سرودن اشعار آیینی عوام زده ما را از معارف اصیل شیعی دور می کند

جان فدا باتاکید براینکه سرودن اشعار آیینی عوام زده ما را از معارف اصیل شیعی دور می کندگفت: یکی از تهدیداتی که شعر آیینی را به خطر می اندازد این است که امروز برخی از شعرای جوان، عرصه شعر اهل بیت علیهم السلام را با عرصه آزمون و خطا و اشتباه می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ همزمان با پخش برنامه زنده روایت هیئت از شبکه افق صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بنا بر روال هر هفته به موضوع چالش ها و مشکلات هیات مذهبی و لزوم تبیین بیانات و تاکیدات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای پرداخت.

 

 بنابر این گزارش مهمان این هفته برنامه روایت هیئت هادی جانفدا شاعر برجسته آیینی  کشور به بررسی جایگاه شعر اهل بیت علیهم السلام در هیات مذهبی پرداخت.

 

 جان فدا  با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای پیرامون شاعران آیینی عملکرد آنها گفت: در دیدار هایی که مداحان و شاعران اهل بیت با رهبر انقلاب دارند ایشان مطالباتی را در حوزه معرفت افزایی شاعران آیینی مطرح می‌کنند ایشان تاکید دارند تا شاعران نگاه متعالی داشته باشند و شایسته است شعر هیأت و ولایی ما به قله شعر ادبی ایران که همان اشعار مولانا و سعدی  برسد.

وی افزود: مقام معظم رهبری تاکید دارند که شعر ثروت ملی کشور است همان طور که می‌دانید ما ثروت‌های ملی و مادی بسیاری در حوزه نفت معادن و طلا داریم که هرکدام به واسطه اهمیتی که دارند تشکیلات عظیمی همچون وزارتخانه‌های نفت صنعت و معدن دارد اما سوال اینجاست که برای شعر که به به فرموده مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای ثروت ملی است چه ساختار و سازوکار ویژه ای تعبیه شده است ؟

 

این شاعر برجسته  آیینی عنوان کرد: آیا شعر به عنوان مهم ترین عنصرهویت ساز شیعه و فرهنگ‌سازی ایران اسلامی ساز و کاری دارد آیا ساختار شعر از نظر حاکمیتی و ساختاری شکل گرفته و آیا سازمانی وجود دارد تا شعر را در مسیر درست حرکت دهد؟

 

لزوم تاسیس دانشکده برای شعر آیینی و ستایشگری

 

وی افزود:  امروز دنیا به دنبال گرایش ها و تخصص های علمی حرکت می‌کند بر همین اساس در غرب با مطالعات علمی به این نکته رسیده اند که خواب انسان اهمیت دارد و برای همین دانشکده تاسیس شده تا به ساخت تخت خواب خوب بپردازد. ما در این دنیای علمی و تخصصی نیازمند کار حرفه ای هستیم و باید برای شعر آیینی و ستایشگری دانشکده‌ای تاسیس شود.

 

جانفدا تصریح کرد: یکی از ایرادات و تهدیداتی که شعر آیینی را به خطر می اندازد این است که امروز برخی از شعرای جوان عرصه شعر اهل بیت علیهم السلام را با عرصه آزمون و خطا و اشتباه می‌گیرند در حالی که در گذشته شاعران ابتدا با حضور در انجمن های ادبی سطح شعر خود را به جایگاه بالایی می رساندند و سپس برای عرض ارادت به آستان خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام شعر می سرودند اما اکنون با ظهور رسانه‌های نوین همچون فضای مجازی و کانال های اجتماعی افراد قبل از آن که به تراز گوهر شاعری برسند وارد عرصه شعر ستایشگری و اهل بیتی می شوند و سروده های خود را در فضای مجازی به اشتراک می گذارند.

 

 

وی خاطرنشان کرد: امروز یکی از مهمترین تهدیدات شعر آیینی عوام زدگی است در این مجال باید به این نکته توجه کرد که شعر عامیانه با شعرعوام زده تفاوت دارد متاسفانه فضای شعر ها در ۶۰ تا ۷۰ درصد از هیأت‌ها عوام زده است.این آسیب از لحاظ زبان شعر و فرم محتوا وجود دارد و سرودن اشعار آیینی عوام زده ما را از معارف اصیل شیعی دور میکند.

 

کد خبر 1151518

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha