خادمان انگیزه الهی در خدمت به مسجد را بر مصالح شخصی ترجیح دهند

حجت الاسلام جعفری با اشاره به آیه 19سوره توبه که به مقایسه خادم مشرک مسجد‌الحرام و خادم مومن پرداخته است، گفت: خادمان مساجد باید انگیزه الهی را برمصالح شخصی ترجیح دهند و مفهوم این آیه باید مصداق عملی آنها باشد.

حجت الاسلام یعقوب جعفری، استاد حوزه و دانشگاه با بیان شاخصه های مسجد طراز اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: اولین ویژگی مسجد طراز اسلامی باید این باشد که مسجد بر اساس تقوا و با نیت پاک بنا و مکانی برای عبادت خالصانه مومنین باشد. مسجد قبا که توسط پیامبر(ص) در مدینه بنا شد یکی از مساجدی است که شاخصه های مسجد طراز اسلامی در آن وجود دارد.

 

وی با اشاره به اینکه در مسجد طراز اسلامی کارها باید بر اساس تقوا صورت گیرد، افزود: اگر بخواهیم تعریف درستی از تقوا داشته باشیم باید بگوییم، هر کاری که انجام می‌شود فقط برای خدا باشد نه در خدمت منافع خصوصی افراد. بنابراین در مسجد طراز اسلامی نیز این ملاک ها باید در نظر گرفته شود.

 

این پژوهشگر و مفسر قرآن کریم تصریح کرد: مساجد ما در صورتی می‌توانند به مسجد مورد نظر خدا که نمونه آن مسجد قبا است نزدیک شوند که در آنها کارها برای خدا و احیای دین خدا باشد نه برای شهرت طلبی، تحقیر و تعریف از دیگران. در واقع فقط ساختن مسجد بر اساس تقوا مهم نیست بلکه باید شیوه اداره کردن مسجد و کارهایی که در آنجا صورت می‌گیرد نیز بر اساس تقوا باشد.


این استاد حوزه و دانشگاه با تبیین ویژگی های خادمین مساجد گفت: در آیه 19 سوره توبه خداوند از دو گروه خادمان مشرک مسجد‌الحرام یاد شده و فرموده است: «أَجَعَلْتُمْ سِقَایَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ کَمَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَجَاهَدَ فِی سَبِیلِ اللّهِ لاَ یَسْتَوُونَ عِندَ اللّهِ وَاللّهُ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ؛ آیا سیراب ساختن حاجیان و آباد کردن مسجد الحرام را همانند کار کسانى پنداشته‌‏اید که به خدا و روز بازپسین ایمان آورده و در راه خدا جهاد مى‏‌کند (نه این دو نزد خدا یکسان نیستند و خدا بیدادگران را هدایت نخواهد‌ کرد).

 

وی با بیان اینکه در واقع این آیه ناظر بر عمل و رفتار مشرکان در عصر پیامبر(ص) است، که منصب‌هایی موروثی برای اداره مسجدالحرام از جمله سقایه‌الحاج، یعنی آب دادن به حجاج و کلید داری کعبه داشتند، تصریح کرد: مشرکانی که منصب‌هایی در مسجدالحرام داشتند به خاطر این مناصب به خود افتخار می‌کردند و خداوند در آیه 19 سوره توبه خطاب به این افراد می‌فرماید که تعمیر مسجد‌الاحرام و آب‌دادن(خدمت کردن) به حجاج با تفکرات شرک‌آلود ارزشی ندارد بلکه آنچه ارزشمند است ایمان به خدا و روز قیامت و جهاد در راه خداست و آب دادن و خدمت‌رسانی به حجاج باید همراه با ایمان باشد.

 

این پژوهشگر قرآنی اظهار کرد: در مساجد ما عده‌ای از متصدیان امور مسجد خادمی مسجد را برای خود افتخار دانسته و برای خدا و از روی ایمان کار نمی‌کنند بلکه برای شهرت‌طلبی کار می‌کنند و عده‌‌ای هم هستند که مخلصانه و از روی ایمان و عقیده به مسجد کمک می‌کنند، مفهوم آیه 19 سوره توبه باید مصداقی عملی برای خادمین مساجد باشد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 120534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha