به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدمهدی اسماعیلی روز چهارشنبه (١۵ دیماه) در آیین سوگواره فاطمی که به مناسبت شهادت فاطمه زهرا (س) در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با خیرمقدم و تسلیت به مهمانان و حاضران در مراسم عزاداری فاطمیه و گرامیداشت شهدای انقلاب، دفاع مقدس مدافعان حرم و دستاوردهای علمی و مدافعان سلامت به روح سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی سردار دلها که این روزها بنام ایشان محافل متعددی برگزار شد، درود فرستاد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دی ماه برای ملت ما یک ویژگی مهم در تاریخ معاصر از دوران دفاع مقدس دارد که دو عملیات بزرگ کربلای ۴ و ۵ در سال ١٣۶۵ به نام حضرت زهرا (س) نامگذاری شده بود و مردم ایران شهدای زیادی را تقدیم راه آزادگی و استقلال ایران کردند.
اسماعیلی تصریح کرد: نهضت انقلاب اسلامی ما اساسا انقلاب فاطمی است؛ این نهضت از سال ١٣۴١ در ایام فاطمیه آغاز شد و بستری برای انقلاب ما فراهم کرد که «فاطمی الحدوث» و «حسینی البقا» است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: همه تقویم انقلاب اسلامی بنام نامی فاطمه زهرا (س) و فرزندان بزرگوار ایشان شکل گرفت؛ انقلاب ما از فاطمیه شروع می شود و به عاشورای سال ۴٢ و اربعین های سال ١٣۵٧ میرسد و همه حماسهها و افتخارآفرینی های مردم ایران زیر نام و پرچم فاطمه زهرا(س) و فرزندان پاک و مطهر ایشان رقم خورده است.
وی خاطرنشان کرد: جامعه فرهنگی و هنری ایران و فرزندان این ملت طبیعتاً به عشق و ارادت به مکتب اهل بیت (ع) افتخار میکند.
اسماعیلی ارادت به مکتب اهل بیت (ع) با هر گرایش های مذهبی را از نمادهای وحدت جوامع اسلامی دانست و افزود: همه مسلمانان محب اهل بیت هستند و عشق به حضرت زهرا(س) و مکتب اهل بیت (ع) فصل مشترک همه مسلمانان جهان است؛ هیچ مسلمانی در عالم نیست مگر اینکه محبت این خانواده را داشته باشد.
وی تصریح کرد: جامعه فرهنگی هنری ایران در همه عرصهها نشان داده، همواره پیشتاز افتخارآفرینی در ذیل پرچم اهل بیت (ع) است؛ بخش مهم شور و شهامت و احساس و عاطفه ایام دفاع مقدس مرهون سرایندگان و شاعران مداحان اهالی فرهنگ و هنر در شاخههای مختلف بود و در ایجاد و هدایت آن عظمت و شکوه نقش داشتند.
اسماعیلی به اثر نقاشی روح الامین اشاره کرد و افزود: در همان روزهای اول شهادت حاج قاسم این اثر که حاج قاسم را در آغوش امام حسین (ع) به تصویر میکشید، مایه آرامش شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جامعه فرهنگی و هنری ایران همواره در برهه ها و نقاط عطف تاریخی پیشگام، خاطره ساز و حماسهآفرین بودهاند.
وی بیان کرد: این محفل نورانی و مراسم سوگواری فاطمی به نام بانوی دو عالم در مقر اصلی فرهنگ و هنر کشور فقط گوشه ای از ارادت بی پایان اهالی و پیشکسوتان فرهنگ و هنر ایران است.
جامعه امروز ما به سیره فاطمی نیاز دارد
حجت الاسلام و المسلمین سیدهاشم حسینی استاد اخلاق گفت: فاطمه زهرا (س) چنان نقشی در زندگی پیامبر (ص) دارد که نسبت پدر خود به «امابیها» ملقب میشوند در حالیکه از مسئولیت همسرداری و خانواده و فرزندان هم غافل نیستند.
او در تبیین شخصیت فردی اجتماعی حضرت زهرا (س) تاکید کرد: جامعه امروز به سبک و روش و سیره ایشان نسبت به پدر و دلسوزی برای همسر و فرزندان نیازمند است و منش ایشان جز محبت و خدمت به خانواده نیست.
وی گفت: فاطمه (س) با همه جایگاه معنوی و الهی که داشتند در زندگی اجتماعی به فکر همسایه و فقرای جامعه بودند و همیشه هوای اطرافیان را داشتند؛ ایشان در حیات سیاسی با جریان پیچیده نفاق، اشراف متکبر و فرصتطلب مواجه بودند و برای مقابله با این جریانات با بیان خطبهها، خیرات و برکات در جامعه زمان خویش به روشنگری و تربیت انسان کامل میپرداختند.
حجتالاسلام حسینی گفت: حضرت زهرا (س) تلاش کردند امر به معروف و نهی از منکر را با خیرخواهی بیان کنند، از طرفی قیام ایشان خالص و برای خدا بود، خردمندانه عمل کردند و تلاش داشتند دیگران را با خود همراه کنند؛ درحالی که به تنهایی هم به سمت هدف خودشان حرکت میکردند؛ ایشان به دنبال ایجاد اتحاد در جامعه زمان خود بودند.
شعرخوانی و مدیحهسرایی در سوگ حضرت زهرا(س)
در این مراسم عزاداری که در خیمه عزاداری در حیاط وزارتخانه و با حضور جمع زیادی از اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه، شاعران و ادیبان، حافظان و خادمان قرآن و اقشار مختلف مردم برگزار شد، یوسفعلی میرشکاک و افشین اعلا در ثنای حضرت زهرا (س) به شعرخوانی پرداختند و حاج مرتضی طاهری از مداحان اهل بیت(ع) در مصیبت و سوگ بانوی دو عالم مدیحهسرایی کرد.
رونمایی از تابلو نقاشی «خادم شهید»
در حاشیه این مراسم عزاداری، تابلو نقاشی خادم شهید با مضمون سردار دلها جدیدترین اثر حسن روحالامین از هنرمندان کشور با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.
محمد طاووسی
نظر شما