نخستین جایزه پژوهش آقا بزرگ میزبان شاهنامه پژوهان برجسته

یاسر موحدفرد از داوری 500 اثر پژوهشی منتشر شده در سه سال اخیر در زمینه شاهنامه پژوهی و فردوسی شناسی و تقدیر از شایستگان این آثار در 16 اسفند خبر داد.

یاسر موحدفرد، دبیرکل بنیاد فردوسی از برگزاری نخستین جایزه پژوهش آقابزرگ به خبرنگار شبستان خبر داد و گفت: آیین نکوداشت شاهنامه پژوهان برجسته کشور و نخستین جایزه پژوهش پروفسور آقابزرگ 16 اسفند در تالار پژوهش های پژوهشکده فرهنگ و هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار می شود. نخستین جایزه آقابزرگ ویژه برترین آثار پژوهشی در مورد شاهنامه پژوهشی و فردوسی شناسی است.

 

به گفته موحد فرد، دکتر نصرت الله رستگار، عضو هیئت علمی انستیتوی ایران شناسی و آکادمی علوم اتریش و دانشگاه وین، پروفسور کارلو چرتی، رییس کرسی ایران شناسی در دانشگاه رم و رییس انجمن ایران شناسی اروپایی، دکترمحمدحسین طوسی وند، رییس بنیاد فردوسی دکتر سیدضیاءالدین هاجری، رییس انجمن پاسداری و پالایش زبان فارسی اعضای شورای انتخاب و داوری جایزه پژوهش آقابزرگ را تشکیل می دهند.

 

وی از داوری 500 اثر پژوهشی که از سال 88 تا 90 منتشر شده توسط هیئت داوران جایزه آقابزرگ خبر داد و گفت:از این آثار 50 اثر به مرحله بعدی راه پیدا کرده است.برای نخستین جایزه پژوهش آقابزرگ، دوره سه ساله آثار در زمینه شاهنامه پژوهشی در ایران را در نظر گرفتیم زیرا در این دوره شاهد رشد ارزشمندی در زمینه تصحیح، شرح، گزارش و ویرایش شاهنامه هستیم و به پاس تجلیل از تلاشهای علمی و پژوهشی این نویسندگان در سطوح مختلف، تجلیل شایسته برای آنها در نظر گرفتیم. 

 

دبیرکل بنیاد فردوسی در مورد تعداد افراد شایسته تقدیر در جایزه پژوهش آقابزرگ اظهار داشت: داوری ها همچنان ادامه دارد و تصمیم شورای داوری جایزه پژوهش آقابزرگ بر این است که اسامی تقدیرشوندگان را در همان روز مراسم نکوداشت برگزار کند.

 

وی با بیان اینکه پروفسور آقابزرگ در سال 2010 میلادی از سوی موسسه جهانی مطالعات علمی ISI به عنوان پروفسور برجسته جهان معرفی شد، تصریح کرد:حسین آقابزرگ از بنیانگذاران و پایه‌گذاران بنیاد فردوسی بود که 16 اسفند سال گذشته چشم از جهان فروبست. ایشان از پژوهشگران برجسته ایران و جهان محسوب می‌شد. از این استاد برجسته 28 کتاب دانشگاهی و 260 مقاله پژوهشی و علمی در داخل و خارج کشور به چاپ رسیده است. بنیاد فردوسی سعی کرد با برگزاری جایزه پژوهش آقا بزرگ نام و خاطره این دانشمند بزرگ را حفظ کند.


 دبیرکل بنیاد فردوسی با اشاره به برگزاری مراسم ویژه هزاره شاهنامه در ایران و سایر کشورها از برگزاری هزار و دومین سال سرایش شاهنامه همزمان با جایزه پژوهش آقابزرگ خبر داد و افزود: رونمایی از دفتر سوم فردوسی پژوهشی و تقدیر از نویسندگان آن از دیگر برنامه های جنبی جایزه پژوهش آقابزرگ است.

 

 وی با بیان اینکه جایزه پژوهش آقا بزرگ یک جشن است، خاطر نشان کرد:این مراسم مانند دیگر مراسم ها سخنران ندارد فقط بنده گزارشی از بنیاد فردوسی ارایه می دهم. در حقیقت جایزه پژوهش آقا بزرگ یک برنامه هنری و نکوداشتی از شاهنامه پژوهان است و سخنران های خاصی برای آن در نظر گرفته نشده است.

 

موحد فرد در مورد جوایز در نظر گرفته شده برای شایستگان تقدریر جایزه پژوهش آقا بزرگ یاد آور شد: با توجه به رایزنی‌هایی که بنیاد فردوسی با نهادهای معتبر فرهنگی و پژوهشی کشور انجام داده است‌، نهادهایی مانند انجمن آثار و مفاخر فرهنگی‌، دانشگاه خوارزمی‌، خانه‌ کتاب‌، معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی‌، پژوهشکده‌ فرهنگ و هنر  و معماری جهاد دانشگاهی‌، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و انجمن پاسداشت مفاخر ایران برای پشتیبانی آمادگی خود را اعلام کرده‌اند. این پشتیبانی در حال گسترش است و امیدواریم به آن افزوده شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 114426

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha