مراسم سنتی «دمام زنی» در کانون «امام رضا (ع)» گراش برگزار شد

مقتدری گفت: مراسم سنتی عزاداری به شیوه «دمام زنی» در کانون فرهنگی هنری «امام رضا (ع)» شهرستان گراش برگزار شد.

«علی اکبر مقتدری» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گراش، گفت: از شیوه های عزادای در شهرستان گراش، «دمام زنی» است که به عنوان یک سنت دیرینه پا بر جا مانده است.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری «امام رضا (ع)» گراش افزود: مراسم «دمام زنی» از جمله برنامه هایی است که در دهه اول محرم در کانون فرهنگی هنری «امام رضا (ع)» به اجرا در آمده است.

 

وی بیان کرد: این برنامه شب گذشته و همزمان با شب ششم محرم با حضور هیات «دمام زنی علی بن موسی الرضا (ع)» شهرستان گراش اجرا شد.

 

مقتدری عنوان کرد: همچنین در این برنامه «علی اکبر غلامی» ذاکر اهل بیت (ع) به نوحه خوانی و مرثیه سرایی پرداخت.

 

وی خاطرنشان کرد: حفظ و پاسداشت سنت هایی که از نیاکان به جا مانده از الزاماتی است که ضرورت آن برای انتقال به نسل های آینده لازم است که «دمام زنی» نیز به عنوان یک سنت دیرینه از جمله این موارد به حساب می آید.

 

به گزارش شبستان، در گذشته برای جمع‌آوری عزاداران و سینه زنان بعد از ذکر و روضه و زیارتنامه و قبل از سینه زنی، مراسم سنج و دمام اجرا می‌شده ‌است؛ 2 وسیله‌ای که در ابتدا این مراسم به عنوان مهمترین علامت محرم و عزاداری در بین مردم بوده، اما اکنون تبدیل به علامت آغاز ماه محرم در تمامی نقاط کشور شده است.

 

هنگام نواختن سنج و دمام در روحیه فرد شنونده حس عجیبی ایجاد می‌شود به‌طوری‌که احساس می‌کند می‌تواند یک تنه به لشکر بزند و با هر زورگویی به نبرد بپردازد.

 

آیین دمام زنی ابتدا با نواختن بوق مخصوص آغاز می‌شود و پس از لحظاتی سنج و دمام نیز نواخته و صدای بوق قطع می‌شود؛ ریتم دمام هنگام راه رفتن و هنگام ایستادن متفاوت است.

 

ابتدای دمام، نوازنده بوق در آستانه مسجد است و اوست که سایر نوازندگان را از پایان زیارت‌نامه با سیهه‌ای که از سازش برمی خیزد مطلع می‌کند.

 

در پایان مراسم نیز ابتدا صدای بوق نواخته شده و سپس سنج‌زنان و در نهایت دمام‌زنان با کند کردن ریتم نواختن، کار خود را به پایان می‌رسانند.

 

کد خبر 1202681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha