مخالفت با تأمین اموال وزارت نفت از طریق شرکت‌های تابعه این وزارتخانه

نمایندگان مجلس با وارد دانستن اخطار قانون اساسی نسبت به ماده 14 طرح اختیارات و وظایف وزارت نفت این ماده را حذف کردند.

به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سه‌شنبه 23 آذر و در ادامه بررسی طرح وظایف و اختیارات وزارت نفت نمایندگان ماده 14 این طرح را حذف کردند. بر اساس ماده 4 که با مخالفت نمایندگان مواجه شد قرار بود اموال منقول و غیرمنقول مورد نیاز وزارت نفت برای انجام وظایف و اختیارات مندرج در این قانون با مجوز وزیر نفت از سوی شرکت‌های تابعه به صورت بلاعوض تأمین و واگذار شود.

پیش از مطرح شدن این ماده، محمدرضا خباز، نماینده کاشمر در مخالفت با این ماده پیشنهاد حذف آن را مطرح کرد و گفت: ما با این ماده اجازه می‌دهیم وزارت نفت هرگونه که دلش می‌خواهد با شرکت نفت برخورد کند و موارد مورد نیازش را از شرکت نفت بخرد و در واقع این ماده به معنای چک سفید امضا است.

علی ادیانی‌راد، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز در مخالفت با این پیشنهاد خباز برای حذف این ماده گفت: این ماده چک سفید امضا نیست و همچنین مجوز بی حساب و کتاب به وزارت نفت نیست.

عیسی جعفری، نماینده بهار و کبودرآهنگ نیز در موافقت با پیشنهاد خباز گفت: در ماده 8 این طرح مصوب شده است که وزارت نفت بودجه سالیانه خود را از طریق بودجه سالیانه دریافت کند، پس وقتی که بودجه سالیانه برای این وزارتخانه اختصاص داده‌ایم چرا باید چنین ماده‌ای نیز داشته باشیم.

دولت نیز در مخالفت با این پیشنهاد خباز گفت: عین همین عبارت در قانون مصوب سال 1366 آمده است و در واقع در حال حاضر نیز تمام ساختمان‌ها و اماکن در اختیار وزارت نفت به شرکت نفت اختصاص دارد.

باهنر در ادامه بررسی این ماده تأکید کرد: قانونی که ما در حال حاضر می‌خواهیم وضع کنیم قانون دایم است، حالا موقعی است که برای تأسیس وزارت نفت چنین اختیاری لازم است ولی وقتی که قرار است قانون دایمی باشد ما نمی‌توانیم چنین اختیاری را به وزارت نفت دهیم زیرا این موضوع همه چیز را بهم می‌ریزد و باید به جای ایجاد کلمه تأسیس را بیاوریم.

در ادامه بررسی این ماده، احمد توکلی، نماینده تهران در اخطار قانون اساسی این ماده را مخالف اصول 53، 52 و 55 قانون اساسی دانست و گفت: چه ما بگوییم برای انجام وظایف و تکالیف قانونی وزارت نفت و چه بگوییم برای تأسیس و ساخت و ساز در وزارت نفت هر دوی اینها مخالف اصول قانون اساسی است و بهتر است این ماده را حذف کنیم.

باهنر در ادامه با وارد دانستن اخطار توکلی آن را به رأی نمایندگان گذاشت و نمایندگان با 133 رأی موافق، 18 رأی مخالف و 16 رأی ممتنع از مجموع 201 رأی این ماده را حذف کردند.

باهنر در پایان حذف این ماده گفت: همه نیازهای وزارت نفت در قانون بودجه آمده است و حتی همین حالا نیز مجلس می‌تواند در بودجه سال 91 مشخص کند که شرکت ملی نفت این مقدار منابع را به بودجه عمومی بدهد که وزارت نفت بدین طریق ساخت و سازهای خود را داشته باشد پس نیازی به قانون دایمی برای ایجاد ساخت و سازهای جدید وزارت نفت نیست.

پایان پیام/
 

کد خبر 117414

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha