بهره مندی از جامعه عفت مدار نیازمند بستری مذهبی و فرهنگی است

خداوند با توجه به احاطه و شناختی که نسبت به روحیات، افکار ، ضعف و سستی نوع بشر دارد ، انسان را از هر چیزی که آغاز گر بی عفتی باشد، منع و تحریم کرده است.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری: یکی از راه های نفوذ شیطان در قلب آدمی و یکی از مهمترین عوامل ایجاد هوس های نفسانی، نگاه آلوده است. نگاه حرام پایان یک اقدام هوس آلوده نیست بلکه آغازی بر آلودگی های دیگر و هوس های خطرناک تر است. این خطای خطرساز تنها با مدیریت درست نگاه از ما دور می شود. کتاب «مدیریت نگاه» که به بررسی رابطه نگاه و گناه پرداخته برای پنجمین بار از سوی انتشارات بهار دلها منتشر شده است.

 

حجت الاسلام رضا اخوی نویسنده، محقق و استاد حوزه و دانشگاه است که کتابهای زیادی همچون آدمهای نسیه و نقد، زلال عفت، رواق های انتظار ، دختر باید خانم باشد و ثانیه های انس را به رشته تحریر در آورده است.

 

کتاب «مدیریت نگاه» نوشته حجت الاسلام رضا اخوی که در 64 صفحه به رشته تحریر در آورده، مشتمل بر شش فصل با عناوین اهمیت نگاه، انواع نگاه، رابطه نگاه و گناه، پیامدهای منفی چشم چرانی، داستان هایی از نگاه و راهکارهای کنترل چشم و نگاه است.

حجت الاسلام رضا اخوی با بیان اینکه آموزه های آسمانی و حیات بخش اسلام توجه ویژه ای به بحث عفاف دارد، گفت: اسلام خواستار عزت مندی، تکامل و پیشرفت است و انسات را از فرو رفتن در مسایل پست و حقیر و منجلاب بر حذر می دارد. از این رو خداوند با توجه به احاطه و شناختی که نسبت به روحیات، افکار ، ضعف و سستی نوع بشر دارد ، هر چیزی را که شروعی برای بی عفتی و استفاده نابجا از این نیرو باشد به جهت پیشگیری از بروز گناه و فساد ، منع و تحریم کرده است.

 

وی شهوت را مهم ترین و خطرناکترین لغزشگاه انسان دانست و اظهار داشت: خداوند به انسان قدرت و اختیاری عطا کرده است که می تواند از همین نیروی شهوت به سلامت بیرون آید و حتی با برخوردار شدن از آثار و برکت عفت ورزی در دنیا از رهگذر مبارزه با هوای نفسانی و امیال شیطانی، زمینه نزول رحمت الهی را فراهم آورده و به بالاترین نقطه کمال و معنویت برسد.

 

به گفته این نویسنده ،در عصر ارتباطات و در فضای رسانه ای امروز که زمینه گناه و آلودگی به صورت گسترده فراهم شده است، داشتن جامعه ای عفت مدار نیازمند بستری مذهبی، فرهنگی، علمی و خانوادگی است.

 

در قسمتی از کتاب «مدیریت نگاه» می خوانیم: ارزش و اهمیت و جایگاه چشم بر کسی پوشیده نیست. بسیاری از انتخاب ها و مسایل زندگی به نگاه های ما بستگی دارد. انتخاب همسر، شغل، خانه و دوست و صدها موضوع دیگر همه با نگاه و چشم ما پیوند و ارتباطی ناگسستنی دارد و می توان ادعا کرد که نگاه و چشم در زندگی نقشی اساسی ایفا می کند و از مهمترین عناصر موثردر تصمیم گیری انسان به شمار می آید. همچنین منشأ و ریشه بسیاری از نفرت ها و محبت هایی است که انسان از طریق چشم به فکر و ذهن خود وارد نموده بر همان مبنا تصمیم گیری می کند، سپس به واکنش های مثبت و یا منفی اقدام می نماید. چشم یکی از مهمترین کانال های ورود علم، تجربه، معلومات، لذات و تصاویر گوناگون است به گونه ای که گفته شده است 75 درصد معلومات انسان از طریق چشم به دست می آید. این چشم است که ضمن زیبایی بخشیدن به صورت انسان بدون هیچ گونه هزینه مادی انواع عکس ها را به ذهن منتقل می کند.

در قسمت دیگری از این کتاب می خوانیم: تبیین رابطه نگاه و گناه را با این پرسش بررسی می کنیم که چگونه ممکن است انسان با یک نگاه ساده و کم ارزش به سوی گناه و معصیت کشیده شود و نگاه او باعث سقوط، هلاکت و گرایش او به سوی گناهان بزرگ تر باشد و دین و دنیای او در معرض فنا و نابودی قرار گیرد؟

 در پاسخ باید گفت آدمی موجودی لذت جو است و دوست دارد از همه حواس خود به نوعی لذت ببرد. حس بینایی یکی از حواس بسیار مهمی است که منشأ بسیاری از لذت ها به شمار می آید. نگاه کردن هنگامی برای انسان منشأ لذت است که با تمرکز همراه باشد و ذهن را به خدمت بگیرد؛ در واقع فلسفه چشم چرانی جز این نیست که فرد با تمرکز هنگام نگاه و استخدام تخیلات در دنیای خیال به هوس رانی می پردازد. در حقیقت آنچه نگاه را لذت آفرین می کند، تخیلاتی است که فرد در خود می پروراند. فرد با مشاهده یک چهره زیبا برای آنکه نگاه خود را لذت انگیز کند، اوهام لذت آفرینی در ذهن خود می آفریند و آنها را تقویت می کند؛ برای این کار نخست نگاه خویش را تمرکز و استمرار می بخشد تا بتواند به مرحله تجسم برسد. پس از نگاه متمرکز به چهره زیبا، قوه لذت جوی آدمی در وجود او بیدار می شود و تصاویر ذهنی آن را بیشتر می کند و نوعی حسرت و عطش ویژه در جان فرد به حرکت در می آید.

 

گفتنی است، کتاب «مدیریت نگاه» نوشته حجت الاسلام رضا اخوی مشتمل بر 64 صفحه برای پنجمین بار از سوی انتشارات بهار دلها چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

 

 

 

کد خبر 1194851

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha