همایش سالروز تاسیس کانون های مساجد مرند برگزار می شود

رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان مرند، از برگزاری همایش مدیران و اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد این شهرستان به مناسبت 18 اسفند در سالن مجتمع فرهنگی و هنری این شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مرند، امروز (17 اسفند) با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: به مناسبت نوزدهمین سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، همایش مدیران و اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد شهرستان مرند 21 اسفند در سالن مجتمع فرهنگی و هنری مرند برگزار می شود.

محمد حسین شناور، افزود: این مراسم به همت کانون های فرهنگی و هنری امام جواد (ع) و شهدای جان آقای مرند و نیز با حمایت و پشتیبانی دبیرخانه هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مرند و با حضور شخصیت ها و مسئولان فرهنگی، هنری و دینی استان و شهرستان مرند برگزار می شود.

 

وی در رابطه با نقش کانون های مساجد در ارتقای سطح فرهنگی جامعه و افزایش سطح مطالعه بین جوانان و نوجوانان، تاکید کرد: تاثیرات این کانون ها، در ارتقای سطح فرهنگی جامعه به خصوص جوانان بسیار ستودنی و قابل توصیف است با فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد، خلاقیت ها و نوآوری های جوانان در گروه های مختلف در زمینه های مختلف فرهنگی به کار گرفته می شود.

 

این مسئول فرهنگی مرند اظهار کرد: با تاسیس کتابخانه ها در کانون های مساجد راه علم آموزی و دستیابی به منابع فرهنگی و علوم انسانی و اسلامی برای جوانان مناطق مختلف به خصوص مناطق محروم و روستایی کشور هموارتر می شود و از این راه گام های توسعه فرهنگی کشور محقق شده و اهداف فرهنگی نیز دست یافتنی تر می شود.


وی ادامه داد: دغدغه مسایل دینی و فرهنگی جوانان عضو کانون ها باعث شده است تا مشکلات نمود کمتری داشته باشد و امروزه شاهد اثر گذاری کانون ها در بسیاری از مباحث مطرح فرهنگی جامعه هستیم.

 

وی توسعه تولیدات و فعالیت های رسانه‌ای کانون ها، فرهنگی و هنری دیجیتال و نرم‌افزارهای چند رسانه‌ای و نیز حضور فعال و تاثیر‌گذار در فضای مجازی، توسعه و راه‌اندازی فعالیت های قرآن محور و دین محور، حمایت بیشتر از کانون های تخصصی و پژوهشی با موضوعات قرآنی، ایثار و شهادت، مهدویت، انتظار و کتابخانه ای، توجه به برنامه‌های اوقات فراغت در حوزه قرآن و خانواده را از محور های توسعه کیفی کانون های مساجد بر شمرد.

 

شناور با تاکید بر اینکه انتظار مقام معظم رهبری این است که برنامه‌های فرهنگی و اوقات فراغت باعث فعال کردن قوه تفکر و اندیشیدن می شود، افزود: بیش ترین سرمایه‌گذاری کانون های مساجد باید برای تربیت نیروی متفکر استفاده شود و محور برنامه‌های اوقات فراغت کانون‌ها باید فعال کردن نیروی تفکر و اندیشه باشد و اولین قدم برای فعال کردن قوه تفکر و اندیشه، ایجاد انگیزه برای مطالعه صحیح در نوجوانان و جوانان است.


رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی مرند در بعد کمی توجه به راه اندازی و تاسیس کانون فرهنگی و هنری مسجدی در مساجد فعال مناطق محروم و روستایی را مورد تاکید قرار داد.

 

شناور با اشاره به نقش کانون ها به عنوان مکان فرهنگی و هنری در کنار مساجد در تبیین جایگاه این مراکز مذهبی، اظهار کرد: صرف برگزاری نماز جماعت حق مسجد را ادا نمی‌کند لذا آموزش نیروهای انسانی متعهد و شایسته و آشنا به مسائل فرهنگی ودینی روز و کارآمد در کنار مساجد با تاسیس و راه اندازی کانون های مساجد محقق می شود.

وی تاکید کرد: نقش محوری کانون های فرهنگی هنری برای جلب و جذب جوانان مومن متعهد و ایمانی به سمت مساجد عرصه ای است برای تبلور و بروز استعداد های ناب آنان در جوار مکانی مقدس به نام مسجد که بدون توجه به جایگاه واقعی مسجد این امر برآورده نمی شود و کانون های مساجد در کنار مساجد با برنامه ریزی فرهنگی و دینی کارآمد کارکرد واقعی یک مسجد نمونه در ابعاد مختلف دینی و فرهنگی را متبلور می سازند.


دبیر شورای فرهنگ عمومی مرند گفت: شهرستان مرند دارای بیش از 400 مسجد بوده و نزدیک به 150 مسجد فعال را می توان در این شهرستان شناسایی کرد اما در بین این مساجد فعال تنها 21 کانون فرهنگی وهنری مسجدی دایر و تاسیس شده است که 6 کانون در مرکز شهرستان و 15 کانون در شهر ها و روستاهای تابعه فعالیت های فرهنگی و قرآنی و کتابخانه ای انجام می دهند.


شناور افزود: نزدیک به یک سوم مساجد فعال شهرستان دارای کانون هستند و عمده مشکل این مساجد نبود فضای مناسب و کافی برای این موضوع است ولی با تمهیداتی که با همکاری نهادهای مرتبط با مساجد شهرستان انجام یافته است حداقل فضای ممکن برای راه اندازی و تاسیس کانون های مساجد در شهرستان فراهم شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 115577

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha