محمد مهدی بحرالعلوم حافظ قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به موضوع جلسه ۱۲۵ مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی پیرامون نهایی سازی شاخص های انتصاب مدیران امور قرآنی گفت: مدیران قرآنی دارای یک شاخصه عمومی و اختصاصی هستند که در آیات قرآن کریم نیز به آن اشاره شده است.
وی با اشاره به دستورات قرآن کریم پیرامون شاخصهای مدیر قرآنی تصریح کرد: وقتی به داستان حضرت یوسف علیه السلام در قرآن کریم مراجعه می کنید در قسمتی از این آیات حضرت یوسف علیه السلام می فرماید که من برای خزانه مسئولی دانا و نگهدارنده هستند از همین عبارت می توان استنباط کرد که مدیریت نیاز به تخصص و تقوا دارد..
این حافظ بین المللی قرآن کریم با اشاره به برخی از شاخص های عمومی و تخصصی مدیران قرآنی افزود: از جمله شاخصه های عمومی مدیر قرآنی صحه صدر، قدرت تعامل با دیگران و خوشنامی است و همچنین باید در خصوص فعالیت قرآنی و حوزه های خود شناخت خوب داشته باشد و با علم و تخصص و آگاهی نسبت به عملکرد موسسات شخصیت ها عمل کند شایسته است که مدیر قرآنی هم از لحاظ اجرایی و هم از لحاظ عناوین قرآنی شامل حافظ ؛ قاری و غیره شاخص باشد.
از جمله مهمترین شاخص های مدیر قرآنی لایه این است که به آنچه از قرآن کریم می داند عمل کند و به آن پایبند باشد قرآن می فرماید وفا به عهد داشته باشید یک مدیر قرآنی باید به مراتب اولا به این توصیه عمل کند و بیشتر از دیگران پایبند باشد اگر قرآن از پرهیز ازغیبت و تهمت سخن می گویند مدیر قرآنی لایق نیز باید به آن پایبند باشد چرا که ما در سیستم قرآنی کشور سعی داریم تا جوانان قرانی تربیت شوند لذا در این فضا نمی شود مدیر قرآنی خودش به آیات الهی عمل نکند.
وی در پاسخ به این سوال که تبیین شاخص های مدیریت قرآنی از سوی مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی تا چه اندازه موثر است؟ خاطر نشان کرد: به طور کلی قانون زمانی اثربخش است که به طور دقیق تبیین شده و اجرایی شود لذا اگر در تبیین شاخص های مدیر قرانی قواعد به درستی نگارش شده و همه به آن پایبند باشند و نظارت بر آن نیز به درستی انجام شود بی شک مانند هر قانون دیگر باید انتظار اثر بخشی داشته باشیم.
نظر شما