نیویورک از 99 درصدی ها خالی نمی شود

هواداران جنبش تسخیر وال استریت، بار دیگر مقابل بازار بورس نیویورک تجمع و به شرایط بد اقتصادی و سیاسی حاکم بر نظام آمریکا اعتراض کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، وال استریت قلب اقتصادی آمریکا که نماد اقتصاد سرمایه‌داری محسوب می شود به مرکز مبارزه جوانان معترض ضد سرمایه داری تبدیل شده است. معترضان آمریکایی به حاکمیت اقلیت یک درصدی بر اکثریت 99 درصدی معترض هستند.

روز جمعه ( 11 فروردین) این جمعیت راهپیمایی خود را از خیابان «منهتن» آغاز کردند و در نهایت با تشکیل زنجیره انسانی مقابل بازار بورس نیویورک تجمع کردند و تا اتمام ساعت کاری این بازار به شعار دادن ضد سیاست های اقتصادی دولت ادامه دادند.

«مارک بری» یکی از اعضای جنبش وال استریت گفت: "واقعیت این است سیاستمداران آمریکا، بیشتر خود را مرهون و مدیون این موسسات و سازمان ها می دانند و از این رو، این نهادهای سیاسی و اقتصادی در اولویت تصمیم گیری های آنها قرار دارد، به همین علت ما با تجمع در این مکان می خواهیم به آنها بگوییم خانواده، کارگران، دانش آموزان و مهاجرین برای ما در اولویت هستند."

یک عضو سازمان دهنده تظاهرات دیروز اذعان کرد: این راهپیمایی در اعتراض به حاکمیت یک درصد ثروتمند جامعه بر 99 درصد مردم، تا اول ماه می که قرار است راهپیمایی گسترده ای برگزار شود، هر جمعه ادامه خواهد یافت.

این افراد شرکت کننده در راهپیمایی های جنبش وال استریت، همواره در تجمعات خود پارچه نوشته هایی با مضمون «ما 99 درصد هستیم» در دست دارند تا اعتراض خود را به تسخیر نهاد اقتصادی و سیاسی آمریکا به دست اقلیت ثروتمند این کشور نشان دهند. این افراد خواهان از بین رفتن نابرابری ها و تبعیض های اجتماعی در آمریکا هستند.

جنبش «وال استریت را اشغال کنید»، متاثر از اوضاع نامساعد کنونی آمریکا تشکیل شد و به سرعت در میان برخی گروه های سیاسی و اجتماعی جا باز کرد. نخستین نشانه ظهور این جنبش به روز 17 سپتامبر 2011 (26 شهریور 90) باز می گردد که تعدادی از فعالان در برابر ساختمان بورس اوراق بهادار نیویورک در خیایان وال استریت تجمع کردند و اعلام کردند تا زمان تحقق کامل خواسته های خود، به تجمعات اعتراضی پایان نخواهند داد. با وجود دستگیری‌های گسترده و سرکوب فراگیر پلیس، دامنه این اعتراضات اکنون به شهرهای بزرگ آمریکا کشیده شده و حتی الهام بخش اعتراضات سراسری در اروپا نظیر استرالیا، انگلیس، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، ایرلند و پرتغال بوده است.

وال استریت (Wall Street) خیابان بسیار معروفی است در محلهٔ منهتن کلان‌شهر نیویورک در ایالات متحده آمریکا. ساختمان بازار بورس نیویورک که بزرگ‌ترین بورس جهان از نظر میزان معاملات و حجم مالی است و همچنین مرکز بزرگ‌ترین مراکز اقتصادی ایالات متحده آمریکا و چند بورس مهم اقتصادی این کشور در این منطقه قرار دارد. در طول زمان، نام وال استریت به عنوان «مکان افراد دارای نفوذ اقتصادی در آمریکا» شهرت گرفته‌ است. جرج واشنگتن، نخستین رئیس جمهور آمریکا در عمارت فدرال در خیابان وال استریت، به عنوان نخستین رئیس جمهور، قسم یاد کرد. ماهیت عجیب و سازمانی وال استریت در طی قرن 19 میلادی توسعه یافت و در دهه 1840 بیشتر ساکنان این خیابان به علت تجمع شرکت‌ها از این محل نقل مکان کردند. روزنامه مشهور اقتصادی وال استریت ژورنال، نام خود را از «خیابان وال استریت» وام گرفته‌است. از اینرو فروپاشیدن وال استریت جز به این معنا نمی‌تواند باشد که نظام اقتصادی آمریکا یعنی نظام سرمایه‌داری فرو خواهد ریخت.

به عقیده تحلیلگران، اعتراضات وال‌استریت نتیجه مستقیم رکود اقتصادی آمریکاست که از سال 2007 آغاز شد. افزایش بیکاری در جامعه، کاهش دستمزدها و مشکلات فراوان اقتصادی جامعه آمریکا و ناتوانی دولت‌مردان در عمل به وعده‌های خود به همراه سیاست‌های جنگ‌طلبانه آمریکا، شرایط را به نقطه‌ای رسانده که تحمل آن را برای مردم این کشور غیرممکن ساخته است.

دستگیری 200 معترض در تظاهرات آلمان

 

به دنبال درگیری بین پلیس ضد شورش و معترضان ضد سرمایه داری در فرانکفورت آلمان، دست کم 200 نفر دستگیر و تعداد زیادی زخمی شده‌اند. یکی از ترتیب دهندگان تظاهرات روز شنبه (12 فروردین، 30 مارس) گفت: در جریان تظاهراتی که بخشی از فعالیت‌های روز "اقدام علیه سرمایه داری" در اروپا بود، دست کم 200 نفر دستگیر شده و تعداد زیادی نیز زخمی شدند.

وی افزود: "بسیاری از افراد دچار کوفتگی شدند و همچنین تایید شده است که دست کم یک نفر نیز دچار شکستگی استخوان شده است؛ بسیاری نیز به دلیل استفاده پلیس از گاز اشک آور صدمه دیدند."

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی (شهید جاویدان ) سازمان دهندگان این تظاهرات گفتند که حدود 6 هزار نفر در این اجتماع اعتراض آمیز شرکت کردند.

درگیری‌ها بعد از این به وقوع پیوست که معترضان به سمت مقر بانک مرکزی اروپا راهپیمایی کردند. آن‌ها خواستار پایان نظام سرمایه داری و سلطه بانک‌ها شدند.

معترضان همچنین مدیریت بحران "نئولیبرال‌ها" در کشور خود و اتحادیه اروپا را محکوم کردند. آن‌ها نظام سرمایه داری اروپا را عامل بحران بدهی در این قاره دانستند.

بر پایه این گزارش، این تظاهرات از جنبش "تصرف وال استریت" امریکا که موجی از تظاهرات گسترده را در صدها شهر جهان رقم زد، الهام گرفته است.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 119860

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha