رئیس جمهور آذربایجان هم سانحه دلخراش هوایی ارومیه را تسلیت گفت

در پی حادثه سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری ایران در مسیر تهران- ارومیه، 'الهام علی اف' رییس جمهوری آذربایجان، با ارسال پیامی به رییس جمهوری اسلامی ایران مراتب تسلیت خود را به دولت و ملت ایران اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ در پی حادثه سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری ایران در مسیر تهران- ارومیه که به کشته و مجروح شدن جمعی از مسافران انجامید، 'الهام علی اف' رییس جمهوری آذربایجان، با ارسال پیامی به رییس جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز تاسف مراتب تسلیت خود را به دولت و ملت ایران اعلام کرد.
در پیام تسلیت رییس جمهوری آذربایجان به رییس جمهوری اسلامی ایران آمده است: وقوع سانحه هوایی در نزدیکی ارومیه موجب تاثر شدید اینجانب شد، به مناسبت این حادثه تاسف بار از طرف خود و مردم کشورم خدمت شما، بازماندگان کشته شدگان و تمامی ملت ایران مراتب حزن و تاسف عمیق خود را اعلام می کنم و با آرزوی شفای مجروحان و آسیب دیدگان، رحمت الهی را برای کشته شدگان طلب می کنم.
گفتنی است در پی حادثه سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ 727 در مسیر تهران - ارومیه در روز یکشنبه 19 دی 1389، 77 نفر از خدمه و سرنشینان آن کشته و 28 نفر مجروح شدند.

قابل یادآوری است که چندی پیش رئیس جمهوری آذربایجان طیّ سخنانی تحریک آمیز خود را رهبر آذری زبانان جهان خوانده بود.

گفتنی است این سخنان غیرقابل توجیه الهام علی اف با واکنش تند بعضی از سیاستمداران ایران اسلامی قرار گرفت و از آن جمله یکی از نمایندگان آذری زبان مجلس هشتم شورای اسلامی از رئیس جمهور آذربایجان خواست: آذربایجان به همسایه بزرگترش احترام بگذارد.

لازم به ذکر است مسئولین دولتی کشور همسایه آذربایجان در اقدامی تحریک آمیز و سئوال برانگیز هر سال مصادف با 31 دسامبر که آن را در اقدامی دولتی به عنوان روز "همبستگی آذربایجانی های جهان" نامگذاری کرده اند؛ بیانیه و اطلاعیه با رگه های قومیتی صادر می کنند.

این درحالی است که در اواخرعمر نظام کمونیستی شوروی در ماه های نوامبر و دسامبر سال 1989 مردم جمهوری آذربایجان به طور گروهی برای ابراز علاقه وعشق به سرزمین ایران پس از نزدیک به دو قرن جدایی، از موانع مرزی ایجاد شده توسط شوروی عبور کرده و در هوای سرد زمستان خود را به رود ارس زده، به خاک ایران قدم گذاشتند. این واقعه طی قریب به دو قرن سپری شدن از زمان تجاوزات روسیه تزاری به اراضی قفقازی ایران در آن زمان و امضای معاهدات ننگین گلستان و ترکمانچای در جمهوری آذربایجان دچار تحریفات دولتی شد! و با اعلام نمادین روز 31 دسامبر به عنوان روز همبستگی آذربایجانی های دنیا، حرکت خودجوش و مردمی جمهوری آذربایجان و در بازیابی پیوند های تاریخی و فرهنگی خود با ایران، از طرف محافل دولتی جمهوری آذربایجان به عنوان حرکتی صرفا قومی تلقی و معرفی شد!
گفتنی است دولت و مجلس ملی جمهوری آذربایجان با در نظر گرفتن این موضوع که روز 31 دسامبر به ایام تعطیلات عید سال نوی مسیحی متصل است و به طور خودکار تعطیلی آن از طرف مردم مورد استقبال قرار می گیرد، این روز را به عنوان روز همبستگی آذربایجانی های دنیا در تقویم رسمی این جمهوری ثبت کرد تا در کنار عید سال نوی میلادی که از زمان حاکمیت روسیه تزاری و نظام کمونیستی شوروی وارد تقویم این دیار شده، به عنوان یک روز به اصطلاح ملی تثبیت شود.
با این وجود همه ساله رئیس جمهوری و رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان با صدور پیام هایی به مناسبت روز31 دسامبر برای زنده نگه داشتن انگیزه های قومگرایانه درجهت وارونه سازی واقعه تاریخی حرکت معنادار مردم جمهوری آذربایجان به سمت ایران دراواخر عمر شوروی تلاش می کنند و درکنار این پیام ها، درمراسم های دولتی که به همین منظور در گوشه و کنار جمهوری آذربایجان و برخی کشورهای اروپایی و ترکیه برگزار می شود نیز این سیاست دنبال می شود.
گفتنی است در پیام اخیر الهام علی اف به مناسبت روز 31 دسامبر که توسط رسانه های باکو از جمله خبرگزاری رسمی "آذر تاج" و شبکه تلویزیون دولتی "آذ. تی. وی" منتشر شده، آمده است: "هموطنان عزیز! هم تباران محترم!... موجودیت دولت مستقل آذربایجان، شرایط گسترده ای را برای تقویت هر چه بیشتر اتحاد ملی میان آذربایجانی های دنیا و سازماندهی هموطنانمان فراهم می کند. در همین حال، هم تبارانمان در خارج از کشور نیز برای توسعه کشورمان و یاری رساندن به حل مشکلاتی که بروز می کند، تلاش می کنند. مثمر ثمر شدن این یاری رسانی در سایه اتحاد مستحکم، انسجام و سازماندهی مطلوب هموطنانمان امکان پذیر است. به همین علت نیز دولت آذربایجان نیز به امر سازماندهی دیاسپورا (جمعیت ذی نفوذ در خارج از کشور) اهمیت زیادی میدهد و به این روند کمک همه جانبه می نماید.".

این در حالیست که گروهک هایی که مقامات جمهوری آذربایجان از آنها تحت عنوان دیاسپورا نام می برند ، اکثرا گروههایی است که تحت نام شاخه های مختلف سازمان"داک" ( به اصطلاح کنگره آذربایجانی های دنیا) معرفی می شوند وشناخته شده ترین این گروهک ها تحت ریاست عامل تابلودار صهیونیسم در باکو یعنی صابر رستمخانلو فعالیت می کنند. این گروهک ها به تبلیغ مستقیم و غیرمستقیم علیه ایران مشغولند و برغم اینکه خود را دیاسپورای جمهوری آذربایجان معرفی می کنند، به مهمترین شکل امنیتی این کشور یعنی مسئله قره باغ بی اعتنا هستند.

با این وجود باید دید مسئولین وزارت خارجه کشور و نیز مسئولین امنیتی ایران برای مقابله با چنین اقدامات تحریکی رئیس جمهور آذربایجان که به منظور شکاف قومیتی در کشور ایران و ترکیه صورت می گیرد چه خواهند کرد؟

پایان پیام/

کد خبر 11706

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha