به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مرتضی کاردر امروز در نشست بررسی نشر الکترونیک آثار ادبی از سلسله نشست های دومین نمایشگاه مجازی کتاب که در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، گفت: نباید فریفته شکل و فرم های جدید شویم، بهتر است از آنها به عنوان یک فرصت استفاده کنیم. چیزی که قاعدتا در همه بازارها، شکل ها و دوره ها جایگاه اش را از دست نمی دهد، اصالت نوشتن است. کتاب الکترونیک نمی تواند جای کتاب کاغذی را بگیرد، هر یک از این دو جایگاه خود را دارد.
مدیرعامل نشر هرمس اظهار داشت: استقبال در حوزه ادبیات داستانی، روانشناسی عمومی و توسعه فردی بیشتر است. کتاب هایی که این قابلیت را دارند که عمومی شوند، جایگاه خود را در بین نشر الکترونیک باز کردند. در حال حاضر ناشری نیست که با کتاب الکترونیک مسئله داشته باشد و آن را نخواهد. ما در حال حاضر همزمان داریم در انتشارات با پنج شرکت کتاب صوتی کار می کنیم.
وی با بیان اینکه یک مشکل عمده در نشر الکترونیک فقدان مرجعیت است، عنوان کرد: حتی ناشران سنتی که سال ها حتی یک وب سایت هم نداشتند امروزه به نشر الکترونیک روی آوردند البته باز هم در برخی حوزه ها مسئله داریم به ویژه حوزه هایی که کتاب های مرجع محسوب می شوند. خیلی از زیرساخت ها را در این حوزه نداریم و حتی برای جست و جوی یک لغت؛ این مشکلات باید به مرور زمان برطرف شود و یک بخش آن نیازمند عزم حکومتی و عمومی است.
نظر شما