به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، سردار « محسن کریمی» در نشست منطقه ای مدیران حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با حضور استان های البرز، قم، تهران و مرکزی در اراک برگزار شد، به ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده در راستای برگزاری کنگره ملی نقش امام خمینی(ره) در دفاع مقدس و 6 هزار و 200 شهید استان مرکزی اشاره کرد و گفت: کنگره شهدای استان مرکزی از ۷ سال گذشته با رویکردهای های مختلف در دستور کار قرار گرفته است و به لطف خدا و تلاش های انجام شده به یک جریان ارزشی قوی در استان تبدیل شده است.
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی با اشاره به اینکه بیش از ۳ هزار فعال فرهنگی و اجتماعی از اقشار مختلف مردم در این جریان فرهنگی بزرگ مشغول به فعالیت هستند، افزود: از سال ۹۲ تا ۹۸ اقدامات را در قالب گام اول کنگره و از اجلاسیه اصلی کنگره تاکنون اقدامات را در قالب گام دوم دنبال می کنیم.
وی با بیان اینکه ۲۵ کمیته و ۱۶ کارگروه تخصصی در ذیل ستاد کنگره شهدای استان مرکزی تشکیل شد، ادامه داد: در گام اول کنگره شهدا بعد از تکمیل آمار و اطلاعات ۶۲۰۰ شهید استان و تهیه فرهنگ نامه ۲۳ جلدی شهدا فعالیت کارگروه آمار و اطلاعات متوقف نشد و با تحقیقات دو ساله در گام دوم به ۷۱۰۰ شهید والامقام استان دست پیدا کردیم.
این مقام مسئول به فعالیت های انجام شده در حوزه محرومیت زدایی و خدمت رسانی به مردم نیز اشاره کرد و گفت: نهضت های بزرگی به برکت کنگره شهدا راه اندازی شد که طرح «هر پروژه یک شهید» و «هر خدمت به نام یک شهید» از جمله آنها است.
نهضت ساخت مسکن از برکات کنگره ملی شهدای استان
سردار کریمی راه اندازی نهضت ساخت مسکن، هم برای مردم و هم برای نیازمندان را از دیگر برکات کنگره شهدا دانست و گفت: سازماندهی بیش از ۱ هزار و ۲۵۰ گروه جهادی در استان، راه اندازی ببش از ۷۰۰ صندوق قرص الحسنه و ۵۰ تعاونی از اقدامات زیرساختی در حوزه محرومیت زدایی و خدمت رسانی به مردم است.
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی اجرای بیش از ۱۳۰۰ پروژه عمرانی و محرومیت زدایی در ۴ سال اخیر، اجرای بیش از ۱۰۰ کیلومتر کانال انتقال آب کشاورزی و تحویل بیش از ۷۰۰ منزل محرومین و ۱۵۰۰ سری جهیزیه در دوسال اخیر را از دیگر دستاورهای مهم این کنگره ملی دانست.
وی همچنین به راه اندازی اردوهای معرفتی هفت اقلیم و طرح شهید مجید ایزد پناه اشاره کرد و گفت: این دو از دیگر دستاوردهای مهم کنگره شهدای استان هستند که تاکنون بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ نفر اردوهای هفت اقلیم را گذرانده اند و ۶۲ هزار دانشجو برای گذراندن طرح شهید ایزد پناه به عنوان دو واحد درسی در استان مرکزی هدف گذاری شده است.
سردار کریمی در ادامه مردمی بودن، رویکرد جوانگرایی، هم افزایی و مشارکت همه جانبه در استان و تکیه به توانمندی ها و ظرفیت های داخلی را از مهمترین دلایل موفقیت و برتری کنگره شهدای استان مرکزی دانست و ادامه داد: امروز آمادگی کامل برای انتقال تجربیات به سایر استان ها را داریم.
بازدید بیش از ۷۰ هزار نفر از اقشار مختلف مردم از موزه دفاع مقدس استان مرکزی
در ادامه این مراسم سرهنگ «غلامرضا کریمی» نیز به ارائه گزارشی از تهیه دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی پرداخت و گفت: به برکت کنگره شهدا پیشرفت های قابل توجهی به دست آمده و استان مرکزی جزء استان های برتر در این حوزه است.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی افزود: تاکنون بیش از ۷۱۴ مدخل و ۲۰۳ مقاله علمی و ۵۲۳ پرونده علمی در راستای دانشنامه دفاع مقدس استان جمع آوری شده و تربیت نیرو برای انجام اقدامات علمی و پژوهشی در حوزه دفاع مقدس یکی از اولویت های کار است.
وی با اشاره به اینکه تهیه و چاپ ۶۰ عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس در دستور کار قرار گرفته است، بیان کرد: فراهم کردن زمینه برای بازدید اقشار مختلف مردم استان از موزه دفاع مقدس با رویکرد تبیین نقش استان در دفاع مقدس یکی از برنامه های در دستور کار است و از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۷۰ هزار نفر از مردم به مناسبت های مختلف از موزه دفاع مقدس بازدید کرده اند و برنامه های روایتگری برای آنها انجام شده است.
این مقام مسئول در ادامه به تهیه بیش از ۱ میلیون سند در حوزه دفاع مقدس و جمع آوری بیش از ۱۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه تخصصی دفاع مقدس استان اشاره کرد و گفت: با تهیه این کتب و اسناد فضای مناسبی برای هرگونه اقدامات علمی و پژوهشی فراهم شده است.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی ادامه داد: به برکت کنگره شهدای استان جوانان زیادی در حوزه فعالیت ها و برنامه های دفاع مقدس فعال هستند که البته حمایت از جوانان و طرح های مبتکرانه در حوزه افاع مقدس باید بیشتر مورد توجه باشد.
نظر شما