بزرگ‌ترین مسجد فرودگاهی جهان تا سال 91 به بهره‌برداری می‌رسد

مدیر کل فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین مسجد فرودگاهی جهان تا سال 91 در این فرودگاه به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: پی‌گیری و ساخت این مسجد به توصیه رهبری در دستور کار قرار گرفت.

رضا قدیمی، مدیر کل فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) از بهره‌برداری بزرگ‌ترین مسجد فرودگاهی جهان در این فرودگاه خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: بنا بر توصیه و ابلاغ کتبی مقام معظم رهبری مبنی بر ساخت مسجد در فرودگاه امام خمینی (ره)، پی‌گیری و احداث این مسجد از سوی این فرودگاه در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه طراحی این مسجد هشت ماه به طول انجامید، افزود: این مسجد یکی از زیباترین و باشکوه‌ترین مساجد کشور و بزرگ‌ترین مسجد فرودگاهی جهان است.

قدیمی بنای این مسجد را هفت هزار و 300 مترمربع دانست و تصریح کرد: پنج هزار و 800 مترمربع فضای مفید برای شبستان و فضای فرهنگی مسجد در نظر گرفته شده است.

مدیر کل فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) اظهار کرد: آیت‌الله گلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری 12 مورد و ویژگی مدنظر مقام معظم رهبری را برای ساخت این مسجد مرقوم و به صورت مکتوب ارسال کردند تا در ساخت بزرگ‌ترین مسجد فرودگاهی جهان در نظر گرفته شود.

وی رو به قبله بودن مسجد، همکف بودن، استفاده از مصالح مرغوب ایرانی، استفاده از معماری ناب ایرانی- اسلامی و تاکید بر لزوم ساخت مسجد در فرودگاه را برخی از مواردی نام برد که از سوی رییس دفتر مقام معظم رهبری به آنها تاکید شده است. 

قدیمی به همکاری و هماهنگی بسیار خوب مرکز رسیدگی به امور مساجد در ساخت این پروژه اشاره کرد و ادامه داد: نماینده ویژه مرکز رسیدگی به امور مساجد در جلسات طراحی این مسجد حضور داشت. کار معماری مسجد در حال حاضر به پایان رسیده است و شرکتی که اجرای این پروژه را به عهده گرفت، حدود شش ماه است کار خود را در دو شیفت و به صورت شبانه‌روزی دنبال می کند.

مدیر کل فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) ابراز امیدواری کرد تا سال 91 بزرگ‌ترین مسجد فرودگاهی جهان در این فرودگاه به بهره‌برداری برسد و ادامه داد: بنا است این مسجد مجلل‌ترین مسجد فرودگاهی جهان و یکی از زیباترین مساجد کشور باشد.

وی معماری این مسجد را بهره‌ مند از معماری اصیل ایرانی- اسلامی با استفاده از نقوش اسلامی در کاشی‌کاری‌ها و گنبد و گلدسته‌ها عنوان کرد.

قدیمی با اشاره به اینکه این مسجد به عنوان مرکزی فرهنگی از لحاظ مکان‌یابی و جانمایی در مرکز ثقل فرودگاه قرار دارد، اذعان کرد: در طرح جامع فرودگاه که اجرای آن تا 20 سال آینده ادامه می یابد، مکان این مسجد به گونه‌ای طراحی شده است که این نقطه مرکز ثقل فرودگاه امام (ره) باشد و تمام ترمینال‌ها و مراکز فرودگاه به مسجد دسترسی داشته باشند.

وی اظهار کرد: این مسجد به عنوان مرکزی فرهنگی مطرح است که ترمینال زیارتی فرودگاه در حال احداث در چهار طبقه، مکانی برای برگزاری دوره های آموزشی با حضور تمام کاروان‌های زیارتی و مجهز به سالن های پذیرایی است. 

قدیمی فضای پنج هزار و 800 مترمربعی شبستان اصلی این مسجد را فضای بسیار بزرگی دانست و گفت: تا به حال در هیچ کجای دنیا مسجد فرودگاهی با چنین وسعتی ساخته نشده است و در ساخت این پروژه عظیم شرکت فرودگاه‌های کشور به عنوان سازنده همکاری دارد و مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز در طراحی و نظارت بر ساخت این مسجد مشارکت دارد.

وی ساخت این مسجد را پروژه ای ویژه عنوان کرد و به تأمین بودجه احداث این مسجد از محل اعتبارات عمرانی کشور اشاره کرد و گفت: برای مراحل سفت‌کاری این مسجد قریب 15 میلیارد ریال هزینه صرف شده است ولی تا نازک‌کاری آن این رقم به چند برابر افزایش می‌یابد.

پایان پیام/


 

کد خبر 11696

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha