به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محدودیت ورود مسافر از برخی کشورها، گفت وگوی امیرعبداللهیان و فرمانده ارتش پاکستان درباره مبارزه با تروریسم، منفعت اقتصادی ایران هدف مذاکره کنندگان نظام اسلامی، ارائه خدمات الکترونیک قضایی به ایرانیان خارج از کشور از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۲۹ آذر است.
لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی/ محدودیت ورود مسافر از برخی کشورها
در جلسه فوقالعاده ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا که یکشنبه شب به ریاست آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور برگزار شد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از آخرین وضعیت پراکندگی سویه جدید اُمیکرون در کشور و اقدامات انجام شده برای جلوگیری از انتشار این ویروس ارائه کرد.
وزارت بهداشت در این گزارش تاکید کرد افرادی که دوز اول واکسن خود را تزریق کرده اند به سرعت دوز دوم را هم دریافت کنند و تمامی شهروندانی که حداقل سه ماه از دریافت دوز دوم آنها گذشته جهت دریافت دوز سوم به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
همچنین در این جلسه مقرر شد از روز دوشنبه مراکز واکسیناسیون به منظور سهولت در روند دریافت واکسن فعالیت خود را مانند ماه های گذشته از سر گیرند.
ستاد ملی مقابله با کرونا در جلسه فوق العاده خود و با توجه به سرعت انتشار بالای اُمیکرون بر تشدید مراقبت های اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی بویژه استفاده از ماسک در مهمانی های خانوادگی و اماکن عمومی تاکید کرد.
در این جلسه مقرر شد رستوران ها و تالارهای پذیرایی حتما پروتکل های بهداشتی ابلاغی از سوی وزارت بهداشت بویژه استفاده از ماسک توسط مراجعین و کارکنان را با دقت اجرایی کنند و بازرسی از این مراکز نیز با شدت بیشتری انجام شود و در صورت عدم رعایت سریعا مراکز متخلف تعطیل شود.
بر این اساس از همه مردم خواسته شد فاصله گذاری اجتماعی را با حساسیت رعایت کنند و در روزهای منتهی به یلدا از تردد و تجمع در مراکز شلوغ و اجتماعات پرهیز کنند.
وزارتخانه های کشور و بهداشت و درمان و اموزش پزشکی نیز محدودیت ورود مسافر از کشورهای آلوده را اعلام و تدابیر لازم را برای اطمینان از سلامت مسافران اتخاذ کنند.
گفت وگوی امیرعبداللهیان و فرمانده ارتش پاکستان درباره مبارزه با تروریسم
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدار های خود با مقامات پاکستانی درحاشیه نشست وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی، با ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان دیدار و در خصوص موضوعات مورد علاقه به گفت وگو و تبادل نظر پرداخت.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به همکاری های دو کشور در حوزه های مرزی ، امنیت مرزهای فیمابین را در سطحی مناسب ارزیابی و ارتقا همکاری ها برای افزایش آن را خواستار شد.
وزیر امور خارجه کشورمان با توجه به ظرفیت های دو کشور در حوزه های مختلف همکاری ها، آمادگی کشورمان برای صادرات برق و گاز به پاکستان را مورد تاکید قرار داد.
رایزنی در خصوص تحولات افغانستان، بخش دیگری از گفتگوی وزیر امور خارجه کشورمان با ژنرال باجوا را تشکیل داد که طی آن دکتر امیر عبداللهیان برقراری آرامش و امنیت در افغانستان را جز از طریق تشکیل دولتی فراگیر و متشکل از همه اقوام عملی میسر ندانست.
**تروریسم دشمن مشترک ایران و پاکستان
ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان نیز در این دیدار با ابلاغ سلام به مقامات عالیه کشورمان، همکاریهای دو کشور را بر اساس همسایگی و برادری ذکر کرد و تروریسم را دشمن مشترک ایران و پاکستان دانست و با توجه به ضرورت ارتقا هرچه بیشتر امنیت مرزهای مشترک، فعال شدن کمیته مشترک امنیت مرزی فیمابین را مورد تاکید قرار داد.
وی همچنین بر ضرورت همکاریهای مشترک و نزدیک تر در مورد افغانستان، خصوصا در زمینه مبارزه با تروریسم تاکید کرد.
هدف ایران برجام ۲۰۱۵ نیست/ منفعت اقتصادی ایران هدف مذاکره کنندگان نظام اسلامی
ابوالفضل عمویی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد شرایط مذاکرات گفت: بعد از اجرای برجام 2015 اتفاق مهم این بود که طرف آمریکایی بنا را بر این گذاشت که از منافذ حقوقی نظام آمریکا و ظرفیت های حقوقی در این زمینه استفاده کند تا اقتصاد ملت ایران را با خلل های مختلف مواجه کند. تمام تلاش آمریکا این بود که مانع منفعت ایران در اقتصاد باشد اما بارها با توجه به فضای کشور در این موضوع موفق نشد و تنها توانست فضا را مشوش کند و بعد از یک سال از برجام خارج شد.
وی با اشاره به اعمال 800 تحریم از سوی آمریکا علیه ایران گفت: این تحریم ها شامل افراد، شرکت ها، محدودیت های دستگاه های نقلیه و بسیاری از منافع اقتصادی ایران است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خروج آمریکا از برجام مخالف قطعنامه 2131 سازمان بین الملل است، تصریح کرد: این تحریم ها از هشت تا شش ماه در نظر گرفته شده اند و پس از خروج آمریکا از سند برجام تمام این تحریم ها بازگشت و در نتیجه آمریکا با راه اندازی کارزار فشار حداکثری نسبت به اعمال تحریم های بیشتر اقدام کرد. بر این اساس ایران توافقات برجام را کنار گذاشت در حالی که هدف اصلی مذاکره کنندگان ایران از برجام برداشتن تحریم ها بود اما آمریکا با این اقدام تمام تلاش خود را می کرد تا اقتصاد ایران دچار فروپاشی شود. آمریکا می خواست از این راه برای اعمال نظر خود در خاورمیانه اقدام کند.
وی با بیان اینکه بعد از خروج آمریکا از برجام 760 تحریم به لیست تحریم ها اضافه شد، خاطرنشان کرد: این تحریم ها با مضامین مختلف بازگشت و برچسب های جدیدی از تحریم نسبت به 14 بانک ایران در هشت موضوع کلی اعمال شد و 1600 فرد، نهاد، مسیر نقلیه و حتی دستگاه های نقلیه (کشتی و ...) در عناوین تحریم ها قرار گرفتند.
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به تمام اقداماتی که از سوی آمریکا انجام شد اما ایران بر اساس بند 26 و 36 برجام اقدام کرد و در مسیر بندهای داخلی برجام تعهدات خود را کاهش داد.
وی با اشاره به انتصاب رییس جمهور جدید آمریکا و روی کار آمدن دولت جدید یادآور شد: بعد از این اتفاق آمریکا درخواست بازگشت مجدد به 4+1 را اعلام کرد در حالی که اگر آمریکا بخواهد به برجام بازگردد، باید نظر تمام اعضای برجام را جلب کند. در این زمینه آمریکا نیازمند موافقت ایران برای بازگشت به برجام است و اولین سوال در این مسیر این است که آمریکا چه اقدامی انجام دهد تا ایران برای بازگشت آمریکا به برجام موافقت کند. این موضوع در مجلس یازدهم به رفع تحریم ها از سوی آمریکا مطرح شد و طرح قانونی صیانت از حقوق ملت ایران به تصویب رسید که در آذر ماه سال قبل با شهادت شهید فخری زاده تسریع شد و منجر به آغاز غنی سازی 20 درصد و 60 درصد و افزایش تعداد سانتیفیوژها و کاهش نظارت آژانس بین المللی شد.
خدمات الکترونیک قضایی به ایرانیان خارج از کشور ارائه میشود
محمد کاظمیفرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در جلسهای که با حضور معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر و سرپرست معاونت کنسولی مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: مرکز آمار و فناوری اطلاعات این آمادگی را دارد خدمات الکترونیکی خود را در اختیار سفارتخانهها و کنسولگریهای ایران قرار دهد تا تمام ایرانیان خارج از کشور بتوانند از خدمات الکترونیک قضایی بهرهمند شوند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه خاطرنشان کرد: تمام خدمات الکترونیک قضایی در سامانه میخک وزارت امور خارجه پیادهسازی میشود؛ بهطوری که همه خدمات الکترونیک داخل کشور در خارج از کشور نیز در دسترس باشد.
وی با اشاره به اینکه ثنا کلید ورود به خدمات الکترونیک قضایی است، گفت: استفاده از این خدمات منوط به احراز هویت بهصورت حضوری یا غیرحضوری و دریافت شناسه توسط خود فرد است؛ در حال حاضر برای افرادی که درخواست کارت ملی هوشمند را دادهاند این خدمت بهصورت برخط و غیر حضوری در داخل و خارج از کشور قابل بهرهبرداری است. برای سایر افراد نیز به زودی در تعاملات انجام شده با وزارت أمور خارجه در دسترس ایشان قرار خواهد گرفت.
کاظمیفرد به خدمات قابل ارائه در خارج از کشور اشارهای کرد و گفت: یکی دیگر از خدماتی که از خارج کشور قابل دسترسی و استفاده است، امکان دادرسی الکترونیکی است.
محسن پاک آیین، سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد شرایط مذاکرات گفت: خروج آمریکا از برجام خلاف فصلنامه شورای امنیت است و آمریکا الزامات این سند را رعایت نکرده است. این سند در ایران به تصویب شورای نگهبان و تایید رهبری رسید و در آمریکا نیز مراجع قانونی مورد تایید قرار دادند و از ابعاد قانونی داخلی و بین المللی برخوردار است که باید مورد اجرای آمریکا قرار می گرفت و حق تخلف از این سند را نداشت.
سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان با بیان اینکه آمریکا اجرای این سند را نادیده گرفته و تحریم ها را بازگردانده است، افزود: الزامات بین المللی آمریکا را به اجرایی کردن مفاد این سند و عملیاتی کردن آن ملزم می کند. بعد از اینکه آمریکا از این سند خارج شد، الزاماتی برای اروپا به وجود آمد و اروپایی ها باید نظر ایران را بعد از خروج آمریکا از برجام تامین می کردند تا مبادلات اقتصادی ایران مسیر عادی را طی می کرد و فروش نفت در مسیر عادی ادامه می یافت.
وی تاکید کرد: متاسفانه اروپایی ها هم نتوانستند و یا نخواستند الزامات بین المللی برجام را اجرا کنند و به نوعی عمل کنند که آمریکا نتواند تحریم ها را اعمال کند.
وی گفت: در کنار این موضوع که آمریکا الزامات را رعایت نکرد، اروپایی ها هم با توجه به طولانی شدن مدت مذاکرات نتوانستند نظر ایران را تامین کنند.
وی با تاکید بر اینکه ایران کشوری پایبند به برجام بوده و با این هدف وارد برجام شد که بتواند لغو تحریم های ظالمانه و غیر قانونی را از سر راه بردارد، تصریح کرد: اقدامات سند جامع همکاری های مشترک برجام به چندین قسم تقسیم می شود که آمریکا از تمام آن خارج شده و اروپایی ها نتوانستند تبعات خروج آمریکا علیه ایران را جبران کنند و ما در مرحله ای که فهمیدیم اروپایی ها نتوانستند این جبران را برای ایران انجام دهند بند 26 برجام را در پنج گام اجرا کردیم و برخی اقدامات در چهارچوب سند بین المللی برجام کاهش یافت و ملت ایران و رهبر انقلاب از این تدبیر و سند راهبردی که در مجلس تصویب شد از این موضوع حمایت کردند. این امر نشان دهنده قاطعیت ملت ایران در دفاع از حقوق نظام اسلامی بود.
وی ادامه داد: بعد از روی کار آمدن بایدن آمریکا اعلام کرد که به برجام باز می گردد که البته تاکنون این اقدام فقط لفظ بوده است و هیچ عملی به انجام نرسیده است.
نظر شما