حجتالاسلام حسین ابراهیمی، رییس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور با تأکید بر نقش خادمان در رونق مسجد به خبرنگار شبستان گفت: خدمه مسجد باید افراد علاقهمند به مسجد باشند به نحوی که وقتی مردم وارد مسجد میشوند مورد احترام قرار بگیرند و به آنها بیاعتنایی نشود.
وی اخلاق خوش، خدمت بی منت و بستر سازی برای حضور مردم در مسجد را از وظایف خادمان مساجد عنوان کرد و ادامه داد: خادم پیشانی مسجد است بنابراین رفتار وی باید زمینه ساز جذب مردم به مسجد باشد نه موجب دوری و دفع مردم.
خادم مسجد از عناصر تاثیرگذار بر رونق مساجد
عضو شورای سیاستگذاری ائمه جماعات کشور نشاط ، متخلق بودن به اخلاق اسلامی و آراستگی در چهره و لباس را از دیگر ویژگی های خادم مسجد نام برد و ادامه داد: خادم مسجد از عناصر بسیار تاثیرگذار بر رونق مساجد است ولی با کمال تاسف در موارد بسیاری خادمین افرادی بد اخلاق، سربار، پیرمردهای بی حوصله و گاهی معتاد هستند که چهره مسجد را نامطبوع جلوه می دهند.
حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به وظیفه مهم خادمین مساجد در پاگیزگی فضای درونی مسجد گفت: فضای داخل مسجد باید به نحوی مرتب و آراسته شود که هر کس از بیرون وارد آن میشود احساس کند این فضا مکانی تمیز، مرتب، منظم و محیا برای طاعت و بندگی خدا است و احساس آرامش به مومنین دست دهد.
وی با بیان اینکه تبیین ارزش خدمت در مسجد و تشریح جایگاه خادم برای مردم، نیروهای فرهنگی را به این امر خطیر، حساس و ارزشمند، ترغیب می کند و می تواند کمبود خادم را نیز کاهش دهد، اذعان کرد: اگر برای مردم بیان شود که حضرت ابراهیم و اسماعیل (علیهما السلام) وظیفه نظافت مسجد الحرام را عهده دار بودند، جایگاه خدمت به مسجد احیا می شود.
نظافت خانه خدا توسط دو پیامبر نشان دهنده ارزش خدمت به مسجد
حجت الاسلام ابراهیمی تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم می فرماید: «و عهدنا الی ابراهیم و اسماعیل ان طهرا بیتی لطائفین والعاکفین والرکع السجود؛ و به ابراهیم و اسماعیل فرمان دادیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و معتکفان و رکوع کنندگان و سجود کنندگان پاکیزه کنید.» بنابراین عهده داری و مسئولیت نظافت خانه خدا توسط دو پیامبر بزرگ الهی نشان دهنده عظمت مسجدالحرام و ارزش خدمت به خانه خدا است.
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور افزود: نیروهای فرهنگی در کشور وجود دارند که علاقه مند هستند در اماکن مذهبی و مساجد به خدمت بپردازند بنابراین با تقسیم کار به نوبت می توان وظیفه خدمت به مسجد را به عهده آنان گذاشت و بدین وسیله نیروهای فرهنگی و ارزشی را در کار مقدس خدمت به مسجد فعال کرد و جایگاه خدمت به مسجد را در جامعه ارزشمند و احیا کرد.
پایان پیام/
نظر شما