به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «امیر غلامی» شب گذشته (21 خرداد) در جلسه مجمع مطالبهگران استان ضمن قول پیگیری استفاده از پهپاد موجود برای بارورسازی ابرها در مرکز در خصوص مشکل آب، یکی از مطالبات مطالبه گران استان اظهار کرد: بحث آب مبحثی جدی است اما متأسفانه متولی درستی ندارد.
معاون هماهنگکننده اطلاعات مردمی قرارگاه قرب با بیان اینکه بیشاز ۹۰ درصد مصارف آب در بخش کشاورزی است، مطالبه گری و توجه مردم را باعث تغییر و جهش عنوان کرد.
غلامی مطالبهگری را مسیر حل مشکلات مردم دانست و گفت: باید با اتحاد و عزم راسخ به حل مشکلات مردم کمک کرد.
وی با اشاره به نقش مردم در دولت اسلامی بر توجه به مردم تاکید کرد و افزود: در مقطعی از انقلاب تفکر غلط را شاهد بودیم که سیر مراحل پنجگانه را به حاشیه برد.
وی گریزی به اوایل انقلاب زد و با بیان اینکه جایی غلط گام برداشته شد که حرکتهای برگرفته از مردم را در بطن انقلاب به سازمان تبدیل شد، گفت: در ابتدا کمیتهها را مردم تشکیل و سپس دستور تشکیل سازمانی داده شد.
وی یادآور شد: باید حلقههای میانی، تخصصی و متعهد برای پیوند توده مردم و حاکمیت دور هم جمعشده و برای نزدیک شدن مردمیسازی کمک کنند.
معاون هماهنگکننده اطلاعات مردمی قرارگاه قرب با بیان اینکه مجموعه مطالبهگران حلقههای میانی، بنیانی و مبانی دارد، افزود: مبانی دولت اسلامی اصلیترین نقطه ثقل این گفتمان است.
غلامی در ادامه با بیان اینکه تغییر همواره با مقاومت همراه است، یادآور شد: هر چه مردم به صحنه بیایند هزینه ها کمتر شده و حرکت رو به جلو خواهد بود.
در ادامه یکی از فعالان حوزه اجتماعی ضمن انتقاد از حوزه ورزش و جوانان گفت: حوزه جوانان جدا از رسالت سازماندهی، باید تشکیلاتی باشد.
«تکتم سیدآبادی» به جابه جایی بودجه حوزه جوانان در برخی موارد اشاره کرد و خواستار بررسی اسناد و حل این مشکل شد.
معاون هماهنگکننده اطلاعات مردمی قرارگاه قرب در پاسخ به این مشکل با بیان اینکه باید در حوزه جوانان کار تشکیلاتی باشد، گفت: تشکیلات باید اصالت داشته و طاغوت نباشد.
غلامی در پاسخ به مطالبه این فعالان اجتماعی مبنی بر هزینه کرد اعتبارات در جایی غیر از پروژه تعریف شده گفت: هر کس نسبت به مسئولیت خود بودجه اختصاص یافته برای پروژه ای را در جایی دیگر هزینه کند دادستانی موظف به برخورد قانونی با این تخلف است.
یکی از فعالان حوزه شهری نیز اولین مشکل حوزه شهری را طرح تفضیلی شهر بیرجند اعلام کرد و ادامه داد: معابر شهر بیرجند درست اجرا نشده فاصله شمال و جنوب شهر زیاد بوده و باید طرح تفضیلی شهر توسط شهرداری شروع شود.
«علوی» با بیان اینکه هیچ ارگانی زیر بار این مسئولیت نمی رود، افزود: مهرشهر با 70 هزار نفر جمعیت با ورودی 16 متری به شهر الحاق شده است.
معاون هماهنگکننده اطلاعات مردمی قرارگاه قرب در پاسخ به این مشکل گفت: در حوزه مدیریت شهری باید در کمیسیون ماده 5 برای تغییر طرح تفضیلی اقدام کرد که می توان نقطه زنی صورت گرفته و با مسیر یابی درست زودتر به نتیجه رسید.
غلامی یادآور شد: برای کوتاه کردن مسیر باید استاندار ورود کرده تا با تشکیل جلسات مشکل حل شود.
وی با بیان اینکه قبل از مطالبه گری رسانه ای نصیحت بهتر است، خاطر نشان کرد: رسانه ها رکن پنجم دموکراسی در دنیا هستند و با وجود فضای مجازی تخریب فرد، کاری راحت تر بوده اما باید در ابتدا مشکل باید از طریق صحبت حل شود.
به گفته وی در مجمع باید مطالبه گری تخصصی و میدانی به عنوان دو بازو در کنار هم قرار گیرند و قرارگاه به این نوع عملیات ها نگاه ویژه دارد.
در ادامه یکی از اهالی روستای نگینان ضمن گلایه از منابع طبیعی برای گرفتن اراضی کشاورزان گفت: منابع طبیعی مستثنیات مردم را بر چه اساسی تنطیم می کند.
رحمانی با بیان اینکه بزرگترین مشکل روستاییان با منابع طبیعی است، یادآور شد: به دلیل نبود زمین، جوانان روستا را ترک و به شهرها مهاجرت می کنند.
معاون هماهنگکننده اطلاعات مردمی قرارگاه قرب حل مشکل اراضی روستاییان توسط منابع طبیعی را از سفارشات مقام معظم رهبری عنوان کرد و با بیان اینکه حل مشکل روستاییان به صورت مصداقی کفایت نمی کند، گفت: باید قانون عرصه منابع طبیعی حل شود.
یکی از مطالبه گران مجمع در حوزه ورزش ضمن انتقاد از مدیریت ورزش و جوانان به مجموعه 15 هزار نفری غدیر و سوء مدیریت اشاره کرد و خواستار نظارت بیشتر به برخی اماکن و اراضی ورزشی شد.
«حسین کاوه» مطالبه گری را عشق دانست و افزود: متأسفانه به مطالبه گران توسط عده ای برچسب ضد نظام زده می شود.
یکی دیگر از اعضای مجمع با بیان اینکه جوانان انقلابی و متخصص در استان خارج از خط سیاسی به راحتی حذف شدند، یادآور شد: متأسفانه در استان مدیران شجاع نداریم و برخی از این مدیران فقط به دنبال صندلی و کلاس مدیریت هستند.
به گفته «ابوالفضل حسن پور» در حوزه مطالبه گری تعدادی از مطالبه گران دچار آسیب شده اند.
یکی دیگر از فعالان حوزه فرهنگی با بیان اینکه باید کارها یا از مسجد شروع و یا به مسجد ختم شود، افزود: باید به بدنه مردمی بودن امور برگردیم.
دبیر کارگروه کشاورزی مجمع به جمعیت 800 هزار نفری و گسترس استان اشاره کرد و گفت: متأسفانه ملاک بودجه، تراکم جمعیت است در حالی که خراسان جنوبی گستردگی بالایی دارد.
«الهامی» حضور طالبان، نزدیکی به استان سیستان و بلوچستان، بادهای 120 روزه، قاچاق مواد مخدر و... را از تهدیدات استان و این عوامل را در عدم رغبت سرمایه گذاری در استان موثر برشمرد.
وی حضور دولت و سرمایه گذاری در استان را به عنوان راهکار مطرح کرد و گفت: سرمایه گذار به دنبال بهره وری است در حالی که تخصیص اعتبار و بودجه به استان بسیار ناجیز است.
مسئول کارگروه شهری مجمع مطالبه گران استان هم با اشاره به تقسیم استان گفت: از خراسان رضوی از 23 درصد سهم استان، تاکنون نیم درصد گرفته شده است و به این ترتیب استان های اطراف اعمال قدرت می کنند.
«محمد رضا قاسمی» عدم پرداخت سهم 22 و نیم درصدی، نبود و کمبود آب، مهاجرت نخبگان و مردم به علت محرومیت به دیگر استان ها، برداشته شدن شاخص محرومیت از شهرهای بیرجند و قاین و... را از دیگر مشکلات مطرح کرد.
نظر شما