتر این هنر زیبا به ایجاد شهرک ویژه نیاز دارد.
وی اعلام میکند: شهرستان ملایر در صنعت مرواربافی مقام اول کشور را دارد و روستای «داویجان» قطب تولید این محصول به شمار میرود.
نام داویجان در فهرست روستاهای ملی
حال و پس از مدتها انتظار با تصمیم وزارت میراث فرهنگی، نام داویجان در فهرست روستاهای ملی تولید صنایع دستی کشور قرار گرفته است. به گفته معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در جلسه اخیر وزارتخانه پرونده پنج نامزد از سه استان مورد بررسی قرار گرفت و مهدی شهر(سنگسر) در رشته شمارهدوزی سنگسر و کلاته خیج در رشته دستبافتههای سنتی(تانهبافی) از استان سمنان و تفرش در رشته تفرشیدوزی از استان مرکزی بهعنوان شهر ملی صنایعدستی ثبت شد.
پویا محمودیان افزود: داویجان در رشته مرواربافی از استان همدان هم بهعنوان روستای ملی به ثبت رسید. وی بیان کرد: ثبت ملی شهرها و روستاهای صنایعدستی، ضمن ایجاد آمادگی بهمنظور حضور آنها در رقابت ثبت جهانی شورای جهانی صنایعدستی برای تولیدکنندگان منطقه مورد نظر امتیازهای بسیاری مانند افزایش اشتغال و گردشگری داخلی و خارجی و رونق اقتصادی به دنبال دارد.
به گزارش شبستان، 20 رشته صنایع دستی در شهرستان ملایر وجود دارد که پس از منبت، مروار بافی بیشترین سهم اشتغالزایی را به خود اختصاص داده است.
نزدیک به 200 هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان ملایر هم به کشت چوب مروار اختصاص دارد و نزدیک به 2 هزار هنرمند در 20 کارگاه بزرگ و 150 کارگاه کوچک خانگی مشغول به بافت مروار هستند.
مهمترین مراکز مروار بافی در شهرستان ملایر، روستای مِی آباد یا رضوانکده، داویجان، حرم آباد، گوراب و توچغاز است و محصولات تولید شده هم به عراق، ارمنستان، ترکیه و آذربایجان صادر می شود.
نظر شما