سینمای ایران تهیه کننده خصوصی می خواهد

علی معلم تهیه کننده و کارشناس سینما با تأکید بر این که فیلم به عنوان یک اثر هنری محصول رابطه منطقی فیلمساز و تهیه کننده است، گفت: نمی توان با سفارش مستقیم سینمای موفقی داشت.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی معلم تهیه کننده و کارشناس سینما با حضور در برنامه سینمایی هفت به بررسی وضعیت سینمای ایران پرداخت.

 

وی در ابتدا با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: فیلمهایی از جشنواره که با سرمایه گذاری مستقیم دولت ساخته شده بودند از کیفیت ساختاری و مضمونی قابل توجهی برخوردار نبوده اند که این به عدم درک درست سینما از سوی تهیه کنندگان دولتی بازمی گردد.

 

وی ادامه داد: برای فیلمسازی ابتدا باید رابطه فیلمساز و تهیه کننده مشخص شود و پس از آن نهادهای دولتی تهیه کننده خصوصی را یاری دهند نه اینکه از ابتدا موضوعاتی مشخص و برای ساخت سفارش داده شود.

 

وی خاطرنشان کرد: دولت نباید خود منشاء فیلمسازی باشد و مستقیماً امر به ساخت یک فیلم کند.

 

معلم در ادامه با تاکید بر اینکه مخاطبان هدف یک فیلم باید پیش از ساخت آن مشخص باشد افزود: محصول سینما کالایی فرهنگی است باید دانست این کالا برای چه کسی عرضه می شود.

 

این کارشناس سینما همچنین با انتقاد از عدم تحول در شوراهای دولتی ارزیابی فیلمها گفت: سالهاست کسانی که در این گونه شوراها هستند ثابت اند و تحول در نوع نگاه آنها شاهد نیستیم.

 

وی در ادامه "جدایی نادر از سیمین" را محصول موفق سینمای صنعتی یاد کرد و افزود: همه مولفه های لازم برای یک فیلم در جدایی نادر از سیمین در جای خود قرار می گیرد و در مجموع با یک واحد هماهنگ روبرو هستیم که در ابتدا با مخاطب داخلی و پس از آن مخاطب جهانی ارتباط برقرار می کند.

 

معلم در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه سینمای ایران نسبت به دهه 60 گسترش یافته خاطرنشان کرد: در دهه 60 نهادهایی چون فارابی ماموریت داشتند باغچه سینمای ایران را حفظ کرده و گسترش دهند اما امروز که سینمای ایران به بوستانی بزرگ تبدیل شده حضور این نهادها در عرصه سینما معنایی ندارد.

 

این کارشناس سینما همچنین تشکیل سازمان سینمایی را برای تحول در ساختارهای علمی و اداری سینمای ایران امری لازم دانست و از مسئولان سینمایی خواست به آسیب شناسی دقیق نهادهای موجود سینمایی بپردازند.

 

وی در پایان تصریح کرد: سینمای ملی سینمایی است که بازخورد خود را از درون می بیند و این مخاطب ملی است که سینمای ایران را جهانی می کند وقتی شاهد رشد بازیگری، فیلمبرداری، کارگردانی و ... در سینمای ایران هستیم خلاء تهیه کننده خوب به شدت احساس می شود چرا که تهیه کننده مدیر سینماست.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 116150

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha