بازار در کشورهای اسلامی عنصر هویتی به شمار می‌رود

عین القضاتی گفت: بازار تاریخی اراک را به عنوان نماد و عنصر هویتی _فرهنگی مورد توجه ویژه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، «پیمان عین‌القضاتی» امروز چهارشنبه (26مرداد) در نشست بررسی طرح جامع بازار اراک با اشاره به اهمیت حفظ این بنای تاریخی گفت: بازار در کشورهای اسلامی عنصر هویتی به شمار می‌رود که در اراک این ظرفیت ارزشمند وجود دارد.

 

رییس شورای اسلامی شهر اراک با تاکید بر اینکه باید برای حفظ این اثر ارزشمند از همه امکانات استفاده شود، افزود: شورای شهر در دوره ششم، بازار تاریخی اراک را به عنوان نماد و عنصر هویتی _فرهنگی مورد توجه قرار داده است.

 

وی با بیان اینکه در تلاش هستیم تا از ظرفیت های میراث‌فرهنگی، هیات امنا بازار، بازاریان و شهرداری در اجرای طرح جامع بازار تاریخی اراک استفاده شود، بیان کرد: امید است مجموعه های متولی همراه و همدل با یگدیگر در این راستا تلاش کنند.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تلاش می‌شود در مدت زمان مشخص در ۲ بخش مرمت و احیای بازار در دستور کار قرار گیرد، اضافه کرد: سال گذشته ۴۰ میلیارد ریال و امسال ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی و مرمت بازار تاریخی اراک تخصیص داده شد اما باید این اعتبارات به درستی هزینه و به خروجی آن توجه شود.

 

عین القضاتی در بخش دیگری از سخنانش به خانه‌های تاریخی شهر اراک اشاره کرد و گفت: خانه های تاریخی از عنصرهای هویت ساز هستند و نماد گردشگری محسوب می‌شوند اما درحال از بین رفتن هستند.

 

رییس شورای اسلامی کلانشهر اراک ادامه داد: برخی مالکان تلاش‌هایی برای تخریب با هدف سودجویی از این مجموعه‌ها دارند که باید متوقف شود.

 

وی همچنین به وجود باغات و قنوات در اراک نیز اشاره کرد و گفت: این مجموعه های تاریخی از دیگر عناصر هویتی هستند که می‌توانند در جذب گردشگر و توسعه صنعت توریسم اثرگذار باشند.

 

رویکرد اصلاح و حرکت به جلو باید در طرح جامع بازار اراک مورد توجه قرار گیرد

 

«حمیدرضا نوازنی» نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه بازار تاریخی اراک نیازمند نگهداری مستمر است و این مهم منحصر به یک زمان و تاریخ نمی‌شود، گفت: این بنای تاریخی ۲۰۰ ساله باید به طور دائم توسط متولیان نگهداری شود و رویکرد اصلاح و حرکت به جلو باید در طرح جامع بازار اراک مورد توجه قرار گیرد تا طرح جامع به نحو مطلوب اجرایی شود

 

مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی افزود: برای اینکه بازار تاریخی اراک در فهرست ثبت جهانی قرار گیرد باید اقدامات زیادی اجرایی شود و اضافه و کم کردن بنایی به این مجموعه تاریخی، مانع خواهد شد تا بازار تاریخی اراک در فهرست جهانی قرار گیرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه رفع نواقص و مناطق حادثه‌خیز در این مجموعه تاریخی باید در اولویت اجرای طرح جامع قرار گیرد، بیان کرد: همه باید در این راستا تلاش کنند.

 

گفتنی است در این جلسه که با حضور بازاریان برگزار شد، برخی از بازاریان نقاط قوت و ضعف اجرای طرح جامع مرمت بازار اراک را یادآور شدند.

کد خبر 1206576

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha