حجتالاسلام سیدمحمدحسین میرشاهولد، سرپرست حوزه شهید آیتالله مطهری با اشاره به نقش مسجد طراز اسلامی در صدر اسلام به خبرنگار شبستان گفت: باید با بازخوانی و توجه به جایگاه مساجد در صدر اسلام با الگوبرداری از مساجد صدر اسلام جایگاه مسجد طراز اسلامی در جامعه کنونی را تبیین کرد.
وی افزود: در بررسی شاخصههای مسجد طراز اسلامی در ابتدا باید با نگاه به تاریخ صدر اسلام زمینه شناخت شاخصههای مساجد آن دوران را فراهم کرد و سپس برای دسترسی به این شاخصه ها برنامه ریزی کرد.
سرپرست حوزه شهید آیتالله مطهری یادآور شد: در زمان پیامبر گرامی اسلام مسجدی که حضرت در مدینه بنیان نهادند، مسجدی بود که رسالت آن تنها جنبه عبادی نبود بلکه کارکردهای دیگری نیز در کنار نماز و نیایش در آن مطرح بود به عنوان مثال مسجد پیامبر (ص) پایگاه قضاوت، محل بسیج و تربیت نیروهای مردمی برای حضور در جنگ و پایگاه وحدت و همدلی و انسجام بوده است.
وی بیان کرد: مسجد پیامبر اکرم (ص) یک مسجد طراز اسلامی بود که توانست در تمام ابعاد به مردم خدمات ارایه دهد و اگر امروز علاقهمند به احیای نقش واقعی مساجد هستیم باید نقش مساجد در صدر اسلام را بازخوانی و از آن الگوبرداری کنیم.
حجتالاسلام میرشاهولد خاطرنشان کرد: ائمه جماعات، هیئت امنای مساجد باید با همفکری و برنامهریزی برای ایجاد مسجد طراز اسلامی حرکت کنند، به طور قطع پتانسیل بالقوه جوانان در مساجد به مدد آنها میآید و در چنین شرایطی زمینه برای انسجام اسلامی و حرکت پویای اسلامی و رسیدن به مسجد طراز اسلامی در مساجد محقق میشود.
وی با اشاره به تقسیم حوزه های مرکز رسیدگی به امور مساجد به پنج ناحیه و فعالیت ناحیه ها بیشتراز حوزها بیان کرد: در حوزهها تنها دو نیرو فعالیت میکردند در حالی که نواحی تا 7 نیرو فعالیت می کنند و به ارتقای فعالیتها، توسعه برنامهها و کیفیت کارها کمک میکنند.
حجت الاسلام میر شاه ولد ادامه داد: در گزینش امام جماعت توجه به مدارج علمی، سوابق سیاسی امام جماعت مورد نظر است. سوابق سیاسی، مدارج علمی، در خط کامل ولایتفقیه بودن عامل انتخاب و انتصاب امام جماعت در مسجد میشود.
پایان پیام/
نظر شما