به گزارش خبرگزاری شبستان، هادی بهداد، دبیر چهارمین جشنواره سراسری تئاتر معلولان کشور، امروز در نشست مطبوعاتی که به منظور تشریح اهداف و جزییات این جشنواره در سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، گفت: سازمان بهزیستی با تحت پوشش قرار دادن بیش از یک میلیون و 800 هزار معلول، اصلیترین متولی امر معلولان در کشور شناخته میشود. یکی از سیاستهای بهزیستی در بحث معلولان، توانمندسازی آنهاست و از جمله ابزارهای مهمی که در این امر مدنظر قرار گرفته شده، هنر است که در رأس آن تئاتر قرار دارد.
بهداد با اشاره به موضوع تئاتر درمانی در سازمان بهزیستی عنوان کرد: تحقیقات ثابت کرده است که تئاتر نقش مؤثری در کاهش اختلالات رفتاری و جسمانی دارد. تیمهای مجربی از بهزیستی از دهه 70 در زمینه تئاتر درمانی کار کردند که در نهایت این فعالیت منجر به تشکیل جشنواره تئاتر معلولان شد.
وی نشان دادن توانمندی معلولان به جامعه و مردم، واقف شدن معلولان به توانمندیهای خویش، ارتقای تئاتر معلولان به لحاظ تکنیکی و هنری و ارتباط بیشتر جامعه و مردم با تئاتر معلولان را از اهداف چهارمین جشنواره سراسری تئاتر معلولان کشور برشمرد.
دبیر چهارمین جشنواره سراسری تئاتر معلولان کشور از حضور 15 گروه و قریب به 200 شرکتکننده در این جشنواره خبر داد و افزود: در جشنوارههای قبل، گروهها به طور مستقیم به مرحله کشوری راه مییافتند اما امسال کار 40 گروه در 6 منطقه در سال قبل داوری شد و در نهایت 15 گروه به جشنواره ورود پیدا کردند.
وی زمان افتتاحیه چهارمین جشنواره سراسری تئاتر معلولان کشور را 23 دی اعلام کرد و گفت: این جشنواره به مدت سه روز در مجموعه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با توجه به برخورداری از سالنهای خوب برگزار میشود و برگزاری اختتامیه برنامه نیز یکشنبه، 26 دی در تالار اندیشه حوزه هنری خواهد بود.
به گفته بهداد، استاد عزتالله انتظامی، دکتر سعید کشن فلاح، رییس دانشگاه هنر و دکتر دولتآبادی، استاد دانشگاه و مؤلف بیش از دهها کتاب در زمینه تئاتر به عنوان سه نفر از باسابقهترین اساتید در حوزه تئاتر به عنوان اعضای هیئت داوران در جشنواره امسال تئاتر معلولان حضور خواهند داشت.
وی در مورد تفاوت ساختاری جشنواره تئاتر معلولان با سایر جشنوارهها بیان کرد: در سایر جشنوارهها تمرکز روی مسایل هنری است اما تمرکزها در جشنواره تئاتر معلولان در درجه اول روی افراد است.
به گفته بهداد جشنواره سراسری تئاتر معلولان امسال دو بخش دارد. در بخش اول آثار معلولان در قسمت جسمی و حرکتی، ذهنی، ناشنوایان، نابینایان و معلولان خردسال و کودک با نگاه به افراد گروه نمایشی بررسی میشود و در بخش دوم مسایل هنری لحاظ شده در گروهها بدون توجه به نوع معلولیت افراد مورد بررسی قرار میگیرد.
من کیم (گناوه)، در جستجوی قطعه گمشده (زنجان)، از پلهها بیا پایین (اردبیل)، سرهنگ و پرندگان (زنجان)، رادیکال زندگی (ایلام)، پردهداری (کرمانشاه)، دستفروش (دهلران)، بن بست امید (فارسان)، عمو ماهیگیر (تهران)، رفیق خوب یه نعمته (شهرضا)، پرسشنامه (تهران)، یورد هشتم (یاسوج)، شلان کشی (قائمشهر)، اسکله امیر (گنبد) اسامی نمایشها و استانهای مربوطه است که دبیر چهارمین جشنواره تئاتر معلولان کشور از حضور آنها در این جشنواره خبر داد.
وی اهدای مبلغی معادل دو سکه بهار آزادی به نفرات اول، یک سکه بهار آزادی به نفرات دوم و دو ربع سکه به نفرات سوم و چهار سکه بهار آزادی به افراد ویژه را جوایز چهارمین جشنواره سراسری تئاتر معلولان اعلام کرد و افزود: امسال از کارگردانهای برتر یک نفر را به عنوان انتخاب ویژه در نظر میگیریم و از بین نمایشها برگزیده نیز یک نمایش را به عنوان نمایش برتر خواهیم داشت.
بهداد از برپایی جلسات نقد و بررسی برای نخستین بار در حاشیه جشنواره تئاتر معلولان امسال خبر داد و بیان کرد: از دکتر رحمت امینی برای تحقق این موضوع دعوت کردیم. در سه روز برگزاری جشنواره از ساعت 9:30 جلسات نقد و بررسی با حضور اعضای گروه نمایشی، خبرنگاران و هنرمندان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر معلولان، جشنواره دوسالانه است، تصریح کرد: قرار بود، این جشنواره مرداد امسال برگزار شد اما به دلیل عدم آمادگی گروهها و همچنین ارتقاء کیفی و وزینتر شدن جشنواره آن را به تعویق انداختیم.
دبیر چهارمین جشنواره سراسری تئاتر معلولان کشور یادآور شد: بنا داریم تورهای اجرا را به منظور اجرای تمام نمایشها اعم از برگزیده و غیر برگزیده در ایام و مناسبتهای خاص ترتیب دهیم تا این گروهها به دستگاهها و سازمانها معرفی شوند.
وی از تمام اصحاب رسانه، هنرمندان و مردم دعوت کرد که با حضور خود در چهارمین جشنواره تئاتر معلولان و پر کردن سالنهای نمایش موجبات دلگرمی و افزایش انگیزه معلولان را فراهم کنند.
پایان پیام/
نظر شما