به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دکتر محمد رضا نقوی در نشست خبری سی امین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران که در سالن شورا در معاونت پژوهشی دانشگاه تهران بر گزار شد، گفت: حدود سه چهار ماه قبل از برگزاری جشنواره مراحل کار و انتخاب برگزیدگان طول می کشد.معیارهایی که برای پژوهشگر نمونه در نظر گرفتیم این بود که از نظر ملی و بین المللی شهرت داشته باشد ، مبادی آداب اخلاق باشد و علاوه بر این بر انتشار کتاب در سطح ملی و بین المللی هم تاکید داشتیم. مساله چاپ مقالات در مجلات ممتاز هم از دیگر موارد مود توجه ما بود.
دبیر سی امین جشنوراه پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه 22 آذر از 41 پژوهشگر نمونه تقدیر می کنیم، عنوان کرد: این افراد شامل اعضلی هیات علمی در چهار گروه هستند؛ پژوهشگران پیشکسوت نمونه، پژوهگر برجسته ، پژوهشگر نمونه ای که در 5 سال اخیر فعالیت داشته است و پژوهشگر نمونه جوان. با توجه به همکاری ما با دانشگاه علوم پزشکی تهران داشتیم از دو عضو هئیات علمی علوم پزشکی نیز تقدیر می شود. از دانشجویان در دو مقطع فوق لیسانی و دکترا نیز تحت عنوان رساله و پایان نامه نمونه تجلیل می شود. در حوزه کارشناسی هم تقدیر خواهیم داشت. دو کتابخانه نمونه نیز معرفی و تقدیر می شود. یک پژوهشگر شایسته تقدیر هم خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: ما روی کیفیت تاکید زیادی داشتیم. دانشگاه از کمیت فعالیت های پژوهشی از سالها پیش به سمت کیفیت آمده است. روی اخلاق پژوهشی نیز تاکید داشتیم. نحوه انتخاب پژوهشگران متفاوت بود. در دانشگاه تهران هفت کمیسیون داریم که اطلاعات اعضای هیات علمی را دارند و می دانند کدامیک فعالیت پژوهشی دارند. این کمیسیون منتخبان را اعلام می کند . منتخبان طی دو جلسه بررسی و ارزیابی می شوند و ار بین آنها انتخاب صورت می گیرد.
مدیر کل برنامه ریزی و نظارت پژوهش دانشگاه تهران اظهار داشت: یکی از شاخص هایی که در نظر گرفته شده است، کاربردی بودن طرح و پژوهش است. ما تمامی موارد را طی سالیان متمادی در قالب گرند در سامانه ای که داریم ثبت می کنیم.
وی با اشاره به اینکه چندین طرح در دانشگاه تهران داریم، گفت: 423 قرارداد کاربردی با اعتبار 1326 میلیارد ریال با موسسات طرف قرارداد داریم. یک سری طرح ها با عنوان طرح های بنیادی داریم که دانشجویان روی طرح های کاربردی و بنیادی کار می کنند.
دبیر سی امین جشنوراه پژوهش و فناوری دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: دانشگاه تهران بر کیمیت و کیفیت مقالات تاکید دارد. این دانشگاه بر مالکیت فردی و کاربری شدن مقالات تاکید زیادی دارد. در بحث مالکیت فکری ، مقالات دانشگاه تهران در صدر قرار دارند.
مدیر کل برنامه ریزی و نظارت پژوهش دانشگاه تهران با بیان اینکه تخلفات پژوهشی خیلی کم شده است، افزود: ما سه حوزه اخلاق را مد نظر داریم. نکته اول این است که پژوهشگر کد اخلاقی داشته باشد. پژوهشگرانی که در آزمایشگاه کار می کنند بر گیاهان و جانوران آزمایش می کنند باید کد اخلاقی داشته باشند. مساله دوم آموزش های مرتبط به اخلاق است. ما استادانی داریم که دانشجویان را با بحث اخلاق در پژوهش آشنا می کنند. یک کمیته با عنوان کمیته تخلفات در دانشگاه تهران داریم. خوشبختانه پرونده های تخلفات خیلی کم شده است.
گفتنی است، سیامین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران روز دوشنبه ۲۲ آذر ماه همزمان با سومین روز از هفته پژوهش و فناوری در محل تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار میشود.
نظر شما