به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، امام جمعه خرمدره در خطبه های نماز جمعه با تحلیل مسائل اجتماعی جوانان اظهار کرد: غرب زدگان و سهل اندیشان و مبتلایان به لاابالگیری در ساحت علوم انسانی، در حالی کودک همسری را آسیب اصلی معرفی میکنند که تأخیر در سن ازدواج به عنوان یکی از عوامل اصلی فروپاشی خانواده به شمار میرود.
حجت الاسلام حسینعلی زاهدی پور ادامه داد:. طلاق فیزیکی و عاطفی به دنبال ناسازگاری زوجین، کاهش فرزندآوری، مشکلات مربوط به تربیت فرزندان و انحرافات اخلاقی ارزشها و هنجارهای اجتماعی و ساختار خانواده را با آسیبهای جدی مواجه کرده است.
وی با ادامه تحلیل دلایل تأخیر در سن ازدواج تصریح کرد: تفکیک بین تحصیل علم و زندگی متناسب با آموزههای دینی نبوده یکی دیگر از عوامل تأخیر در سن ازدواج بوده و موجودیت خانواده را تهدید میکند.
زاهدی پور با بررسی راهکارهای حل مشکلات اجتماعی از جمله طلاق افزود: تسهیل و تسریع در سن ازدواج، اصلیترین راهکار برای حل بسیاری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی و فرهنگی است و بر این اساس خانوادهها و دولت باید به دنبال اصلاح فرهنگ ازدواج و تشویق و حمایت ازدواج هم زمان با تحصیل بپردازد.
به گفته وی، تأکید رهبر معظم انقلاب بر ارتقاء کیفیت تولید، به نوعی بیان یکی از ارکان حمایت از تولید است؛ چرا که حمایت از تولید بیکیفیت، به معنای تضییع حق مصرفکننده به عنوان اصلیترین رکن اقتصاد است. بنابر این انتظار از تولید کنندگان و مسئولان مربوطه این است که زمینه برای تولید با کیفیت را ایجاد کنند.
امام جمعه خرمدره افزود: پیش شرط اساسی کیفیسازی تولید، ایجاد ساختارها و ریلگذاریهای مربوطه است.
وی افزود: عدم توجه به کیفیت در تولید، نه تنها نجات بخش اقتصاد کشور نیست، بلکه هم به از بین رفتن اعتماد عمومی به تولید داخلی به عنوان سرمایه اجتماعی است و هم حیثیت کشور و نظام اسلامی را در جامعه بین المللی مخدوش میسازد.
زاهدی پور خاطرنشان کرد: با توجه به کیفیت، نیاز به واردات نیز تا حد زیادی رفع شده و در نهایت زمینهساز امنیت شغلی کارگران نیز خواهد بود.
وی بر ضرورت اصلاح اقتصادی در دولت و روش یارانه نسبت به نان و دارو و سایر اقلام تاکید کرد و گفت: اگر چه دیر شده و در زمان دولت نهم و دهم هم کامل اجرا نشد، در عین حال این اصلاح یک ضرورت است. البته دولت باید به گونهای این اصلاح را انجام دهد که کمترین نارضایتی را به دنبال داشته باشد.
امام جمعه خرمدره به مشکل ارز ترجیحی و بیان سابقه آن پرداخت و افزود: بیان آسیبهای ارز ترجیحی مانند تشویق به واردات، قاچاق و انحرافات اقتصادی و هزینه کرد آن در غیر مورد و در یک کلمه چنین ارزی یک رانت کلان است که عده خاصی از آن بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: منابع ارزی محدود است؛ ضمن آن که در حالت توزیع چند قیمتی، با ایجاد رانت، میزان توزیع افزایش غیر منطقی هم خواهد داشت.غیر واقعی بودن قیمت ارز، منجر به غیر واقع شدن قیمت کالاها و حتی کالاهایی میشود که به ظاهر تحت شمول ارز ترجیحی نیستند. چرا که اقتصاد حالت زنجیرهای با حلقههای مرتبط موازی دارد.
زاهدی پور خاطرنشان کرد: در عین حال از دولت انتظار میرود ضمن آگاهی بخشی و اقناع مخاطب عام از شتابزدگی بیمورد در این اصلاح پرهیز نماید.
وی به سفر رئیس جمهور سوریه و دیدار با رهبر معظم انقلاب اشاره کرو و افزود: همچنانکه سفر امیر قطر در شرایط خاص کشور و حمله صریح امیر قطر به رئیس رژیم صهیونیستی سفری مثمر ثمر به حساب میآید.
نظر شما