هیأت‌ها باید جدی گرفته شود اما به شرط آنکه خود هیأتی ها نیز خود را جدی بگیرند

حجت الاسلام انجوی نژاد گفت: در حوزه مشکلات و چالشهای هیأت واژه‌سازی نکنیم. اگر از ساحت هیأت حمایت می‌شود اولویت‌بندی شده و ده آسیب مهم آن شناخته شود اما بی شک موضوع مداحی استودیویی جز ۱۰ مشکل اصلی و اول هیئت‌های مذهبی نیست.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، همزمان با پخش زنده برنامه روایت هیئت از شبکه افق صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در ۱۳ اسفند ماه سال جاری با موضوع هیئت و ارتباط آن با حکمرانی حجت الاسلام سید محمد انجوی نژاد، پیر غلام عرصه هیأت با اشاره به کارکرد جلسات معظم مذهبی از سالیان گذشته تاکنون در میان آحاد جامعه گفت: در طول تاریخ برگزاری جلسات اباعبدالله الحسین علیه السلام، تا دهه های ۴۰ و ۵۰ هجری شمسی هیأت‌های مذهبی تنها به مناسبت های خاص همچون دهه‌های محرم و صفر خلاصه می‌شد.


 وی افزود: انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و هشت سال دفاع مقدس در برابر دشمنان، هیأت‌های مذهبی و جلسات امام حسین علیه السلام را تبدیل به یک مجلس سیاسی مذهبی که نسبت به تحولات جامعه حساس است کرد. این کارکرد در دهه‌های ابتدایی انقلاب اگر چه با افت مواجه شد اما تاکنون ادامه یافته است.

حجت الاسلام انجوی نژاد عنوان کرد: امروز مردم ما عمل می خواهند؛ برگزاری جلسات موعظه و سخن در هیأت‌های مذهبی خوب است  اما این هیأت را کامل نخواهد کرد.
 در همین راستا برای ارتباط میان هیأت با حاکمیت باید به چند بخش توجه کنیم اما در مجموع این ارتباط به خوبی مشخص نیست.

 

وی افزود: یکی از مهمترین ویژگی‌های هیأت های مذهبی و جلسات امام حسین علیه السلام  این است که اگر یک هیأت ۳۰ سال به رویه خود ادامه دهد، با تغییرات افراد بنیان‌ها و رویه های پیشین از بین نخواهد رفت و در همان بستر ادامه خواهد یافت اما این رویه در دولت موقت وجود ندارد به گونه ای که هر ۴ سال یکبار با تغییرات افراد گویی تمام مسائل از صفر شروع می شود.


حجت الاسلام انجوی نژاد تصریح کرد: همچنین مبانی در مورد هیأت و حتی انقلاب اسلامی قابل تفسیر است در واقع هر مسئول و وزیری که سر کار می آید تفسیر خود و نظر خود را از مبانی انقلاب اسلامی مطرح می کند به عنوان مثال در مورد استکبار ستیزی برخی افراد عقیده دارند که بگویید مرگ بر آمریکا و برخی چنین اعتقادی ندارند،
 یا هر وزیر و مسئولی که بر کار می آید کل تلاش ها و رویه های گذشته را بر زمین می زند و از صفر شروع می‌کند.

 

 وی افزود:  این گله‌مندی از قوه عقلانی حکومت وجود دارد که چرا حکمرانی در آن برقرار نشده است.
 اگر می‌خواهیم تصمیم اقتصادی و اجتماعی بگیریم باید از ظرفیت های هیأت که به حکمرانی قائل است استفاده شود. امروز هیأت ها به حاشیه می رود و اگر یک تحصیل کرده یا یک دانشجوی نخبه در جایی با رزومه خود اعلام کند که اهل هیأت است او را تحویل نمی گیرند.

 

 این پیرغلام مجالس امام حسین علیه السلام تصریح کرد: شاید برخی از سخنان من بوی ناامیدی احساس کنند اما امید کاذب نیز خوب نیست.
 اینها همه باعث تلنگر می شود. هرجا در کشور ما کاری درست انجام شده است از این مدل استفاده می شود فرض کنید اگر صنعت موشکی ما به دست یک دولت چهار ساله بود هیچگاه به این نقطه نمیرسید.
 همه چیز دست دولت‌ها است اما هیچکدام حکمرانی نمیکنند.  هیأت‌ها باید جدی گرفته شود اما به شرط آنکه خود هیأتی ها نیز خود را جدی بگیرند.

 

وی خاطر نشان کرد: در حوزه مشکلات و چالشهای هیأت واژه‌سازی نکنیم. اگر از ساحت هیأت حمایت می‌شود اولویت‌بندی شده و ده آسیب مهم آن شناخته شود اما بی شک موضوع مداحی استودیویی جز ۱۰ مشکل اصلی و اول هیئت‌های مذهبی نیست.
گزارش از رضا قصری زاده 

کد خبر 1153835

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha