«خدیجه پقه»، بانوی فعال عرصه صنایع دستی ترکمن در حاشیه پنجمین نمایشگاه خانه مدرن استان گلستان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: صنایع دستی معرف فرهنگ بومی و هویت هر منطقه است و برای معرفی و عرضه صنایع دستی ترکمن به عنوان نماینده استان گلستان، در نمایشگاه های سراسر کشور شرکت می کنم.
بانوی هنرمند برجسته و شاخص صنایع دستی ترکمن برگزاری چنین نمایشگاه هایی را به فال نیک گرفت و افزود: حضور و شرکت در چنین نمایشگاه هایی در سطح استان و حتی کشور باعث تعامل و آشنایی با سایر فعالان عرصه صنایع دستی، معرفی بهتر و موثر محصولات، گسترش بازار فروش و جذب مشتری می شود.
این بانوی اهل سنت ضمن تقدیر و تشکر از حمایت و همکاری ارگان های مختلف برای توسعه و عرضه محصولات سنتی خود، بیان کرد: بیش از نیم قرن در عرصه قالی بافی و صنایع دستی ترکمن فعالیت می کنم و برای بسیاری از دختران و بانوان ترکمن صحرا کارآفرینی و ایجاد اشتغال کرده ام.
وی با اشاره به اینکه، برای احیای صنایع دستی ترکمن سال های زیادی در تلاش و کوشش است، افزود: صنایع دستی باید در عمق و بطن زندگی مردم باشد و باید برای احیای آن و معرفی به آیندگان تلاش کرد.
پقه با بیان اینکه، نوع و نقش و نگارهای صنایع دستی ترکمن ارتباط عمیقی با فرهنگ و باورهای فرهنگی ترکمن دارد، گفت: هرکدام از این تولیدات دستی و نقش و نگارهایی که در آن استفاده شده پیشینه و ریشه ای دارد که حکایت از نحوه زندگی ترکمن ها در گذشته دارد.
گفتنی است، خدیجه پقه، بانوی کارآفرین اهل روستای کرد از توابع شهرستان آق قلا و هنرمند رشته نمد مالی و پلاس ترکمن و دارای کارگاه تخصصی نمد مالی است.
این بانوی کارآفرین ترکمن با وجود معلولیت از ناحیه دست، علاوه بر قالی بافی در هنرهای خیاطی، گل دوزی، سوزن زنی و منجق دوزی سرآمد و به صورت تخصصی کار می کند.
لازم به ذکر است، در سال 1398 پلاک ماندگار مفاخر استان گلستان بر سر در منزل خدیجه پقه هنرمند برجسته و شاخص صنایع دستی رشته نمدمالی نصب شد.
طرح نصب پلاک بر سر درب منزل یا کارگاه های هنرمندان برجسته و شاخص صنایع دستی با هدف حفظ فرهنگ نا ملموس ایران و ماندگار شدن نام و یاد هنرمندان صنایع دستی اجرا می شود.
این بانوی توانمند گلستانی در دهه های اخیر در نمایشگاه های فرهنگ اقوام، فرش دستباف و صنایع دستی استان گلستان و سراسر کشور حضور فعالی داشته است.
نظر شما