مرحوم منذر عمر شریف خود را صرف صیانت از حریم اهل بیت و هویت ایران کرد

حجت الاسلام و المسلمین رشاد، در مراسم و یادواره علمی استاد علی ابوالحسنی، با اشاره به آثار و تالیفات این مورخ اظهار کرد: مرحوم منذر عمر شریف خود را صرف صیانت از حریم اهل بیت و هویت ایران کرد .

به گزارش خبرنگار شبستان، یادواره علمی استاد حجت الاسلام و المسلمین علی ابوالحسنی(منذر)، عصر امروز، سه شنبه، 9 اسفندماه، با حضور خانواده آن مرحوم، اساتید و مسئولان عالی رتبه در سالن علامه جعفری، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بر گزار شد.
 

در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، به ایراد سخنرانی در باب شخصیت و آثار فاخر مرحوم «منذر» پرداخت.
وی با بیان اینکه حجت الاسلام و المسلمین علی ابولحسنی، روحانی وارسته و استادی مدقق بود، اظهار کرد: ایشان همه عمر شریف خود را صرف تحقیق، پاسداری و صیانت از حریم اهل بیت، استقلال و هویت ایران و گفتمان انقلاب اسلامی کرد.
رشاد در ادامه با بیان اینکه آثار حجت الاسلام و المسلمین علی ابولحسنی، حقاً از درون پرشور وی برخاسته است، گفت: در تمامی تالیفات این استاد، مقام بیدارگری موج می زند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ادامه اظهار کرد: آنچه که مرحوم منذر را از دیگران متمایز می ساخت هوشیاری، درایت و وظیفه شناسی و البته بی تفاوت نبودن او بود، چرا که بسیاری هستند که این خصائل را دارند اما تفاوت این عالم وارسته با دیگران در این امر بود که وی علاوه بر رصد و تببین مشکلات، به وظیفه عمل می کرد و به محض آنکه خلأیی را احساس می کرد، منتظر جلسه و دستور نمی ماند و انجام وظیفه می کرد.
به فقر روش در حوزه مطالعات تاریخ دچار هستیم
وی در ادامه با بیان این مطلب که ثبات قدم از دیگر ویژگی های عملکرد و رفتار حجت الاسلام و المسلمین علی ابولحسنی، بود، تصریح کرد: بسیرای هستن که هر دم آنها در زندگی دمی است اما استاد ابوالحسنی هم به لحاظ فرکری و هم به لحاظ رفتاری همواره از برنامه مشخصی پیروی می کرد و می توان همین ویژگی ها را در آثار و مقالات آن بزگوار نیز جست چراکه تمامی تالیفاتش از خطوط خاصی تبعیت داشت.
رشاد در ادامه این یادواره علمی، با گریزی به وضعیت دروس حوزه ودانشگاه و به ویژه مبحث گسترده رشته های علوم انسانی اظهار کرد: ما به شدت به فقر روش در حوزه مطالعات تاریخ دچار هستیم.
طراحی منطق جدید با استناد و بهره گیری از علوم رجال، حدیث و اصول
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ادامه با اشاره به پیشنیه تاریخ اسلام و ایران، اظهار کرد: با توجه به در دست داشتن میراث غنی و قوی که کشور ما در اختیار دارد و با در نظرداشت این مسئله که دست کم هزار سال است که در حوزه روش شناسی و نقل در ایران به صورت جدی کار شده است، باید تلاش کنیم تا روش ناسی علمی جدیدی را با استفاده از علومی مانند رجال، حدیث، اصول و ... منطقی جدید را طرح ریزی کنیم .

انتهای پیام/

کد خبر 112620

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha