احداث پارک صلح و دوستی ایران و ارمنستان

رییس سازمان حفاظت محیط زیست از احداث پارک صلح و دوستی در محدوده مشترک ایران و ارمنستان خبر داد و گفت: این پارک با احترام به مرز‌های جغرافیایی دو کشور در آینده احداث می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدجواد محمدی‌زاده، رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام این خبر گفت: با توجه به سند دو ساله که با کشور ارمنستان برای همکاری‌های زیست‌محیطی امضا شده است، برنامه‌های متفاوتی در چندین سرفصل در زمینه مسایل زیست‌محیطی اجرا خواهد شد.

وی افزود: یکی از این برنامه‌ها احداث پارک صلح و دوستی ایران و ارمنستان است که مساحت کل آن 100 هزار هکتار وسعت دارد و 25 هزار هکتار آن در خاک ایران و باقی در کشور ارمنستان با احترام به مرز‌های جغرافیایی دو کشور احداث می‌شود.

رییس سازمان محیط زیست همچنین در خصوص نحوه اداره این پارک گفت: برای حفاظت از ظرفیت‌های زیست‌محیطی دو کشور پارک صلح و دوستی به صورت مشترک اداره و در آن گونه‌های گیاهی و حیوانی ارزشمند در شرایط اقلیمی و زیست‌محیطی مناسب نگهداری خواهند شد.

وی ادامه داد: با احداث این پارک توسعه اکوتوریسم و توسعه گردشگری، توسعه اقتصادی و پژوهشی مهیا می شود، ضمن اینکه محدوده پارک در حال حاضر مشخص است و ظرف دو ماه آینده نقشه آن ترسیم می‌شود.

محمدی‌زاده تصریح کرد: با این فعالیت‌ها هم در مسیر صلح و دوستی و هم در حوزه آموزش، پژوهش، اقتصاد و توریسم همکاری‌های دوجانبه‌ای از سوی دو کشور انجام می‌گیرد.

وی همچنین به سرفصل‌های دیگر این سند اشاره کرد و گفت: به دلیل اهمیت منابع آب به ویژه رودخانه ارس برنامه‌ای طراحی شده که از همه منابع آب منطقه بهره گرفته و امکان استفاده از منابع آب با رعایت بهره‌وری محقق شود.

رییس کل سازمان حفاظت از محیط زیست خاطرنشان کرد: کشورهای آذربایجان، جمهوری نخجوان، ارمنستان، ترکیه و ایران در حاشیه رودخانه ارس قرار دارند و باید از این رود همیشه پرآب است، حفاظت شود. در این مورد توافقاتی با کشور ارمنستان در خصوص حفظ و حفاظت از این رود و جلوگیری از ورود پساب‌های صنعتی و خانگی صورت می گیرد، این اقدام کاملا اصولی و ارزشمند است که در حفاظت از اکوسیستم منطقه می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر ظرفیت‌های بسیار خوبی در کشور ارمنستان و ایران در مبحث آموزش و پژوهش وجود دارد و هم‌اکنون پژوهش‌های مشترک و تحقیقات راهبردی بین دو کشور برقرار بوده و بسیاری از دانشجویان ایرانی در کشور ارمنستان مشغول تحصیل در رشته محیط زیست هستند.

 

احداث موزه طبیعی در ارمنستان

محمدی‌زاده در ادامه به احداث موزه طبیعی در کشور ارمنستان با همکاری ایران اشاره کرد و گفت: همکاری‌های دو کشور در مجامع بین‌المللی نیز در دفاع از منافع دو کشور در راستای افزایش همکاری‌ها صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در نقطه ثقل مرزی نیز ملاقات مجددی با وزیر محیط زیست ارمنستان انجام خواهد گرفت و به ویژه در حوزه مسایل انرژی و منابع آب و استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی و تبادل کالا و خدمات با ارمنستان مبادله خواهد شد.

 

ایران کمک‌های خود را در زمینه آب و فاضلاب از ارمنستان دریغ نکند

همچنین در ادامه این نشست آرام هاروتیوتیان، رییس سازمان محیط زیست ارمنستان با بیان اینکه فعالیت های ایران درخصوص آب و فاضلاب مطابق با استانداردهای بین المللی است، افزود: در بازدیدهایی که از موزه محیط زیست ایران داشتیم حضور دانش‌آموزان در این موزه بسیار جالب بود چرا که آشنا شدن کودکان با مسایل محیط زیست و آموزش پیرامون چنین بحث‌هایی بسیار مؤثر است.
وی ادامه داد: بازدید از آب و فاضلاب و فرآیند تصفیه آب هم یکی از برنامه‌هایی بود که صورت گرفت و نمایانگر مطابق بودن با استانداردهای بین‌المللی بود، ما هم از ایران درخواست می‌کنیم کمک‌های خود را در این زمینه از ما دریغ نکند و ما را در این امر یاری کند.
هاروتیوتیان تاکید کرد: در ایران به مسائل محیط زیست بخصوص پایش آلودگی آب توجه زیادی می شود و در خصوص رودخانه ارس بازدید‌های دوره‌ای از پایش‌ها در دستور قرار گرفته که امیدواریم نظارت‌ها و اقدامات گسترده‌تری در حفاظت از این رودخانه صورت پذیرد.
رییس محیط زیست ارمنستان افزود: در حال حاضر مباحثی در مورد تغییرات اقلیمی جهان مطرح شده و علت آن گازهای گلخانه‌ای است که لایه‌های ازن را مورد آسیب قرار داده و تنوع زیستی را هم با مخاطره مواجه کرده است. باید سعی کنیم فعالیت‌ها را در مرز بین دو کشور بیشتر کنیم تا کوچ حیوانات راحت‌تر انجام شود.

شایان ذکر است؛ نشست خبری رییس سازمان حفاظت محیط زیست دوشنبه 15 اسفند در سالن جلسات این سازمان برگزار و در پایان نهال صلح و دوستی بین ایران و ارمنستان در فضای سبز سازمان محیط زست کشورمان کاشته شد. 

پایان پیام/

 

کد خبر 114815

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha