به گزارش خبر خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، سید محمد جواد شرافت، مداح و شاعر برجسته آیینی ضمن حضور در برنامه زنده روایت هیئت از شبکه افق با اشاره به سابقه اشعار مذهبی و اهل بیت علیهم السلام، جنبه ها و شاخه های متعدد آن گفت: شعر آیینی از جنبه ها و شاخه های متعددی بهره مند است که در میان آن شعر ولایی از شاخ و برگ بیشتری برخوردار است بر همین اساس شعر فاطمی نیز در همین زمره قرار می گیرد.
وی افزود: به برکت دیدار سالیانه مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای با جامعه مداحان و شاعران آیینی در روز ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها شاهد تولیدات شعر های نوین و جدید هر ساله با مضامین ولادت بانوی بزرگ اسلام هستیم بر این اساس از گنجینه والای شعر فاطمی برخوردار خواهیم بود.
شرافت عنوان کرد: پس از شکل گیری نهضت انقلاب امام خمینی رحمة الله علیه در سال ۱۳۴۲ شاهد انقلاب عظیمی چه از لحاظ کمی و کیفی در اشعار آیینی نسبت به ۵۰ تا ۶۰ سال گذشته بودیم چرا که در این دوره یک دایره گسترده موضوعی پیرامون شعرا قرار گرفت و آنان در اثر انقلاب متاثر از فضای به وجود آمده به شعر سرودن پرداختند بر همین اساس در حوزه شعر آیینی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به جرات می توان سرمان را بالا بگیریم و به آن افتخار کنیم.
وی با اشاره به وضعیت اشعار آیینی در هیات مذهبی و روند اهتمام مداحان به استفاده از این اشعار تصریح کرد:در هیئت ها گاهی من شاعر، مداح و حتی بانی مجلس کم گذاشتیم و گاهی هم خیلی خوب رفتار کردیم. هنر جایی است که ما بتوانیم با این شعر هیئت و محافل یک نقطه اتصال پیدا کنیم متاسفانه در برخی از شاعران رواج دارد که شعر هیئتی از سطح پایین تری نسبت به شعر محافل برخوردار است در حالی که این رویه صحیح نیست.
این مداح و شاعر برجسته آیینی با اشاره به اشعار استاد سازگار به عنوان یک الگو و نمونه برجسته در میان سرودهای مذهبی و اهل بیت ای علیه السلام عنوان کرد: بی شک اشعار استاد بزرگ آقای سازگار از جمله اشعار آیینی است که در تمام جلسات علما میتوان آن را قرائت کرد چرا که در چارچوب استاندارد سروده شده و به تطابق فحوا با روایات معصومین علیه السلام توجه ویژه دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر شاعر نقاب نداشته باشد و صادقانه شعر بگوید همه اتفاقهای خوب رخ خواهد داد؛ اگر من شاعر موضوعی را قبول ندارم به شوق سکه، همایش و رقابت شعر نباید گفت. بر همین اساس شاعر نه تنها به موضوع بلکه به موضع خود نسبت به اهل بیت علیهم السلام نیز واقف باشد وقتی شاعر باور دارد که از علی اکبر کربلا به علیاکبر شهدای انقلاب می رسیم این موضوع و شعر به باور در هیئت نیز منتقل می شود اگر شاعر باور کند، شعر میگوید و این عقیده و باور در خروجی کار متجلی می شود.
نظر شما