به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، امیر عبدالحسینی امروز دوشنبه 18 بهمن در نشست هنر و اندیشه بر ادبیات انقلاب اسلامی که در سالن کنفرانس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، گفت: روزگاری که دلمشغولی بنده گزارشگری، عکاسی و خبرنگاری بود، پرونده ای برای پویانمایی و انیمیشن آغاز کردم. آن زمان پویانمایی خیلی مورد اقبال جامعه نبود. تمام بزرگان انیمیشن در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان حضور داشتند و بنده مجموعه ای از گفت و گوها با بزرگانی همچون پرویز کلانتری، احمد عربانی و مهین جواهریان را جمع آوری کردم.
این مدرس هنر و گرافیک اظهار داشت: نکته قابل توجه در انیمیشن های کانون توجه به استکبارستیزی، عدالت و ظلم ستیزی بود. چند سال بعد این مضامین به عنوان هنر انقلاب مطرح شد. در حوزه تصویرگری بزرگترین تصویرگران در کانون پرورش فکری جمع شده بودند از جمله زرین کلک و فرشید مثقالی. ریشه جریان هنر انقلاب را باید در کانون جست و جو کرد. این مضامین را هنرمندان خودجوش کار می کردند که بعدها به عنوان هنر انقلاب مطرح شد.
وی با بیان اینکه چند رکن در مورد جنبش هنر انقلاب قابل توجه است، افزود: هنر انقلاب در حوزه تجسمی متاثر از هنر انقلاب چین، روسیه و مکزیک بود. هنر انقلاب اسلامی در حوزه تجسمی را وامدار ادبیات می دانند. هنر انقلاب بعد از ریشه گرفتن در کانون پرورش فکری در حوزه هنری شکل گرفت و در شاخه های مختلف ادبی و هنری دنبال شد.
عبدالحسینی با اشاره به تاثیر کانون چاوش در جریان هنر انقلاب بیان کرد: بعد از گذشت چهار دهه هنوز درخشان ترین آلبوم مربوط به کانون چاوش است. هنرمندان انقلاب تاثیر اجتماعی برایشان اهمیت داشت و کارهایی خلق کردند که نگاه مردمی در آنها نهفته بود.
وی در مورد هنر اشراف گرا و عوام گرا اظهار داشت: هر جا هنر در اختیار اشرافیت قرار گرفت، نوعی انقلاب را دربر داشت. هنری که در خدمت هنر بود، مفهوم و معنا را سرلوحه قرار داد و جامعه را تحت تاثیر قرار داد. هنرمندان موسوم به انقلاب فرزند زمان خود هستند و از جامعه تاثیر می پذیرند و بر جامعه تاثیر می گذارند.
نظر شما