13 درصد شاغلان کردستانی را بانوان تشکیل می دهند

مدیر طرح تدوین سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری کردستان با اشاره به رشد میزان مشارکت بانوان در عرصه اشتغال استان از سال 85 تاکنون، گفت: هم اکنون 13درصد شاغلان استان را بانوان تشکیل می دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، بایزید مردوخی، مدیر طرح تدوین سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری کردستان در شورای برنامه ریزی و توسعه استان در سنندج، اظهار داشت: بر اساس آمارهای سال 85 تقاضای نیروی کار در این سال 393 هزار شغل بوده‌ است که این میزان در سال 89 به 417 هزار شغل افزایش یافته و به طور میانگین می ‌توان گفت که سالانه 6 هزار و 600 شغل در کردستان ایجاد شده است.


وی افزود: با توجه به اینکه دانش ‌آموخته ‌های دانشگاه‌ ها، جوانان و زنان بیشترین آمار بیکاری در جامعه را به خود اختصاص داده‌ اند باید با تدبیر مناسب و با نوآوری و ارائه راهکارهای مناسب در زمینه ایجاد اشتغال مولد و پایدار تلاش‌ های منسجمی صورت گیرد.


مدیر طرح تدوین سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری کردستان خاطر نشان کرد: نرخ مشارکت زنان در اشتغال استان در سال 85 حدود 11 درصد بوده‌ است که این میزان در سال 89 به 13درصد افزایش یافته اما با توجه به جمعیت بالای زنان و تعداد کثیر بانوان دانش‌ آموخته دانشگاه‌ ها انتظار می رود این درصد مشارکت بالاتر برود.


مردوخی، جذب سرمایه‌ های داخلی و خارجی را به عنوان مهم ترین عامل برای ایجاد اشتغال پایدار و توسعه همه‌ جانبه استان عنوان کرد و افزود: توجه به این مهم می تواند عاملی مؤثر برای تعالی دیگر حوزه ها در استان باشد.


وی به اهداف پیش بینی شده در سند توسعه اشتغال استان اشاره کرد و افزود: بسترسازی نظام تدبیر، افزایش بهره‌ وری محیط کاری و تقویت بخش خصوصی از مولفه ‌های پیش‌بینی شده در سند توسعه اشتغال و سرمایه‌ گذاری برای دستیابی به رشد و شکوفایی اقتصادی استان کردستان است.


مدیر طرح تدوین سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری کردستان تصریح کرد: در تدوین این سند از سال گذشته تاکنون گروه‌ های خبره ‌ای متشکل از 50 نفر از کارشناسان و محققان برتر استانی و کشوری مشارکت داشته اند.


این مقام مسئول افزود: فعالیت‌های دقیقی را بر اساس معیارهای علمی انجام داده و در همین راستا نیز به منظور بومی‌ سازی هرچه بیشتر و تطبیق نیازهای بومی در همه شهرستان‌ های استان جلساتی با همین موضوع برگزار شده ‌است.
 

مردوخی با اشاره به روند غیرقابل قبول سرمایه گذاری و جذب مشوق‌ های لازم برای ایجاد کسب و کار در استان از پیش ‌بینی افزایش نرخ بیکاری استان به 24درصد تا پایان برنامه پنجم توسعه در سال 94 خبر داد.


وی به پروسه افزایش نرخ بیکاری در استان اشاره کرد و افزود: این میزان در سال 75 حدود 9درصد و در سال 85 به 20درصد رسیده است که در سال 89 نیز به 23درصد افزایش یافته‌ است.


پایان پیام/

کد خبر 116420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha