به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان در آستانه 18 اسفند، سالروز تأسیس کانونهای مساجد در نشستی خبری با خبرنگاران با اشاره به فلسفه شکل گیری این کانون ها سخنانی بیان کرد.
حجت الاسلام مهدی رضایی افزود: پس از پیروزی انقلاب، نهادها و ساختارهایی برای ورود به عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شکل گرفت که کانون های مساجد از جمله آنهاست که در راستای فرمایشات امام خامنه ای مبنی بر ضرورت مبارزه با تهاجم فرهنگی شکل گرفت.
وی با اشاره به هویت تاریخی مسجد و پایه گذاری مسجد قبا و مسجدالنبی توسط پیامبر(ص)آن را از زیباترین ابتکارات اسلام خواند و ادامه داد: عمیق شدن در موضوع مسجد ما را به نکات ظریفی می رساند که مهمترین آن، این است این مکان مقدس هم خانه خداوند و هم خانه مردم است.
این مسئول با استفاده از فرمایشات امام خامنه ای و پیام معظم له به اجلاس سراسری سال گذشته نماز، مسجد را خلوت انس با خداوند و جلوت حشر و ارتباط با مردم و جایگاه معنویت و پایگاه سیاست خواند و افزود: مسجد باید امور دنیوی و معنوی را توأمان پی بگیرد.
وی با بیان اینکه کانون های مساجد در صدد است تا با حرکت در راستای این مهم، ضمن ایجاد هنر معنوی در جامعه، مشکلات و مسائل مختلف را نیز پوشش دهد زیرا سابقه تاریخی مسجد به ویژه طی یک قرن اخیر گواه محوریت آن در بسیاری از رویدادهای مهم از جمله پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان، جایگاه مسجد در متن اسلام را جایگاهی زنده و پویا و حلال مسائل جامعه دانست و افزود: کانون های مساجد هم بر اساس همین هویت به مساجد ورود کرده اند هرچند که هنوز به آن جایگاه مطلوب نرسیدیم اما تنها یک خیز در این جهت برداشتیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عملکرد یکساله دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان، تعداد کانون های مساجد استان را 400 کانون اعلام و بیان کرد: از این تعداد 240 باب کانون روستایی است که در مجموع 60 درصد کل کانون ها را تشکیل می دهد و استان کرمان از حیث توسعه کانونن ها به نقاط روستایی در جایگاه سوم کشوری قرار دارد.
حجت الاسلام رضائی در ادامه تعداد کتابخانه های عمومی و باز مساجد، کانون های تخصصی، مساجد مجری طرح تلاوت نور، هسته های پژوهشی و خانه های نور را به ترتیب 120، 290، 20، 1500، 60 و 21 ذکر و اعلام کرد: 300 پژوهشگر مسجدی در حوزه های مختلف فعالیت می کنند ضمن آنکه در بحث آموزش های قرآنی هم 30 هزار نفر در سال جاری آموزش دیدند.
وی اجرای طرح قرآنی 1445، توزیع بیش از 150 دوره تفسیر، حمایت از هسته های پژوهشی به ویژه در بخش شهدا و حمایت از یادواره های شهدا در مساجد، فعالیت 270 کانون در فعالیت های طرح اوقات فراغت، جشنواره قرآنی با حضور 100 منتخب، راه اندازی 13 گروه سرود، برگزاری جشنواره ملی وبلاگ نویسی، جشنواره شعر مهدویت، راه اندازی اولین کتابخانه تخصصی علوم قرآنی را از دیگر برنامه های دبیرخانه استاین برشمرد.
این مسئول با افزودن این مطلب که در نیمه شعبان، دهه کرامت و دهه فجر به ترتیب 40 ، 25 و 35 برنامه با محوریت کانون های مساجد برگزار شده است؛ تصریح کرد: از دیگر برنامه های ما اجرای طرح " پیوند مسجد و مدرسه" است که 4000هزار دانش آموز در آن شرکت دارد و رتبه های خوبی هم در کنکور سراسری کسب کردند؛ گفت: معدل تحصیلی این دانش اموزان بالای 19 است.
وی با اشاره به اینکه از شهریور سال جاری، پیگیری امور روستاها به دبیرخانه های کانون های مساجد واگذار شده است؛ اعلام داشت: در این راستا ضمن اعزام 550 نفر از عشایر به مشهد مقدس، 14 کانون عشایری نیز تإسیس شده است ضمن آنکه برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری و قرآنی در میان قریب به 6 هزار نفر از دیگر برنامه هایی است که در سطح عشایر اجرا شده است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان، همچنین از همایش تجلیل از فعالان فرهنگی مساجد استان همزمان با 18 اسفند خبر داد و افزود: در این مراسم از 3 اثر که تولیدات کانون های مساجد است، رونمایی می شود.
وی در بخش پاسخ به سئوالات خبرنگاران هم نگاه دولتی به مساجد و عدم هماهنگی دست اندرکاران مسجد را که منجر به نبود یک برنامه ریزی بلند مدت در مساجد شده است را از آسیب های فراروی کانون های مساجد خواند.
پایان پیام/
نظر شما