"احسن الحال" یعنی حاکمیت روح معنوی بر انسان

استاد جامعه الزهرا، حاکمیت روح معنوی بر جسم انسان را "احسن الحال" دانست و تقویت این ویژگی را لازمه تداوم بهترین حال در انسان عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، با تحویل سال جدید انسان به وضوح مشاهده می کند که طبیعت پیرامونش متحول شده و لباس نویی به تن کرده و با نگاه به برگ های درختان و گل های بهاری حس تازه ای پیدا کرده و احساس می کند که تازه متولد شده است. این یکی از بهترین حال هایی است که در طول زندگی به انسان دست می دهد.
 

در لحظات آغازین سال، دعای تحویل سال را قرائت می کنیم و از خداوند می خواهیم که:" ... حول حالنا الی احسن الحال"

 

با خانم معین الاسلام، استاد جامعه الزهرا در همین زمینه و مضامین دعای تحویل سال گفتگو کرده ایم که مطالعه آن خالی از لطف نیست.


خانم معین الاسلام! چطور می شود که انسان ها در لحظات تحویل سال یاد خداوند می افتند؟


وقتی یک تغییری در طبیعت ایجاد می شود این دگرگونی و تحول موجب این می شود که توجه ما به خداوند و خالق این تبدیل جلب شود، وقتی زمستان می رود و بهار می آید و طبیعت لباس نو به تن می کند همین تحول موجب می شود که انسان یاد عامل این تغییر بیفتد.


پس به همین خاطر است که در آغازین لحظات سال جدید، دعای تحویل سال را می خوانیم؟


لحظات توجه به خداوند بهترین فرصت برای دعا کردن است و برای همین است که می گویند موقع تحویل سال دعا کنید و در چنین حالت هایی وعده استجابت داده شده که هر وقت انسان توجه اش به خدا جلب شود و سیم ارتباطی اش با خدا برقرار شود موقع خوبی برای دعا کردن است.
 

مفهوم مضامین دعای تحویل سال چیست؟


دعای تحویل سال مضامین بلندی دارد، از خیرات و برکاتی که ما شیعیان داریم این است که چگونه دعا کردن را به ما یاد داده اند، ابتدا خدایی را که عامل تحول است را صدا می کنیم و سپس از او می خواهیم که در ما نیز تحول ایجاد کند.این برای اشرف مخلوقات بد است که کل طبیعت متحول شود و انسان قدمی جلوتر نرود، از خدا می خواهیم که به ما کمک کند تا لباس حیاتی در تن داشته باشیم که لباس روح ماست.

در این دعا به خدا می گوییم "حول حالنا الی احسن الحال" منظور از "احسن الحال" در این دعا چیست؟
اگر می خواهیم همراه با طبیعت، لباس حیات بر تن کنیم باید جان و روح خودمان را قوت ببخشیم و این قوت بخشیدن بهترین حالت است که شایسته اشرف مخلوقات است.بهترین حال حالی است که جان ما قوت بگیرد و وقتی جان ما حیات پیدا کرد این روح ماست که بر ما حاکمیت پیدا می کند و به سوی بهترین حال حرکت می کند.باید مفهوم الی احسن الحال را بفهمیم تا برای حفظ حیات روحی تلاش کنیم، جسم ما بر روح مان غالب شده اگر این روح مان را غالب کنیم و حیات روحی پیدا کنیم فطرت بر ما حاکم پیدا می کند، برای اینکه ما دائما به سوی فطرت پاک خودمان حرکت کنیم، راه آن این است که روح مان را توان ببخشیم.


چطور می توان این احسن حال را در تمام طول سال در وجود خود حفظ کرد؟
غذای روح ما قرآن و نماز با توجه، ذکر، کسب معرفت، آموزش مسایل دینی و کارهای خوب اخلاقی است اگر مرتب تصمیم بگیریم که امسال متفاوت با سال های گذشته باشیم که غذا به روح مان برسانیم، قادریم روح مان را مدام در مسیر حرکت به سوی احسن الحال هدایت کنیم.


پایان پیام/

کد خبر 118091

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha