به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، همایش خانواده، جایگاه و قداست آن (راهکارهای حمایت از جمعیت و صیانت خانواده) با حضور آیت الله دوری نجف آبادی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی، معاونان، اساتید و ارائه دهندگان مقالات بصورت حضوری و مجازی در سالن جلسات امام خمینی(ره) دانشگاه آزاد اسلامی اراک برگزار شد.
«حسین کلانتری» در این همایش با اشاره به اهمیت و جایگاه خانواده در اسلام، گفت: امید است این همایش گامی موثر در راستای تقویت بنیان خانواده و توجه بیشتر به این موضوع مهم در جامعه باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی افزود: خانواده مقدس ترین نهاد در اسلام است و جامعه از سلولهایی به نام خانواده تشکیل شده است که اگر این سلول ها سالم باشند و عملکرد درستی داشته باشند جامعه سالم خواهد ماند.
وی سلامت خانواده را در گروه تربیت درست فرزندان، ایمان، احترام و عمل صالح دانست و اضافه کرد: اگر در جامعه خانواده مستحکم باشد و اعضای خانواده با همدیگر همکاری داشته باشند و فرزندان سالمی تربیت کنند آن جامعه به صلاح و رستگاری خواهد رسید.
این مقام مسئول به بیان آیات و روایاتی از ائمه اطهار(ع) و بزرگان دین در این رابطه پرداخت و خاطر نشان کرد: خانواده خوب جایی است که زن و مرد بتوانند به تعبیر قرآن کریم در آن آرامش بگیرند چرا که درتلاطم های روحی، شغلی، زندگی و اضطراب های روزانه جسم و روح انسان باید آرامش بگیرد و تجدید قوا کند و چه جایی بهتر از نهاد خانواده.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت پایبندی به ارزش های اخلاقی و اسلامی اشاره کرد و گفت: برای حفظ پایه های کانون خوشبختی خانواده پایبندی به ارزش های اخلاقی لازم است.
کلانتری در ادامه به اهمیت آموزش خانواده ها برای تربیت فرزندان و داشتن یک زندگی سالم و موفق تاکید کرد و گفت: خانواده ها امروز برای زندگی و تربیت فرزندان هیچ گونه آموزشی نمی بینند و بر پایه تجربه های ناقص و آموزش های لرزان گذشته محیط زندگی را اداره می کنند.
این مقام مسئول اضافه کرد: انسان سازنده همه کارهاست و باید کار عظیم ساختن دیگران را برپایه دانشی درست انجام دهد که این دانش نیازمند آموزش است.
کلانتری بر انجام اقدامات موثر در راستای استحکام بنیان خانواده تاکید کرد و افزود: پژوهش های مرتبط با حوزه خانواده از نظر روانشناسی، جامعه شناسی، فقه و حقوق و... ، ترویج الگوی خانواده اسلامی در فضای مجازی و رسانهای، افزایش سواد رسانهای اعضای جامعه در خصوص آسیب رساندن برخی پیام های رسانه ای به خانواده ، توجه به مشاوره قبل از ازدواج و مشاوره در طول زندگی مشترک و تربیت فرزندان، اهتمام به فرهنگ سازی جهت شکلگیری ازدواج آسان از جمله مواردی است که در استحکام بنیاد خانواده تاثیر گذار می باشد.
گفتنی است در این پیش همایش 8 سخنرانی با عنوان های «نقش مذهب و معنویت در روابط خانوادگی و صیانت از خانواده»، «خانواده جایگاه و قداست آن» ،«رسالت دولت در تحکیم خانواده»، «نقش خانواده در شکل گیری سبک زندگی ایرانی اسلامی»، «رویکرد فرزندپروری، فرزندآوری و چالش های آن»، «نقش خانواده در کاهش بزهکاری نوجوانان»، «خانواده جایگاه و قداست آن» و «خانواده و مدرسه» ارائه شد.
نظر شما