به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آب شیرین با عنایت ویژه مقام معظم رهبری و همت و تلاش مصاعف دولت، پس از 10 سال کار و سختکوشی مشاوران، پیمانکاران و مدیران در وزارت نیرو، به قم رسید.
با بهره برداری از این طرح که بخشی از طرح بزرگ قمرود محسوب می شود، در هر ثانیه 2 هزار و 500 لیتر آب شیرین از سرشاخه های غربی دز به قمرود و سپس به شهر مقدس قم منتقل می شود.
طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قم و کویر مرکزی ایران،از بزرگترین و پیچیده ترین طرح های انتقال آب در کشور است.
اجرای این طرح عظیم که یک دهه قبل آغاز شده قرار است در سال 91بطور کامل تکمیل شود.
در قالب این طرح بی نظیر، جریان آب سه رودخانه دایمی در دره لکان، دزان و و دره دایی در قلب چین خوردگی های قالیکوه واقع در منطقه ذلقی الیگودرز جمع آوری شده تبدیل به رودی خروشان پس حدود 180 کیلومتر مسافت و گذر از تونل های عظیم زیر زمینی سالانه 181 میلیون متر مکعب آب را به سد کوچری گلپایگان منتقل می کند تا از آنجا به شهرهای خوانسار، گلپایگان، خمین، محلات، نیم ور، دلیجان، سلفچگان و قم انتقال یابد و آب مورد نیاز 10شهر ، یکصد روستا را در کویر مرکزی ایران تامین کند.
در مجموع ظرفیت سامانه انتقال و جمع آوری آب در طرح قمرود 23 مترمکعب بر ثانیه است در حالی که بیشترین میزان آبی که از سد کرج به تهران 11 مترمکعب بر ثانیه است.
سرجمع اعتبارات این طرح که به عنوان مهم ترین و بزرگترین طرح انتقال آب کشور از آن یاد می شود، حدود یک هزار و 100 میلیارد تومان اعلام شده است.
طرح آبرسانی به قم که آرزوی دیرینه مردم این استان بوده است با وجود تمام مشکلات پیش روی این طرح با عنایت ویژه مقام معظم رهبری در دولت های نهم و دهم با جدیت پیگیری و اجرا شد.
پایان پیام/
نظر شما