نجمه خدادادی، مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی، با بیان اینکه تعداد کتابخانه های عمومی استان طی 5/1 سال گذشته از 138 به 174 کتابخانه افزایش یافته است، به خبرنگار شبستان گفت: تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استان نیز از 62 هزار و 353 نفر در سال 1384 به 172 هزار و 184 نفر تا پایان دی ماه امسال و تعداد کتاب های موجود نیز در این مدت از 894 هزار و 371 جلد به یک میلیون و 810 هزار جلد و تعداد مراجعان به این کتابخانه ها نیز از سه میلیون و 683 هزار نفر به چهار میلیون و 460 هزار نفر در این مدت افزایش یافته است.
مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی یادآور شد: تعداد کتابخانه های عمومی استان طی 5/1 سال گذشته از 138 به 174 کتابخانه افزایش یافته است.
وی از برگزاری همایش تدوین برنامه راهبردی ادارات کتابخانه های عمومی شرق کشور 21 تا 23 اسفند ماه در مشهد خبر داد و گفت: در این گردهمایی که با حضور مدیران کل و روسای ادارات شهرستانی کتابخانه های عمومی استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، یزد و کرمان برگزار می شود، آخرین مسائل راهبردی برای توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در این مناطق مورد ارزیابی قرار گرفته و شرکت کنندگان با مسائل آموزشی لازم در این زمینه آشنا می شوند.
وی با اشاره به طرح 'پیک مهر' براساس تفاهم نامه نهاد کتابخانه های عمومی و وزارت کشور، گفت: در اجرای این طرح کتب و فضای مورد نیاز مطالعه در بخش ها و صنوف مختلف، پایانه ها و سیستم حمل و نقل ریلی و هوایی کشور در اختیار متقاضیان قرار داده می شود.
وی افزود: مرحله نخست طرح مزبور هفته آینده با حضور نماینده وزارت کشور در استان خراسان رضوی آغاز می شود.خدادای مجموع بدهی های شهرداری مشهد بابت نیم درصد عوارض سالانه به اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی از سال 1384 تاکنون را 400 میلیارد ریال ذکر کرد.
مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی با بیان اینکه سرانه مطالعه در بخش های مختلف شامل کتابهای داستانی، ادعیه، قرآن، روزنامه و فضای مجازی در استان خراسان رضوی بطور متوسط روزانه 5/73 دقیقه است، گفت: به رغم پیگیری های مختلف و دستور استاندار خراسان رضوی مبنی بر تسریع در پرداخت این بدهی، تاکنون اقدام در خور توجهی در این بخش از سوی شهرداری مشهد انجام نشده است.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون، شهرداری ها باید نیم درصد از مجموع عوارض سالانه خود را بابت توسعه کتابخانه های عمومی و گسترش کمی و کیفی کتابخوانی در جامعه اختصاص دهند، اظهارداشت: سایر شهرداری های استان به این مساله توجه دارند ولی شهرداری مشهد عنایت خاصی به این امر ندارد.
خدادادی گفت: پس از پیگیری های متعدد، شهرداری مشهد عنوان کرده است در مرحله نخست 6 میلیارد و 200 میلیون ریال از این بدهی را پرداخت می کند که تاکنون چهار میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی گفت: این بدهی مطالبه عموم مردم برای توسعه فرهنگ کتابخوانی و فضای مطالعه در استان است و مسئولان ذی ربط باید نسبت به تسریع در پرداخت آن بیشتر احساس مسئولیت کنند.
وی همچنین دستور رئیس جمهوری مبنی بر لزوم تاسیس کتابخانه های عمومی شبانه روزی در تمام مراکز استان ها را یاد آور شد و افزود: مقدمات راه اندازی این کتابخانه در استان در محل کتابخانه شهدای هفتم تیر مشهد فراهم شده که طی سال آینده راه اندازی می شود.
خدادادی راه اندازی کتابخانه های عمومی ویژه نابینایان را نیز از سایر رویکردهای این اداره کل ذکر کرد و گفت: تاکنون این کتابخانه ها در سبزوار، نیشابور و فریمان دایر شده و به تدریج درهمه شهرستانهای استان شاهد گشایش آنها خواهیم بود.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی افزود: تاکنون 28 سامانه دیداری و شنیداری در کتابخانه های عمومی استان راه اندازی شده و این سامانه منابع کتاب های کتابخانه ها را از طریق بلوتوث در اختیار اعضا و متقاضیان قرار می دهد.
پایان پیام/
نظر شما