محمداسماعیل همدانی گلشن، رییس دانشگاه صنعتی اصفهان در گفت وگو با خبرنگار شبستان درخصوص افزایش بودجه تحقیقات پژوهشی و نبود خروجی مناسب، گفت: هر کاری باید دارای چند ویژگی باشد تا به مرحله اجرا برسد، اول تقاضامحور باشد، یعنی در بخش بیرونی کار پژوهشی صورت گیرد، دوم سازوکار لازم برای یک کار خوب و رسیدن به مرحله اجرا فراهم شود، سوم اینکه کار پژوهشی از ابتدا تا انتها پیگیری شود.
وی اظهارکرد: در گذشته ما فقط تمرین کار پژوهشی میکردیم، ولی در چند سال اخیر مصوب شد که تمام طرحهای پژوهشی باید عملیاتی شده و به مرحله اجرا درآید، به همین دلیل امروزه بیشتر تحقیقات پژوهشی دانشگاه در بخش صنعت عملیاتی میشود.
رییس دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: تمام سازوکارهای لازم در اجرای 40 طرحی که در شورای عالی عتف به تصویب رسید، فراهم شده و قرار شد تا مرحله عملیاتی پیش روند.
همدانی گلشن با بیان اینکه ما در تبدیل علم به محصول بسیار ضعیف هستیم، خاطر نشان کرد: فقط 20 درصد از مقالات دانشگاهی درراستای برطرف کردن نیازهای جامعه عملیاتی می شود.
کاربرد مقالات دانشگاهی به 90 درصد افزایش می یابد
وی ادامه داد: هم اکنون سعی ما بر این است که با تقویت روابط دستگاه های اجرایی دانشگاه ها با یکدیگر، هم کاربردی کردن مقالات را از 20 درصد به 90 درصد برسانیم و هم پایان نامه ها را به 90 درصد کابردی افزایش دهیم.
رییس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه سالانه 50 هزار مقاله علمی و پژوهشی در کشور تولید می شود، افزود: این میزان حاصل تحقیقات پژوهشی است.
فعالیت 15 دانشگاه بزرگ در صنعت
رییس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه اکثر دانشگاههای ما در امر صنعت فعال هستند، اضافه کرد: در مجموع 10 تا 15 دانشگاه بزرگ در کشور داریم که هر کدام در حوزههای مختلف آب، انرژی، کشاورزی و غیره فعالیت میکنند که نقش مهمی در تبدیل علم به ثروت دارند.
وی درپاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا بیشتر پروژههای تحقیقاتی در زمان خود انجام نمیشوند، تصریح کرد: اول اینکه ممکن است کار از ابتدا خوب تعریف نشده باشد، دوم اینکه ممکن است نظارتهای کارفرما بر پروژه خوب نباشد، سوم اینکه ممکن است خود، مجری و محقق پروژه، برنامهریزی صحیح برای انجام به موقع آن نکرده باشد.
تشکیل تیمهای متخصص برای انجام به موقع پروژههای تحقیقاتی
همدانی گلشن تشکیل تیمهای متخصص را برای انجام به موقع پروژههای تحقیقاتی در دانشگاهها مهم خواند و افزود: لازمه این کار تشکیل تیمهای متخصص است تا کارفرما بتواند با زمانبندی، گزارش مرحله به مرحله و تأیید گزارشها و نظارت کار را در زمان خود به انجام رساند.
رییس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه تخصیص مناسب اعتبار نیز از دیگر عوامل انجام پروژههای تحقیقاتی در زمان خود است، اظهارکرد: اعتبار نباید کمتر از حجم پروژه باشد و یا دیر تخصیص داده شود زیرا موجب عقبافتادگی مراحل انجام پروژه میشود.
وی خاطرنشان کرد: ما در رساندن پروژهها به مرحله اجرا(صنعت) هیچ مشکلی نداریم بلکه مشکل ما وجود کاستیهای فوق در اجرای پروژهها است.
پایان پیام/
نظر شما