گلایه از تلفیق اعتبارات قرآنی

قره شیخ لو با ابراز گلایه از تلفیق اعتبارات قرآنی در لایحه پیشنهادی بودجه سال 91 گفت: سرنوشت بودجه نیم درصدی با ردیف جداگانه هنوز نامعلوم است حال اگر تلفیق رخ دهد نمی توان شرایط را پیش بینی کرد.

 

مهدی قره شیخ لو، رییس سازمان دارالقرآن الکریم با ابراز گلایه از تلفیق اعتبارات قرآنی با عرصه هایی همچون عفاف و حجاب و عترت (ع) به خبرنگار شبستان گفت: این اقدام نه تنها جایز نبوده بلکه در شان و جایگاه کتاب وحی نیز نیست. فعالیت های قرآنی با این سطح و گستردگی باید از اعتبارات مستقل برخوردار باشد نه اینکه با موضوعات دیگر تلفیق شود. امری که متاسفانه در لایحه بودجه سال 91 از سوی دولت به مجلس پیشنهاد شده است.

وی درباره دلیل چنین اقدامی اظهار کرد: بودجه نویسی اقدامی است تخصصی و چرایی این مهم باید از دولت پرسیده شود تا استنادات و پیشینه چنین اقدام و پیشنهادی مشخص شود. بنابراین آنهایی که این لایحه پیشنهادی را تدوین کرده اند باید پاسخگوی چرایی آن باشند. اما به هر حال، همسو با شان مصحف شریف باید برای آن در عرصه های فرهنگی هم در بعد اجتماعی و هم در بعد مادی جایگاهی رفیع در نظر گرفته شود.

 

قره شیخ لو ادامه داد: البته امکان اجرای طرح ها با تخصیص بهنگام وجود دارد. اما در صورتی که کار کارشناسی در طول زمان، مطالعات علمی و نیازسنجی برای هزینه کرد صحیح اعتبارات پشتوانه این مهم باشد. تنها در صورت عدم غفلت از این ابزارها می توان اهداف کلان را در راستای منویات رهبر معظم انقلاب عملیاتی کرد.

رییس سازمان دارالقرآن الکریم درباره امکان اجرای طرح های کلان شورای توسعه فرهنگ قرآنی در صورت تصویب بودجه تلفیقی سال 91 عنوان کرد: پیش بینی این مهم در شرایط کنونی ممکن نیست. اما سال 90 که قرآن ردیف بودجه جداگانه داشت دچار تاخیر در تخصیص شد به گونه ای که تا کنون که روزهای پایانی سال را طی می کنیم این اعتبارات هنوز به چرخه هزینه کرد وارد نشده است.

وی تاکید کرد: حال اگر بودجه های قرآنی با عرصه هایی همچون عفاف و حجاب و عترت (ع) تلفیق شود معلوم نیست به چه سرنوشتی دچار شود.

 

قره شیخ لو درباره راهکارهایی که می تواند از رکود فعالیت های قرآنی درپی نوسانات اعتبارات تخصیصی جلوگیری کند، ابراز کرد: شاید یکی از راهکارهای کاربردی در این باره تعیین سرفصل های مشخص برای فعالیت های قرآنی دستگاه ها به صورت سالانه به جای در نظر گرفتن ردیف جداگانه باشد. این اقدام در کنار نظارت شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای هزینه کرد صحیح اعتبارات می تواند موانع و مشکلات را از مسیر بردارد.

وی با بیان این مطلب که علی رغم اعلام دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی مبنی بر عملیاتی شدن بودجه نیم درصدی سال 90 هنوز اعتباری به حساب شورای عالی انقلاب فرهنگی واریز نشده است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که گفته شده این اعتبارات میان دستگاه های ذیربط تقسیم می شود. به هر حال به نظر می رسد اگر واقعا نگاه دولت و مجلس تسهیل روند فعالیت های قرآنی تسهیل باشد به این نکته توجه می کنند که پیچ و خم تراشیدن برای بودجه های قرآنی نتیجه ای جز تاخیر و تعویق در عملیاتی شدن آن ندارد.

 

بنابر پیشنهاد دولت در لایحه بودجه سال 90 و با رای موافق نمایندگان مجلس مقرر شد تا دستگاه های دولتی حداکثر نیم در صد از اعتبارات خود را به فعالیت های قرآنی اختصاص دهند اما با وجود آنکه روزهای پایانی سال 90 را پشت سر می گذاریم هنوز این مهم رخ نداده است.
علی رغم این تاخیر در تخصیص بودجه های قرآنی، بنابر بند 17 لایحه بودجه که توسط دولت به مجلس ارائه شده است دولت مجاز است به منظور آموزش، پژوهش و ترویج فرهنگ قرآنی و اهل بیت و فرهنگ عفاف و حجاب و توسعه فعالیت‌های قرآنی حداکثر نیم درصد از سقف بودجه مصوب هر یک از دستگاه‌های ملی و استانی به استثنای «فصول 1 و 6 و بودجه هزینه‌ای و هزینه‌های مستقیم تولید شرکت‌های دولتی» را کسر و به ردیف 550000-50 اضافه کند.
این یعنی تلفیق عرصه های عفاف و حجاب و عترت (ع) با قرآن در بهره مندی از اعتبارات.

پایان پیام/

 

کد خبر 117061

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha