به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، صبح امروز(۲۳ مرداد) در دیدار با دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، اظهار کرد: استان ایلام دروازه عتبات عالیات و کانون اصلی زوار اباعبدالله الحسین علیه السلام است.
حجت الاسلام «الله نور کریمی تبار» یادآور شد: اربعین امسال متفاوت از اربعین سال های گذشته است و با توجه به گرمای هوا و پیشبینی حضور جمعیت میلیونی در اربعین سال جاری، مدیریت اربعین باید متفاوت تر از گذشته باشد.
وی تصریح کرد: تعداد گیت های ما در مرز مهران حدود نود گیت است که و طرف عراقی نیز پیش بینی شده است که تعداد گیت های مرزی را افزایش دهد و باید تلاش شود متناسب با خروجی عراق زوار بایستی به طرف مرز مهران در تردد باشند و متناسب با گرمای هوا و جمعیت بتوانیم به زوار اربعین حسینی خدمات ارایه شود.
امام جمعه ایلام بیان کرد: از طرف دیگر تامین آب و مواد غذایی متناسب با گرمای هوا نیز از دیگر نیازهای زوار در اربعین حسینی است برای اسکان و توقف زوار در استان نیز یک اردوگاه در منطقه تفریحی چغاسبز فراهم شده است که زمینه اسکان زوار فراهم شود.
حجت الاسلام کریمی تبار یادآور شد: یکی از غفلت های بزرگی که داشتهایم این است که در حوزه مسایل فرهنگی زوار آن طور باید و شاید کار نشده است و در حوزه معرفت زیارت بایستی کار شود.
وی بیان کرد: زائر ما در کشور عراق، سفیر جمهوری اسلامی است و به طور قطع در پیاده روی اربعین با مردم سایر ملل هم برخورد می کنند و لذا نقش فرهنگی در اینجا مشخص می شود که زائر ما با معرفت زیارت کرده و بتواند سفیر فرهنگی برای نظام و انقلاب اسلامی باشد.
امام جمعه ایلام گفت: یکی از بهترین کارهای تاثیر گذار تعزیه است که وزارت ارشاد پای کار بیاید و توان استان ها را به کار گیرد و در اردوگاههای موقت که زوار اسکان داده می شوند کار فرهنگی لازم صورت گیرد.
وی تصریح کرد: برای نماز و امورات دینی زوار نیز باید زیرساخت های لازم در مسیر تردد زوار فراهم شود و برای فرهنگ سازی زواری که می آید در مسیر تردد زوار از تابلو نوشته ها مزین به احادیث و خوش آمدگویی به زوار که به زوار پیام بدهد و فرهنگ ساز شود.
امام جمعه ایلام بیان کرد: یکی از مشکلات پیش روی استان فرهنگ کار در استان است که بایستی در راستای تغییر و ارتقای فرهنگ کار استان تلاش شود و از طرف دیگر بایستی در حوزه فعالیت های معنوی نیز تغییر رویکردی ایجاد شود که یکی از مهم ترین مولفه های کاهش آسیب های اجتماعی توجه به معنویت در سطح جامعه است.
وی با بیان اینکه در شهر ایلام ۲۲ نقطه شناسایی شده که فاقد مرکز فرهنگی و مسجد است، گفت: در این زمینه هم لازم است که در راستای دسترسی مردم به اماکن فرهنگی در سطح محلات توجه ویژه ای صورت گیرد.
حجت الاسلام کریمی تبار تصریح کرد مردم استان ایلام قرابت فرهنگی و قومی با استان های همجوار در کشور عراق دارد که لازم است در زمینه فعالیت های فرهنگی در راستای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی و مراودات فرهنگی بین مردم این مناطق اقدامات مناسبی انجام شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این دیدار با بیان اینکه استان ایلام یکی از استانهای مهم کشور در حوزه ایثار و شهادت و به ویژه در زمینه تردد زوار عتبات عالیات است، گفت: استان ایلام دارای پیشینه فرهنگی غنی است که اگر این پیشینه متناسب با زیست بوم امروز جامعه مورد توجه قرار گیرد بسیاری از آسیب های اجتماعی در سطح استان کاهش خواهد یافت.
نظر شما