راین، تحت الشعاع نور امامزاده ای جلیل القدر از سلسله سادات حسنی

سیدی جلیل القدر که نسب شریف ایشان با ۹ واسطه به امام مجتبی علیه السلام می رسد از طرف مادر نیز سیادت دارد و این بر شرافت نسبی ایشان افزوده است.

خبرگزاری شبستان-راین

 

ماه مبارک رمضان به نیمه که می رسد، همه مسرور از قدوم اولین امامزاده عالم می شوند؛ امامزاده ای که از همان ابتدا مزین به نام زیبای «حسن» شد و «کریم اهل بیت» لقب گرفت. اصلاً گویا با آمدنش دل همه را قرص کرد؛ به بخشندگی و کرامت و سخاوت که هیچ سائلی را از خویش نمی راند و دست خالی بر نمی گرداند.

 

 

میلاد پرنور و سرور امام حسن مجتبی علیه السلام بهانه ای شد برای گفتن و نوشتن از یکی از فرزندان حضرتش؛ ابتدای خیابان طالقانی راین آستان مقدس امامزاده ای است کریم من اولاد الکرام؛ سیدی جلیل القدر که نسب شریف ایشان با ۹ واسطه به امام مجتبی علیه السلام می رسد که از قرار زیر است:

 

ابوالحسن علی بن محمد أبی جعفر بن زید الأسود أبی الحسین بن إبراهیم بن محمد أبی عبدالله بن القاسم الرسی أبی محمد بن ابراهیم طباطبا بن إسماعیل الدیباج أبی ابراهیم بن ابراهیم الغمر أبی اسماعیل بن الحسن المثنی أبی محمد بن الإمام الحسن المجتبی علیه السلام.

 

 

 

آستان مقدس ایشان از دیرزمانی است که محل رجوع عاشقان و دلدادگان زیادی است و بعضاً کراماتی نیز از ایشان نقل شده است.

 

وی از سادات شریف کرمان به شمار می رفته است و امام فخر رازی ضمن ستایش از او و پدرانش، امامزاده سید علی را از نقبا و سرپرست سادات جیرفت به شمار می آورد و می نویسد « پدرش در شیراز سکونت داشته و اکثر فرزندان او در شیراز و کرمان از سادات ذی نفوذ و با فضل و بزرگوار آنجا بودند»

 

 

 

علامه نسابه مروزی متوفای بعد از ۶۱۴ ه ق هم از او به عنوان نقیب شهر جیرفت یاد می کند؛ آنگونه که موسسه دائرة المعارف بقاع متبرکه گزارش کرده است: مادرش از دختران بنی المهلوس یعنی از اولاد عباس بن اسحاق بن موسی الکاظم است؛ بنابراین این امامزاده هم از طرف پدر و هم از طرف مادر سیادت داشته و این بر شرافت نسبی ایشان افزوده است.

 


در منابع موجود او را صاحب هفت فرزند معقب(نسل دار) دانسته اند که در شهرهای جیرفت، بم و... پراکنده و سکنی داشته اند اما تنها نام سه فرزند او در کتب انساب اشاره شده است.

 


از تاریخ تولد و وفات ایشان در هیچیک از منابع موجود ذکری به میان نیامده اما از آنجا که نام شریف او در کتاب منتقله الطالبیه برای اولین بار ذکر شده تاریخ وفات را در ثلث آخر قرن پنجم گمان زدند.

 

علت شهرت او به «سلطان» به جهت ریاست معنوی و نقابت بر سادات منطقه است.

 

آستان مقدس امامزاده سیدعلی{سلطان سیدعلی} در راین به عنوان یکی از سه امامزاده مهم مدفون در داخل شهر جایگاه ویژه ای دارد.

 

 

دو مدرسه فاطمیه و شبانه روزی امام صادق علیه السلام به عنوان پلاک ۱۱۵۱ جزو موقوفات امامزاده هستند.

 

 

کد خبر 1166521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha