بررسی پیش‌نویس ساختار قرارگاه امور قرآنی کشور در صد و بیستمین مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی

صد و بیستمین مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با حضور حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و دیگر اعضا و نمایندگان کمیسیون‌ها در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، صد و بیستمین مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با حضور حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و دیگر اعضا و نمایندگان کمیسیون‌ها در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. ۴ دستور در این جلسه بیان شد که ارائه پیش‌نویس ساختار قرارگاه امور قرآنی کشور از مهمترین دستور‌های این جلسه بود.

در این دستور پیش‌نویس «بازسازی و بروز سازی نحوه و ترتیبات تقسیم وظایف قرآنی دستگاه‌ها» به ترتیب بیان شد و به منظور انسجام بخشی، چابک سازی و بهره‌وری ساختار‌ها و تشکیلات در جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به استناد ماده ۴ منشور بازسازی و بروز سازی نحوه و ترتیبات تقسیم وظایف قرآنی دستگاه‌ها به این شرح تصویب شد:

۱- کمیسیون‌های تخصصی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با توجه به تعریف عرصه‌های جدید فعالیت‌های قرآنی متناسب با کارکرد‌های اصلی و اولویت‌های نظام توسعه فرهنگ قرآنی به این شرح به روزرسانی خواهد شد. اولین کمیسیون، کمیسیون ملی فرهنگ سازی قرآنی با تجمیع کمیسیون‌های سابق به ریاست و نایب رئیسی وزیر آموزش و پرورش و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

۲- کمیسیون ملی نظام سازی قرآنی به ریاست و نایب رئیسی دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه و رئیس شورای حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی.

۳- کمیسیون بین‌المللی امور قرآنی با مسئولیت رئیس شورای فرهنگی بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و کمیسیون‌های استانی فرهنگ سازی قرآنی به ریاست نماینده، ولی فقیه در استان و نایب رئیسی استاندار خواهد بود.

آقای سلامت پناه در این جلسه گفت: دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به عنوان قرارگاه امور قرآنی کشور ارتقا یافته است و مسؤولیت برنامه‌ریزی هماهنگی و نظارت بر فعالیت‌ها را برعهده خواهد داشت.

پست‌های سازمانی کمیسیون‌های سابق به دبیرخانه شورا انتقال یافته و دبیرخانه‌های کمیسیون‌های ملی حداقل در سطح اداره کل استقرار خواهند یافت.

وی گفت: اسناد راهبردی اجرای منشور بر اساس عرصه‌های فوق به روز رسانی شده و شورای راهبری اسناد مسؤولیت هماهنگی و راهبری و تخصیص و توزیع اعتبارات اجرای منشور را برعهده می‌گیرد.

وی به تأکید پیشنهادی شورای توسعه فرهنگ قرآنی پرداخت و گفت: ترکیب شورا با رویکرد چابک سازی حداکثری، حضور رؤسای کمیسیون‌های ملی با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، صاحب نظران حقیقی امور قرآنی، مدیرعامل اتحادیه کشوری و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی پیشنهاد شده است.

همچنین به منظور جلوگیری از غلبه جنبه تبلیغی- ترویجی یا آموزشی در شورا دو نفر نماینده مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو ناظر دعوت شده اند.

همچنین آقای سلامت پناه در ادامه گفت: گزارش‌های نظارتی و جلسات کارشناسی پیشنهاد تشکیل قرارگاه متمرکز امور قرآنی از طریق بیانیه کمیته تحول نظام و ساختار قرآنی منتخب شورا در معرض نقد و نظر قرار داده شد و ۹ مسئله و ۱۰ راهکار شناسایی و طراحی شد.

از این مسأله‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد؛ تداخل و موازی کاری و تزاحم بین ساختار‌های سیاست گذار و راهبر، پایین بودن سطح تخصصی اعضای شورا، ضعف جدی توجه شورا به نظام سازی قرآنی، ضعف جدی در فعالیت‌های قرآنی عرصه بین‌الملل، پاسخگو نبودن مدل تقسیم حوزه‌های تخصصی امور قرآنی، ضعف در اداره امور استانی، محدود بودن گستره دستاورد‌های کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآنی، ضعف سازوکار‌های جذب و توزیع اعتبارات و در نهایت موازی کاری وظایف حاکمیتی قرآنی دستگاه‌ها به عنوان ۹ مسئله شناسایی شد.

برای این موارد به ترتیب ۱۰ راهکار ارائه شد که انتقال کمیسیون‌ها و دبیرخانه آن‌ها به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بازنگری ترکیب اعضای شورا، استقرار کمیسیون ملی نظام سازی، استقرار کمیسیون بین‌المللی، تعریف عرصه فرهنگ سازی قرآنی در سه سطح استان، کشور و بین‌المللی و نظام سازی آن، ادغام کمیسیون آموزش و تبلیغ در کمیسیون ملی فرهنگ‌سازی قرآنی، استقرار قرارگاه‌های امور قرآنی استانی و احیای شورای استانی امور قرآنی، واگذاری مسئولیت تأمین و مدیریت پژوهش‌های کاربردی و نیز تأمین نیروی انسانی به هر کمیسیون، تخصیص اعتبارات اجرای منشور بدون نگاه دستگاهی و تخصیص مستقیم به مجریان اصلی پروژه‌ها، مأموریت گرا کردن دستگاه‌های اصلی با دو رویکرد کاهش موازی کاری و تصدی گری از جمله عناوین این راهکار‌ها بود.

دستور دوم این جلسه، بررسی وضعیت انتصابات مدیران امور قرآنی دولت، همراه با تصویب جزئیات شاخص‌های انتصاب مدیران جهت ارائه به شورا بود که به دلیل عدم حضور سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این دستور پرداخته نشد.

 

 

کد خبر 1138536

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha