به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «مهرداد نیکو» امروز (یکشنبه 5 دی) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: لایحه بودجه سال 1401 توسط دولت تهیه و تقدیم مجلس شورای اسلامی شد، با توجه به نقش دولت در اقتصاد بودجه بسیار حائز اهمیت است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با بیان اینکه در کشور چند مشکل ریشه ای داریم افزود: یکی رشد 3.5 درصدی اقتصادی که باعث کاش سرانه درآمد شده و مشکل دوم تورم بالا و نوسانی در طول سال های مختلف است، هدف گذاری در تنظیم این بودجه با هدف کاهش نرخ تورم و رشد سرانه درآمدی بوده است.
وی با بیان اینکه ما در برنامه ریزی رشد و توسعه اقتصادی نرخ 8 درصدی را در نظر گرفته ایم اضافه کرد: اقدامی که برای اولین بار در کشور صورت گرفت نرخ رشد استانی تعیین شد که این نرخ برای خوزستان نزدیک به 10 درصد است و از این بودجه 6 درصد از سرمایه گذاری محقق می شود و مابقی آن از ارتقای بهره وری تامین خواهد شد.
نیکو خاطر نشان کرد: برای کنترل تورم دو هدف در پیش گرفته که مورد اول هدف گذاری برای نرخ رشد استان ها و مورد دوم کنترل حجم نقدینگی است.
وی از راه اندازی صندوق پیشرفت و عدالت استان خبر داد و تصریح کرد: این صندوق برای هر استان در کشور راه اندازی شده که 2 هزار میلیارد تومان سرمایه اولیه دارد؛ از فروش یا هزینه های مازاد هر استان در این صندوق واریز می شود علاوه بر این صندوق تثبیت بورس جهت کاهش ریسک سرمایه گذاری مشخص شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با اشاره به اینکه حقوق ها با میانگین 10 درصد افزایش خواهد یافت ابراز کرد: قول دولت برای کاهش فشار به فعالان اقتصادی امسال با کاهش مالیات صورت گرفته، در سال گذشته نرخ مالیات 25 درصد بوده که در بودجه سال 1401 مبلغ مالیات 20 درصد تعیین شده و در کنار این برای جبران این مهم مالیات خودروهای لوس افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه بودجه دولت 9.6 درصد رشد داشته است اذعان کرد: بر اساس این لایحه 48 درصد از درآمدهای دولتی از طریق مالیات خواهد بود که در کنار 30 درصد از منابع نفتی و 20 درصد از اورق بهادار خواهد بود، در این بودجه 252 هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی تعیین شده که 70 هزار میلیارد تومان آن اعتباری استانی است.
نیکو با اشاره به اینکه ما در استان خوزستان 53 طرح ملی داریم که نسبت به سال گذشته 7.7 درصد رشد داشته است بیان کرد: بیش از سه هزار و 800 پروژه نیمه تمام در خوزستان وجود دارد.
وی تاکید کرد: علت نیمه کار ماندن برخی از پروژه این است که برخی از آنها به صورت کلی توسط بخش مسئولیت های اجتماعی شرکت نفت اجرا می شوند، اما چون شرکت نفت هزینه را مقطوع تعیین می کند و شرایط تورم کشور افزایشی است اعتباری برای اتمام پروژه ها در سال های آینده باقی نمی ماند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان در پاسخ به خبرنگار شبستان میزان بودجه فرهنگی را وابسته به تعیین شورای برنامه ریزی دانست و یاد آور شد: برای کاهش تورم باید بودجه انقباضی داشته باشیم و در این روش قطعا فشارهایی به برخی وارد خواهد شد.
نظر شما