خبرگزاری شبستان: تلاش مجموعه ستادهای جهیزیه و قرضالحسنه برای تحقق اصول 21 قانون اساسی و بر اساس بازتوانی اقشار محروم و معلول توانبخشی و پیشگیری از معلولیتها و آسیبهای اجتماعی استوار است.
در این راستا ستاد جهیزیه مسجد امام سجاد (ع) در اجرای سنت پیامبر اسلام (ص) و جلوگیری از آسیب های اجتماعی اقدام به ترویج ازدواج و تأمین جهیزیه برای مددجویان تحت پوشش خود می کند.
صندوق خیریه مسجد امام سجاد (ع) با این هدف تشکیل و در این امر به مشکلات مردم در حد امکان و با کمک خیرین رسیدگی می کند. ناصر قلعه وند، مدیر صندوق خیریه امام سجاد (ع) و مدیر پایگاه بسیج مسجد امام سجاد (ع) با اشاره به فعالیتهای انجام شده در این صندوق به خبرنگار شبستان گفت: دو جهیزیه کامل عروس به همت صندوق خیریه امام سجاد (ع) تهیه شده است و به نوعروسان در ایام عید اهدا میشود.
وی افزود: 17 خانواده تحت پوشش صندوق خیریه مسجد امام سجاد (ع) هستند که به صورت ماهانه مواد غذایی و لوازم مورد نیاز از طریق صندوق خیریه مسجد امام سجاد( ع) به آنها اهدا می شود. به 16 دانشآموزدر ابتدای سال تحصیلی لوازم مدرسه و پوشاک ونیز در ایام نوروزلوازم ضروری وپوشاک عید هدیه داده می شود.
وی یادآور شد: اعطای چهار وام دانشجویی، دو وام بلاعوض و چهار وام ویژه رفع مشکلات از دیگر تسهیلاتی است که صندوق خیریه مسجد امام سجاد (ع) در سال 90 ارایه کرده است.
وی با اشاره به سابقه فعالیت این صندوق ادامه داد: همزمان با سال 86 بانویی خیر به نام مادر احمدی در مسجد به جمعآوری کمکهای مردمی برای افراد بیبضاعت و مستمند اقدام میکرد. پس از مدتی جوانان مسجد با وی همکاری کردند، فعالیت آنها منحصر به محله و منطقه و حتی شهر خاصی نبود، همچنانکه مردم داوطلبانه از هر گوشه و کناری برای کمک به مسجد امام سجاد می آمدند و سراغ مادر احمدی را می گرفتند.
قلعه وند یادآورشد: این بانوی خیر نیز هر جا مطلع میشد فردی یا افرادی نیازمند هستند، به آنها کمک می کرد. فرقی هم نمیکرد، جهیزیه عروس، مردم زلزله زده کرمان یا گیلان، لوازمالتحریر برای بچههای مدرسه و خلاصه، نیت، کمک و رفع احتیاجات افراد نیازمند بود.
وی ادامه داد: صندوق کمک به جهیزیه مسجد امام سجاد (ع) در سال 86 به همت بسیجیان پایگاه راهاندازی شد به نیت کمک برای خانوادههای مستمند و بیبضاعت، افراد بیسرپرست و آنانی که از توان خرج و مخارج خود برنمیآیند. عموما کمکهای این صندوق بلاعوض است مگر دانشجویان و افرادی که توان بازپرداخت در حال حاضر و یا آینده برایشان امکانپذیر است.
قلعه وند گفت: با توجه به ضرورت همیاری و کمک به افراد آسیبپذیر اجتماع و سفارشهایی که اسلام برای کمک به ایتام دارد، افراد تحت پوشش صندوق کمک جهیزیه، دانشجویان بیماران، خانوادههای بیبضاعت و بدسرپرست، آنهایی که بدون پشتوانه و حمایت خانواده هستند.
مدیر پایگاه بسیج مسجد امام سجاد(ع) هدف از این قبیل فعالیتها را رضایت خداوند، رفع مشکل و گرهگشایی از مصایب، مشکلات و آلام افراد دردمند جامعه هرچند جزیی و موقت دانست وگفت: باید برای احیای سنتهای اسلامی کمک به یتیمان، مستمندان، سالخوردگان و بیماران و گسترش فرهنگ قرضالحسنه فرهنگسازی کرد هرچند مردم جامعه اسلامی به این امور آشنا هستند.
وی ادامه داد: یکی از نمونه هایی که مادر احمدی به همراه بچه های بسیجی مسجد امام سجاد (ع ) انجام داده این است که برای هر خانواده ای سر پناهی تهیه کرده وآنان را از بلا تکلیفی وزندگی در خیابان نجات داده است. به عنوان نمونه مادری به همراه دختران نوجوانش بود که توانستیم خانه ای قولنامه ای برای آنها در شهریار به کمک خیرین و صندوق مسجد خریداری کنیم.
قلعه وندخاطرنشان کرد: از نمونه های دیگر می توان سفره های افطاری در ایام ماه رمضان، اعطای پوشاک شب عید و تامین هزینه های بیمارستانی بیماران بی بضاعت، دعوت عمومی خانوادها برای حضور در رستوران برای صرف غذا در ایام تعطیل وماه رمضان را نام برد.
وی ادامه داد: ائمه جماعات مساجد، هیئت امنا ومسئولان پا یگاه بسیج در مساجد می توانند در هر منطقه ومحله در امور خیر و کمک به مستمندان منطقه خود با حفظ آبرو وشان انسانی آنان کمک کنند که خوشبختانه در مسجد امام سجاد ( ع) این فضا حاکم است.
این شیوه بخشی از طرح صالحین است که در این مسجد اجرا می شود.
پایان پیام/
نظر شما