دیپلماسی انتخابات

مشارکت گسترده مردمی در این انتخابات بی‌تردید ایران را به مدل بی‌بدیل مردم سالاری دینی برای کشورهای میزبان بیداری اسلامی بدل خواهد کرد.

خبرگزاری شبستان: اندکی مانده به آغاز انتخابات، رقابت‌ها به اوج خود رسیده و فضای سیاسی کشور با نشاط تر از هر زمان دیگری به نظر می‌رسد. نشاطی که انتخاباتی تاریخی را نوید می‌دهد. بی‌تردید فواید بسیاری که بر مشارکت پرشور مردم در انتخابات مترتب است، می‌تواند بسیاری از گره‌ها را بگشاید و برای چندین سال‌ راه‌ها را بر کشور و سیاستگزاران آن هموار سازد.
شکی نیست که یکی از مهمترین فواید مشارکت مردم، انتخاب نمایندگانی آگاه، توانمند و در عین حال مستقل است که به واسطه خرد جمعی انتخاب می‌شوند و می‌توانند با توسل به شأن تقنین و نظارت خود، توسعه پایدار و در عین حال متوازن کشور را تضمین کنند.
دیگر ثمره انتخابات و مشارکت گسترده مردمی، همین نشاطی است که بر جامعه حاکم است. نشاطی که یأس و ناامیدی را از جامعه می‌شوید و امید و اراده پیشرفت را جایگزین آن می‌کند. اما آنجه از همه این موارد حائز اهمیت‌تر است اینکه مشارکت پرشور مردمی به نظام مشروعیت می‌بخشد. هرچند که مردم در راهپیمایی 22 بهمن هم نشان دادند که تا أخرین لحظه پای نظام و آرمان‌های انقلاب ایستاده‌اند، اما انتخابات هم عرصه مهم دیگری است که در جریان آن، نظام عملا مشروعیت خود را به همه پرسی می‌گذارد. مشروعیتی که در فضای پسا فتنه، توسط دشمنان داخلی و خارجی به دقت رصد می‌شود.
اما در بعد خارجی هم انتخابات می‌تواند خون جدیدی به شریان‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی تزریق کند. یک بعد این ماجرا به همان موضع انتخاب نمایندگان توانمند مربوط می‌شود. نمایندگانی که در صورت کارآمد بودن، می‌توانند از قدرت دیپلماسی پارلمانی به نفع جمهوری اسلامی استفاده کنند.
اساسا اگر دیپلماسی را به دو بخش رسمی و عمومی تقسیم کنیم و وزارت امور خارجه را عهده‌دار دیپلماسی رسمی کشور بدانیم، دیپلماسی پارلمانی بخشی از دیپلماسی عمومی محسوب می‌شود که بازیگران آن نمایندگان مجلس هستند. به مدد این دیپلماسی نمایندگان می‌توانند در ارتباط با نمایندگان پارلمانی دیگر کشورها، بر افکار آنها تأثیر مثبت گذاشته و در خصوص مسائل مختلف از کشور اتهام زدایی کنند. اتهام‌هایی که در مقاطع مختلف توسط نظام سلطه به جمهوری اسلامی نسبت داده شد و دشمن تلاش کرد با توسل به اتهامات واهی و به راه انداختن جنگ روانی، از پرستیژ ایران در نظام بین‌الملل بکاهد. به واقع تأثیر دیپلماسی پارلمانی از انتخابت آگاهانه و هدفمند ملت ناشی می‌شود.
اما فارغ از نقشی که نمایندگان می‌توانند در عرصه سیاست خارجی کشور ایفا کنند، صرف مشارکت گسترده مردمی خود باعث تقویت قدرت چانه زنی جمهوری اسلامی در نظام بین‌الملل می‌شود. قدرتی که می‌توان از آن به دیپلماسی انتخابات تعبیر کرد.
مشارکت مردم در انتخابات نشان خواهد داد تحریم‌هایی که هر روز علیه جمهوری اسلامی وضع می‌شود، خللی در عزم راسخ ملت در دفاع از اسلام و انقلاب ایجاد نکرده و مردم هنوز بر باورهای خود در دفاع از جمهوری اسلامی، استوار هستند. مشارکت گسترده‌ مردمی ثابت خواهد کرد آنطور که دشمن تصور می‌کرد مردم ایران نه تنها نسبت به آینده مأیوس و ناامید نیستند، بلکه با مشارکت گسترده خود، برآنند که آینده‌ای باشکوه برای ایران اسلامی رقم زنند.
افزون بر این در شرایطی که دشمن برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران و ممانعت از دستیابی کشور به تکنولوژی‌های بنیادین از هیچ اقدامی مضایقه نمی‌کند و حتی به ترور دانشمندان ایرانی مبادرت می‌ورزد، حضور گسترده مردم، حمایت از تلاش جمهوری اسلامی در راستای دستیابی به تکنولوژی صلح آمیز هسته‌ای و فن‌آوری‌های بنیادین محسوب می‌شود. حضور مردم نشان خواهد داد که حتی تهدید به مقابله نظامی هم نمی‌تواند ملت ایران را از دستیابی به اهداف بزرگ خود باز دارد.
افزون بر این موارد حضور حماسی در انتخابات، تأثیر خارجی مهم دیگری هم دارد که به هیچ وجه نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد. در شرایطی که انقلاب‌های منطقه هر روز به پیروزی نزدیک‌تر می‌شوند و مردم تونس، زین العابدین بن علی را فراری داده‌اند و انقلابیون لیبی دیکتاتور سبز این کشور را برانداخته‌اند و مردم مصر هم شر نامبارک مبارک را به خودش برگردانده‌اند، انتخابات در جمهوری اسلامی به عنوان ام القرای جهان اسلامی اهمیتی صد چندان یافته است.
در عربستان، بحرین و یمن هم مردم کماکان به مبارزه علیه دیکتاتورها مشغولند و در عین حال انتخابت ایران را رصد می‌کنند. به واقع با توجه به اینکه ایران خود منشأ انقلاب‌های اسلامی منطقه محسوب می‌شود، این کشورها بر آنند که از انتخابات ایران به عنوان مدل مردم سالاری دینی الگو برداری کنند و این موضوعی است که اهمیت انتخابات 12 اسفند را بیش از پیش کرده است. مشارکت گسترده مردمی در این انتخابات بی‌تردید ایران را به مدل بی‌بدیل مردم سالاری دینی برای کشورهای میزبان بیداری اسلامی بدل خواهد کرد.
پایان پیام/
 

کد خبر 113206

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha