باید به لایه های عمیق فعالیت های قرآنی ورود کرد/دچار توسعه نامتوازن فعالیت های قرآنی هستیم

یاراحمدی گفت: ما کتاب قرآنی در اختیار داریم که برای همه امور برنامه دارد و اگر در لایه اول فعالیت های قرآنی باقی بمانیم محروم بودن مردم را به دنبال دارد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ولی الله یاراحمدی، فعال عرصه قرآنی کشور  با حضور در برنامه  مصباح از شبکه قرآن و معارف سیما  با اشاره به لزوم تحول و بازسازی در ساختار  فرایندهای فعالیت‌های قرآنی کشور گفت: امروز بازخوانی و تحول فعالیت‌های قرآنی یک ضرورت است.

 

وی افزود:  بر همین اساس پیش از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت‌های قرآنی منحصر به جلسات آموزش قرآن کریم بود. الحمد لله  پس از شکل گیری انقلاب اسلامی و معماری آن به دست امام خمینی رحمة الله علیه یک انقلاب قرآنی با همراهی مردم رقم خورد و فعالیت‌های قرآنی احیا شد.

یاراحمدی عنوان کرد: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران سازمان های متعدد برای پیگیری فعالیت‌های قرآنی در کشور شکل گرفت از این لحاظ در مقایسه با کشورهای اسلامی جمهوری اسلامی ایران سرآمد شد که این مهم جز با مجاهدت خادمان قرآن کریم محقق نمی شد. با شکل‌گیری سازمان ها و ارگان های قرآنی در کشور در سال ۱۳۸۸ گفتمانی مبنی بر هماهنگی بیشتر فعالیت های قرآنی در بین دستگاه‌های کشور مطرح شد که از قبل آن شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی شکل گرفت تا موضوع فرهنگ قرآنی را در جامعه گسترش دهد.

 

 

 وی عنوان کرد: متاسفانه در طی ۴۰ سال گذشته تمام تلاش های ما معطوف به فعالیت‌هایی شد که از فرهنگ قرآنی و توسعه آن به دور بود از طرفی نیز پس از ۱۲ سال فعالیت شورای توسعه ، باید ارزیابی های لازم در خصوص نتیجه بخش بودن اهداف آن برای توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه بررسی شود.

 

این فعال عرصه قرآنی اظهار کرد: امروز دچار یک توسعه نامتوازن در بخش های قرآنی هستیم البته منکر زحمات دستگاه‌های خدوم قرآنی در کشور نیستیم اما تمام این نکات برای رشد و پیشرفت و پرداختن به واقعیت ها است.میان سهم فعالیت‌های پژوهشی، مردمی  با سایر فعالیت ها تعادل وجود ندارد. ناهماهنگی، تکرار و تعارض بین فعالیت های قرآنی  به چشم می خورد. به طوری که عمده فعالیت های قرآنی با هدف گیری نخبگان جامعه قرآنی اجرا می شود این در حالی است که در خوشبینانه‌ترین حالت نخبگان قرآنی پنج درصد از مردم کشور را تشکیل می‌دهند.

 

 

یاراحمدی تصریح کرد: همان طور که میدانید اغلب مسابقات، آموزش ها و محافل قرآنی، نخبگان این حوزه را در بر می‌گیرد و اکثراً از سطوح دیگر جامعه همچون عموم مردم غافل می شود بر این اساس نباید از سطوح و لایه‌های عمیق تر فعالیت‌های قرآنی غفلت کرد.

 وی افزود: چهار سطح برای حوزه فعالیت‌های قرآنی وجود دارد سطح اول به موضوعات آموزش، مسابقات، اعزام ها و نمایشگاه ها پرداخته می‌شود که اغلب سازمانها و ارگانها به این سطح توجه ویژه‌ای دارند.

 

یاراحمدی عنوان کرد:  سطح ۲ به توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه معطوف می گردد که اگر نگاه و تلقی مان از قرآن کریم در حد خواندن و حفظ متوقف نمی‌شد قرآن در لایه زندگی افراد را رسوخ می کرد بر همین اساس باید به توسعه فرهنگ قرآنی، عمومی سازی و کاربرد آن اقدام جدی کرد.

 

 

وی خاطرنشان کرد: سطح سوم فعالیت های قرآنی به حاکمیت قرآن در تمام عرصه های حکومت و اداره کشور اشاره دارد بر این اساس تجربه حاکمیت قرآن در هشت سال دفاع مقدس، نتایج بی نظیر را به دنبال داشت و اگر این رویه در سایر حوزه‌ها مانند اقتصاد و معیشت مردم حکم فرما می شد اکنون بعد از چهل سال پیروزی انقلاب اسلامی مشکلاتی همچون عدالت اجتماعی در اداره جامعه نداشتیم.

 

این فعال عرصه قرآن کریم تصریح کرد: لایه چهارم فعالیت‌های قرآنی که عمیق تر به نظر می رسد انعکاس موفقیتها و تجربه‌های انقلاب اسلامی از آموزه های قرآن کریم برای سایر ملت‌ها و جوامع دنیا است.رهبر انقلاب در این باره می فرمایند: "استحکام درونی جز با انس قرآن کریم اتفاق نمی‌افتد."

 

 وی خاطرنشان کرد: ما کتاب قرآنی را در اختیار داریم که برای همه امور برنامه دارد و اگر در لایه اول فعالیت های قرآنی باقی بمانیم محروم بودن مردم، غفلت مدیریت کلان کشور از آموزه‌های قرآن و نمایان نشدن موفقیت‌های انقلاب به واسطه این کتاب الهی در سطح جهانی را به دنبال دارد.

 

 

کد خبر 1127495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha