ترافیک خرید پشت چراغ قرمز حراج

با فرارسیدن اسفندماه و نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، بازار حراج مغازه های و برچسب های تخفیف آنها داغ تر از همیشه به چشم می آید.

این روزها و با نزدیک شدن به روزهای پایان سال سر را به هر طرف که برگردانی و به هر گوشه و کناری نگاه بیندازی تابلوها و برچسب هایی را می بینی که روی در و شیشه فروشگاه ها چسبانده شده و با اعداد و ارقام و درصدهای مختلف چشم های عابران را نوازش می دهد و آنها را به سمت خود جذب می کند.

 

فریاد شاگردان مغازه ها نیز عاملی می شود تا گوش ها ناخودآگاه به سمت این مغازه حساس شود و قدم ها به سمت خرید برداشته شود. حراج ! حراج ! واژگانیست که این روزهای پایان سال به چشم می آید و به گوش شنیده می شود.


اما باید مد نظر داشت که چنین بازاری در این روزها آنچه که مصرف کننده می طلبد را برآورده می کند؟ آیا بازار حراجی ها جوابگوی نیاز متقاضیان هست؟ آیا کیفیت اجناس حراج شده در این روزها، تمایل مصرف کنندگان را برآورده می کند؟ سوالاتی از این دست در بازار پایانی سال که بازار شب عید نام گرفته است، پرسش هایی است که ناخودآگاه در کسری از ثانیه در ذهن رهروان و عابران در حال گذر از کنار مغازه ها و حراجی ها عبور می کند و تفکر و تصمیم خرید آنها را به چالش وامی دارد. چالشی که باعث می شود تا همواره در جلوی مغازه هایی که اجناس خود را به حراج گذاشته اند، ترافیکی از جمعیت متقاضیان پدید آید. ترافیکی که تنها موجب شلوغی بازار شب عید می شود و به دلیل کیفیت پایین اجناس به حراج گذاشته شده مطلوبیت حاصل از این حراجی ها چندان به کام مصرف کنندگان شیرین نمی شیند.


گرانی عامل جذب حراجی ها


افزایش تقاضا در اسفند ماه و روزهای پایانی سال خواه ناخواه افزایش قیمت اجناس مورد نیاز در بازار را به همراه دارد. اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، افزایش قیمت سکه و طلا، رشد قیمت در بازار ارز و دلار در ماه های اخیر باعث شده است تا بازار شب عید امسال متفاوت تر از سال های گذشته باشد و برخی کاسبان سودجو نیز با استفاده از این بهانه ها قیمت های بالاتری نسبت به سالهای قبل پیش روی مشتریان بگذارند تا جایی که قدرت خرید و درآمد مردم جوابگوی قیمت های بازار نباشد. یکی از عواملی که بسیاری از افراد را به سمت حراجی های مختلف کنار خیابان و مغازه ها جذب می کند رشد همین قیمت ها و  گرانی های اخیر بازار است.


بسیاری از افرادی که به سمت بازار حراجی این روزها جذب می شوند افرادی هستند که به دنبال اجناس ارزان در بازار هستند و در خرید خود بیشتر از هر نکته ای نگاه خود را به قیمت اجناس معطوف می دارند.


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، یکی از افرادی که به همراه همسر و دو فرزند خود در بازار ولیعصر تهران به دنبال خرید لباس است، قیمت را اولین عامل در انتخاب خرید خود می داند و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه علت حضور در بازار چیست، می گوید: رسم هر ساله ما بر این است که سال نو را با لباس ها و پوشاک های تازه آغاز کنیم، از هر چه بگذریم از خرید سال نو نمی توانیم بگذریم.


این رهگذر در مورد قیمت های موجود در بازار عنوان می کند: قیمت ها نسبت به سال گذشته افزایش داشته است اما با توجه به این افزایش باز چنین قیمت هایی قابل تحمل است و هنوز می توانیم به خرید خود بپردازیم.


وی که خود را کارمند یک شرکت خصوصی معرفی می کند در مورد حراجی های آخر سال با لبخندی بر لب گفت: بسیاری از اجناسی که در این حراجی ها عرضه می شود از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست، اما قیمت پایین این اجناس نسبت به برخی مغازه های دیگر باعث می شود تا برای خرید به این حراجی ها مراجعه کنیم.


وی همچنین حراج را نوعی تقلب برای فروش اجناس عنوان می کند و در ادامه می افزاید: بسیاری از مغازه هایی که اقدام به حراج اجناس می کنند و کاغذهای و تابلوهای تخفیف را روی مغازه های خود نصب کرده اند در هنگام فروش تمایز ایجاد می کنند و اجناس مورد نیاز ما را بدون تخفیف اعلام می کنند و به قیمت واقعی به فروش می رسانند و به نوعی کلاهبرداری در فروش را علنا به نمایش می گذارند.


ماستی که هیچ وقت ترش نیست !


در مقابل خریداران و مصرف کنندگان، بسیاری از مغازه هایی که به حراج اجناس خود اقدام می کنند کیفیت اجناس عرضه شده را مطلوب می دانند و این عمل را عاملی جهت جذب مشتریان عنوان می کنند.


به گزارش شبستان، یکی از صاحبان مغازه ای پوشاک خیابان ولی عصر تهران که روی شیشه پنجره خود عنوان تخفیف 25 درصد را چسبانده در مورد حراج اجناس خود می گوید: کاهش فروش در سال اخیر و افزایش رقابت در بازار باعث شده است تا در این روزها از شلوغ بازار استفاده کنیم و برای جذب مشتری اجناس خود را با تخفیف عرضه کنیم و از فرصت بازار برای فروش استفاده نماییم.


وی همچنین در مورد کیفیت اجناس حراج شده با کمال اطمینان اذعان داشت: این اجناس کاملا با کیفیت هستند و به هیچ وجه جز کالای بنجل به حساب نمی آیند. مشتری مداری و ارائه جنس با مرغوبیت بالا تضمین کننده سود و فروش ما در بازار است.
 

حراج زیر نظر اتحادیه ها


در کنار مغازه هایی که به طور خودجوش به تخفیف در فروش و حراج اجناس خود اقدام کرده اند، تعدادی از این فروشگاه ها هم تحت نظر اتحادیه های صنفی به حراج اجناس خود می پردازند. این فروشگاه ها ملزم به نصب برچسب بر سر در مغازه های خود هستند و میزان تخفیف اجناس براساس درصدهای مصوب اتحادیه ها معین شده است.

 

تمایل مصرف کنندگان به خرید از این فروشگاه ها نسبت به مغازه هایی که به صورت خواسته شخصی اقدام به حراج می کنند بیشتر است. چون اجناس این فروشگاه ها نسبت به سایر حراجی ها از کیفیت بالاتری برخوردار است. هر واحد صنفی قبل از حراج و یا فروش فوق العاده مکلف است مدارکی را همراه درخواست حراج یا فروش فوق العاده با ذکر تاریخ پیشنهادی برای حراج یا فروش فوق العاده کالا، جهت اخذ مجوز به اتحادیه مربوط و در صورت عدم وجود اتحادیه به مجمع امور صنفی ذیربط تسلیم نماید.


برگزار‌کنندگان اینگونه حراجی ‌ها ملزم به نصب مجوز برگزاری حراج در معرض دید مردم هستند و باید قیمت‌های قبل و بعد از حراج را ممهور به مهر اتحادیه روی کالاها درج کنند. در حالی که واحدهای صنفی فاقد مجوز اتحادیه ها متخلف شناخته می شوند و در صورت پیگیری از سوی بازرسان اتحادیه های صنفی و بازرسان وزارت صنعت و معدن و تجارت با جریمه روبرو می شوند. اما به دلیل کاهش نظارت و تمایل مصرف کنندگان به بازارهای حراج عملا نظارت صحیحی بر تخفیف های اعمال شده مغازه ها خارج از مجوز اتحادیه های صنفی صورت نمی گیرد.


با توجه به نکات ارائه شده در این گزارش، به نظر می رسد لزوم نظارت جدی اتحادیه های صنفی و کنترل بازار در این روزها امری اجتناب ناپذیر به نظر می آید. اقدام چنین نظارت هایی باعث خواهد شد تا میان عرضه و تقاضای بازار تعادل به گونه ای که مطلوبیت میان مصرف کنندگان و عرضه کنندگان در بازار حداکثر شود، به وجود آید و شیرینی حاصل از خرید کالای با کیفیت و قیمت مناسب بر کام مصرف کنندگان حاصل شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 116587

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha