نحوه پاداش و تنبیه الهی در دنیا و آخرت و نسبت میان این دو

حجت الاسلام ساجدی با اشاره به نحوه پاداش و تنبیه الهی در دنیا و آخرت گفت: متناسب با درجه گناه، برخی در همین دنیا توسط عذابی که می بینند گناهانشان بخشیده می شود، برخی در عالم برزخ و برخی در جهنم لذا بستگی به مراتب و عمق خطا دارد،

حجت الاسلام والمسلمین «ابوالفضل ساجدی»، در پاسخ به سوال خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان که نحوه جزا و پاداش های الهی در دنیا و آخرت چگونه است گفت: هر کسی در این جهان کار خطاء یا عمل پسندیده ای انجام دهد، تنبیه و پاداش آن را دریافت می کند. اما آن کسی که مثلا جهنمی است، اینکه پاداش کار خیرش را در کجا دریافت می کند، این دیگر در مراحل مختلفی ممکن است دریافت کرده باشد، برخی ممکن است توسط نعمت هایی که در این جهان دریافت کرده، برخی ممکن است سبب شود که در عالم برزخ عذاب کمتری را متحمل شود یا  تخفیف در عذاب داشته باشد یا دوره عذابش کوتاهتر شود.

 

این عضوهیت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه همه اینها اثرگذار هستند اظهار کرد: خداوند در سوره مبارکه زلزال می فرماید: «فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ» ﴿۷﴾پس هر كه به اندازه ذره‏ اى نيكى كند [نتيجه] آن را خواهد ديد (۷) «وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ» ﴿۸﴾ و هر كه به اندازه ذره‏ اى بدى كند [نتيجه] آن را خواهد ديد (۸)

 

وی در ادامه افزود: اما در مجموع از آیات قرآن و روایات استفاده می شود که پاداش خداوند نسبت به حسنات بسیار بیشتر از تنبیه آن نسبت به گناهان است. بازم خداوند در سوره مبارکه انعام می فرمایدمَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها وَ مَنْ جاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلا يُجْزى‌ إِلَّا مِثْلَها وَ هُمْ لا يُظْلَمُونَ» هركه نيكى آورد، پس براى او پاداشى ده برابر آن است وهركه بدى آورد، جز مانند آن كيفر نخواهد ديد و به آنان هرگز ستم نخواهد شد.

 

حجت الاسلام ساجدی بیان کرد: بر همین اساس در روش تربیتی هم باید تشویق را 10 برابر بر تنبیه مقدم  بداریم و حتی در آیات و روایات دیگر هم داریم که برخی از کارها 70 برابر یا 700 برابر پاسخ داده خواهند شد.

 

وی تصریح کرد: اجمالا تنبیه و پاداش وجود دارد و به موازاتی که انسان در مراحل مختلف زندگی طی می کند، درجه دریافت تنبیه اش متفاوت است ، ممکن است بگوییم چرا برخی این گونه تنبیه می شوند و برخی در آن جهان تنبیه می شوند، این بستگی  به میزان گناه مرتکب شده  دارد.

 

این عضوهیت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: گناه همانند یک  گرد یا سیاهی است که بر قلب می نشیند، گاهی مثلا  یک گرد ساده ای به لباس شما می نسیند  با یک تکان  پاک می شود گاهی این طور نیست ، اگر رنگی شده باشد باید آن را شست و شو داد تا از بین برود یا  اگر یک پارچه ضخیم تر یا فرش  منزل آلوده شده باشد این نیاز بیشتری برای شستن دارد.

 

وی خاطر نشان کرد: به همین دلیل متناسب با درجه گناه، برخی در همین دنیا توسط عذابی که می بینند گناهانشان بخشیده می شود، برخی در عالم برزخ و برخی در جهنم  لذا بستگی به مراتب و عمق خطا دارد، بنابراین  خداوند به هیچ کس ظلمی نمی کند  لذا بیشتر باید تنبیه و پاداش آخرت را مورد توجه  قرار دهیم و این جهان ظرفیت لازم را نه برای پاداش دارد و نه برای تنبیه.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1149868

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha