نقش اصلی در تقویت جلسات قرآنی باید بر عهده مردم باشد

سرابی با اشاره به اینکه تقویت جلسات سنتی مساجد بسیار ارزشمند بوده است،گفت: نقش اصلی در تقویت جلسات باید به مردم واگذار شود.

«سیدعلی سرابی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم تحقق «هر مسجد، یک پایگاه قرآنی» تاکید و اظهار کرد: تجربه ارزشمندی که در سال های قبل و بعد از انقلاب اسلامی داشتیم، این بود که جلسات قرائت، تلاوت، آموزش قرآن کریم در مساجد و منازل برگزار می شد و این جلسات به نوعی در ترویج فرهنگ قرآنی، تعامل و ارتباط میان جامعه متدینین و عموم مردم و نیز در پیروزی انقلاب اسلامی نقش اثرگذاری داشته است.

 

عضو شورای عالی قرآن کریم بیان کرد: به عنوان مثال در مشهد مقدس جلسات پرشور قرآنی در مسجد کرامت و مسجد امام حسن مجتبی(ع) که پایگاه انقلابی مقام معظم رهبری و شاگردان ایشان بود، برگزار می شد و اعضای آن جلسات در پیروزی انقلاب هم نقش ویژه ای داشتند، چراکه در آن دوران مساجد کارکرد اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی نیز داشتند.

 

سرابی با بیان اینکه بعد از انقلاب در دهه های 60 و 70 و بعد از پایان جنگ تحمیلی، دور جدید فعالیت های مسجد کرامت با حضور متدینین و بچه های بسیجی رونق یافت، اضافه کرد: در همان دوران ما در مشهد و در جلسات قرآنی که با حضور قاریان جوان و نوجوان برپا می شد، توانسیم قاریانی همچون جواد فروغی را تربیت کنیم که جلسات قرآنی آنها با استقبال هم روبرو بود.

 

 وی ادامه داد: با ورود ابزارهای جدید رسانه ای و تاسیس شبکه قرآن و معارف سیما و ترویج استفاده از فضای مجازی، فرصتی برای ارتباطات غیرحضوری برای قاریان ایجاد و موجب شد جلسات سنتی تا حدودی جایگاه و رونق خود را از دست  دهد.

 

کارکرد جلسات سنتی بسیار ارزشمند بوده است

سرابی با بیان اینکه کارکرد جلسات سنتی بسیار ارزشمند بوده است، تصریح کرد: ارتباط و تعامل حضوری به طور قطع ارزشمند و کیفیت و برقراری ارتباط با مخاطب بیشتر از طریق فضای مجازی است و به همین دلیل مقام معظم رهبری بر رونق جلسات مساجد تاکید دارند.

 

عضو شورای عالی قرآن کریم خاطر نشان کرد: ضرورت دارد که مساجدی که امکانات بیشتر،فعالتر و دارای استاد و جمعیت محور هستند، بقیه مساجد را هم پوشش دهند و این دستاورد ارزشمند را احیا کند.

 

وی ادامه داد: در گذشته جلسات قرآن کریم به صورت خانگی و در هیئات و مساجد برگزار می شد، به طور مثال در مشهد جلسات قرآنی خانگی و هیئات در مسجد گوهرشاد گردهم می آمدند و ضمن برگزاری کرسی های تلاوت به نوعی رقابت و مسابقه میان جلسات قرآنی شکل می گرفت و همین موجب انگیزه بخشی می شد و افراد مستعد و توانمند در این زمینه شناسایی می شدند.

 

سرابی با تاکید بر اینکه این مدل و الگو می تواند بهترین روش برای عبور از خلایی که در سالهای گذشته با آن مواجه هستیم،باشد،تصریح کرد: ما در شورای عالی قرآن برای تقویت جلسات قرآنی برنامه هایی را انجام دادیم و برنامه های جدیدی هم در دستور کار داریم،اما ضرورت دارد که دیگر دستگاهها نیز برای فعال کردن مساجد  در این زمینه برنامه ریزی داشته باشند.

 

عضو شواری عالی قرآن با اشاره به اینکه نقش اصلی در برگزاری جلسات قرآنی باید به مردم واگذار شود، ادامه داد: در این زمینه ضرورت دارد که مردم و جامعه قرآنی نقش اول را داشته باشند و دستگاهها و نهادها باید حمایت،مانع زدایی از تقویت جلسات قرآنی را مورد توجه قرار دهند و برای تقویت و گسترش این جلسات، اطلاع رسانی داشته و در اعزام قاری به جلسات و هیئات کمک کنند.

 

کد خبر 1174939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha